Tejfölös tarja citrommal és tárkonnyal – egy adag snidlinges burgonyasalátával érdemes tálalnod

Ha szereted a nem hagyományos megoldásokat, ez a tejfölös-tejszínes szósz biztosan tetszeni fog a fokhagymás tarjaszeletek tetején. Citromhéjjal és snidlinggel megszórva, hideg burgonyasaláta mellett nincs is ennél finomabb tavaszi-nyári fogás.

Gombával és sült hagymával is feldobhatod ezt a fogást.
Gombával és sült hagymával is feldobhatod ezt a fogást.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kisebb pohár tejföl
  • 6 kisebb szelet sertéstarja
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, tárkony
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 1 tk. vaj
  • 1 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az alaposan befűszerezett, szobahőmérsékletű húsokat süsd meg a fokhagymákkal együtt a forró zsiradékok keverékén. Ha ezzel megvagy, vedd le a tűzről, add hozzá a többi szükséges alapanyagot, majd házi, gyúrt tészta tetején vagy burgonyasalátával tálald. Egy kevés citromhéjjal a tetején és néhány csep citromlével ízesítve még finomabb. 

kapcsolódó A legegyszerűbb tepsis tarja
A legegyszerűbb tepsis tarja

A hús omlós, a krumpli szintén, mindez kétezer forintból két óra alatt. Ja, és hat személyre. Kezdőknek is ajánljuk!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A csilis bab vegán hangulatban is isteni, mutatjuk a receptet!

Ha éppen nem muszáj, és a fogás nem lesz húsmentesen rosszabb, miért ne dobnánk össze a könnyebb változatát. Ha hozzájutsz növényi darált húshoz, azzal is remek, ha pedig másnapra is marad belőle, csavard egy tortillalapba rengeteg zöldséggel és lime-mal meglocsolt avokádóval.

szeptember17., 12:52

A fahéjas mázzal sült kacsacomb mellé a zöldhagymás uborkasaláta lesz a tökéletes köret

Jó csípősen, mézzel, fahéjjal és paprikával szeretjük a legjobban ezt a mázas kacsát, amihez a saláta mellé egy kis adag vörösboros-fűszeres szilvaragu is remekül illik, főleg az őszi hónapokban. Ha tovább fokoznád az izgalmas köretek számát, piríts meg néhány főtt céklát egy kevés vaníliás vajban.

szeptember16., 10:24

Fetával még a bruschetta is finomabb, mutatjuk, hogyan készítsd!

A fetának ezer arca van, és ha te is szereted salátában, érdemes megkóstolnod a pirítósod tetején is, olaszos fűszerekbe forgatott zöldségekkel.

szeptember16., 12:52

Ramentészta különleges változatban, spenóttal és tojással

Ha az ember hozzájut egy nagy csomag, pillanatok alatt összedobható ramentésztához, már csak az a kérdés, hogy mivel érdemes feldobni, hogy valóban élvezhető fogás legyen belőle. Íme első tippünk!

szeptember18., 10:24

Borsós-fetás frittata – egy kis tejszínnel és vajjal dobtuk fel

Nálunk zöldborsóval és újhagymával készül ez a remek fogás, amit édeskés, pirított kalácsszeletekkel tálalunk. Tökéletes hétvégi reggeli, de ebédre vagy vacsorára enni sem szentségtörés bevetni.

szeptember14., 10:24

Ananászos-csirkés ramentészta mogyoróval, zöldhagymával és krémes mogyorószósszal

Egy gyorsan grillezett csirkeszelet mellett tökéletes ez az ananászos-csilis finomság, amit mindenki imádni fog, aki szívesen kipróbál izgalmas gasztrokülönlegességeket.

szeptember18., 11:24

Mustra