Gyors palacsinta rumos-gesztenyés raguval és tejszínhabbal

Ha ismered ezt a bögrés receptet, soha az életben nem kell többé rágugliznod a palacsinta receptjére. Elég annyit megjegyezned, hogy a fő alapanyagokból 1-1 bögre kell, a többi hozzávalóból pedig kettő darab, kanál, vagy épp csipet. Már mutatjuk is, hogy pontosan hogyan készítsd!

Ha teheted, valódi rummal készítsd.
Ha teheted, valódi rummal készítsd.EduLeite

Hozzávalók 3 személyre:

Ha teheted, valódi rummal készítsd.

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 2 darab tojás
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. cukor
  • 2 csipet
  • egy kevés szóda

A toltelékhez

  • 0.3 dl. rum
  • 15 deka gesztenyepüré (édesített)
  • 15 deka natúr sajtkrém
  • 3 ek. porcukor
  • 1 deci tejszínhab felverve
  • 1 csapott mk.
Recept idők

Elkészítés:

Alaposan mixeld össze a tészta hozzávalóit addig, amíg krémesre keveredik. Adj neki negyedórát a konyhapulton, majd húzd fel annyi szódával, amitől folyékony és csak kicsit sűrű palacsintatésztát kapsz. Tapadásmentes serpenyőben, kis lángon süsd készre a palacsintákat. 

A töltelékkel sem lesz más dolgod, csak alaposan összekeverni (és ha szereted a meggyet, abból is dobni a krémbe egy keveset).  A felvert tejszínhabot csak a legvégén add hozzá – ehhez már ne használj robotgépet vagy turmixot. 

Ha a palacsinták langyosra hűltek, töltsd meg mindegyiket a krémmel és locsold meg egy kevés csokiöntettel, ha  van otthon belőle. A legfinomabb frissen felvert, házi tejszínhabbal a tetején lesz. 

kapcsolódó Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó?
Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó?

Ahhoz képest, hogy a legolcsóbb és legdrágább termék ára között kilencszeres különbség volt, nem is álltak olyan messze egymástól.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a legfinomabb sütőtökös-narancsos palacsinta receptje

Dobj össze egy palacsintát őszi hangulatban! Tökkel és narancsos aromákkal még ez az egyszerű fogás is annyira elegáns lesz, hogy simán elmegy akkor is, ha épp vendégeket vársz. Ezt a fogást ráadásul mindenki szereti, így garantált a siker.

október11., 10:24

Epres-krémes palacsinta – ezt a legválogatósabbak is imádni fogják

Az epret és a főzött krémet nem lehet nem szeretni, ha pedig kezdő vagy a konyhában, akár pudinggal is készítheted ezt a remek, nyári finomságot.

június27., 10:44

Spenótos-füstölt sajtos zabpalacsinta – remek reggeli, ha nem vagy épp édesszájú

Ha fetával készíted, mediterrán hangulatú fogás lesz a végeredmény, amiben egy kis adag apróra vágott olívabogyó is elfér. Nem is kell a tetejére más, csak egy kis kanál mézes vaj, vagy ha nem vagy a különlegességek rajongója, akkor egy-egy napon szárított sonkaszelet.

július10., 12:52

Ez a gesztenyés-vörös áfonyás kalács tökéletes lesz húsvétra

A sűrű, aromás gesztenyemasszát nem csak karácsony könyékén érdemes felhasználnod. Tökéletes a húsvéti kalács ízesítőjeként, de a téli smoothie-ban vagy gyors kekszek alapanyagaként is nagyon finom. Legjobb barátja egy nagy kanál feketecseresznye-lekvár, ezzel érdemes megkóstolnod az elkészült kalácsszeleteket.

március27., 12:52

Muffin őszi hangulatban fügével, ricottával és mandulával

Ha te is szívesen készíted az egyik legegyszerűbb desszertet, a hideg hónapokban a legjobb, ha őszi hangulatban dobod össze. A tetejére a céklalével színezett, fahéjjal és porcukorral kikevert vajkrém lesz a legfinomabb, így akár szép cupcake-ek is készülhetnek belőle.

október18., 12:52

Az amerikai palacsintád még finomabb lesz egy vékony szelet ananásszal

A palacsinta hagyományos formában is finom, de remek almával és még akár baconnel is. Ha te is ananászrajongó vagy, kóstold egy-egy vékony szelettel a közepén, majd tálald juharsziruppal vagy sós karamellszósszal.

február12., 06:04

Mustra