Tarja elegánsan, ne is gondolkozz tovább a vacsorán!

Az egyszerű tarjából is lehet elegáns fogás, ha találsz egy-egy olyan köretet, amitől egy kicsit különlegesebb lesz. Itt az ősz, úgyhogy minden okunk megvan arra, hogy a főtt és a sült gesztenyét is vadul használni kezdjük. Előbbi köretekben, ragukban és töltelékként, utóbbi pedig egészséges snack formájában a legfinomabb.

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb darab tarjaszelet (nem túlságosan vékonyra klopfolva)
  • 2 nagy ek. olaj
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 50 deka főtt gesztenye
  • 3 nagyobb darab vöröshagyma felkarikázva
  • 1 ek. barna cukor
  • 4 ek. mascarpone
  • 1 nagy ek. vaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymakarikákat sózd és borsozd, majd egy kis vajban süsd puhára egy kevés barna cukorral. Ezek után mehet hozzá a mascarpone, és már el is készültél a hagymás szósszal. (Ha nem szereted darabosan, akár pürésítheted is, és így mehet majd a gesztenyék alá, vagy a hús tetejére. )

A szobahőmérsékletű hússzeleteket dörzsöld be alaposan fokhagymával és olajjal, majd egy kontaktgrillben néhány perc alatt süsd készre. Ezek után sózd, borsozd, és hagyd pihenni néhány percet. A gesztenyét pirítsd meg egy kevés vajban, majd mehet a hús mellé. Kanalazd a tényérra a szószt, és már el is készültél. 

kapcsolódó Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó?
Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó?

Ahhoz képest, hogy a legolcsóbb és legdrágább termék ára között kilencszeres különbség volt, nem is álltak olyan messze egymástól.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Te is szereted a tésztát? Ezt a gesztenyés-fehér kolbászos finomságot készítsd el!

Érkezik a tél, a sült és a főtt gesztenye legbiztosabb szezonja. És ha a desszertek és a sült változat mellett valami mást is kipróbálnál, készítsd el ezt a jó kis krémes tésztát, majd tálald egy nagy adag parmezánnal a tetején.

2021. november8., 09:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

A főtt gesztenye a tésztákhoz is illik – kolbásszal adj neki magyaros ízeket

Ugye, hogy nem próbáltad még a gesztenyét tésztaételekben? Vega változatban nagyon finom zsályával és pecorinóval, magyarosan pedig kolbásszal, friss snidlinggel és petrezselyemmel készítsd.

2020. december4., 06:08

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Mustáros-hagymás tarja – zöld borsos szósszal készítettük el

A zöld borsos szószhoz csak annyi a dolgod, hogy egy kanál vajat olvassz, beleszórj egy nagy adag zöld borsot, és mascarponéval és tejszínnel összemelegítsd. Ezután jöhet egy mokkáskanál barna cukor és annyi só, amitől neked éppen tökéletes.

2021. május19., 10:24

Mustra