A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.
Ha valami nagyon egyszerű desszertet készítenél az ünnep egyik napján, ez a gesztenyés finomság legyen az egyik. Tejszínnel, pirított dióval, maracujaszósszal, de akár egy sűrű csokiöntettel a tetején is nagyon finom.
A gesztenye mellett bacon, alma, cékla és lila hagyma teszi izgalmassá ezt a salátát, amit meleg, fokhagymás vajban átforgatott főtt gesztenyével érdemes tálalnod.
Ugye, hogy nem próbáltad még a gesztenyét tésztaételekben? Vega változatban nagyon finom zsályával és pecorinóval, magyarosan pedig kolbásszal, friss snidlinggel és petrezselyemmel készítsd.
A gesztenye és egy kevés rum teszi igazán téli hangulatúvá ezt a desszertet, ami akkor a legfinomabb, ha egy adag rumos meggyel és frissen felvert tejszínhabbal tálalod.
Ha még izgalmasabb végeredményre vágysz, néhány szem aszalt vörös áfonyával dobd fel ezt a különleges levest. Ha a karfiol helyett kevésbé aromás zöldséget választanál, burgonyával készítsd el.
A legfinomabb akkor lesz, ha mellé egy kis rummal készült, borsos-szegfűszeges meggyragut tálalsz, jó forrón. Igen, egy perc alatt elolvad tőle, de arra úgysem marad ideje.