Ehhez a klassz konyakos gesztenyéhez nem kell más, csak egy nagy adag tejszínhab

Ha valami nagyon egyszerű desszertet készítenél az ünnep egyik napján, ez a gesztenyés finomság legyen az egyik. Tejszínnel, pirított dióval, maracujaszósszal, de akár egy sűrű csokiöntettel a tetején is nagyon finom.

Egy kevés tejszínhabbal, de vaníliás főzött krémmel is finom.
Egy kevés tejszínhabbal, de vaníliás főzött krémmel is finom.Hasan Yasar

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka főtt gesztenye
  • 1 darab bionarancs héja és leve
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
  • 25 deka cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 0.7 deci konyak
  • 1 darab vaníliarúd
Recept idők

Elkészítés:

A konyak és a gesztenye nélkül forrald össze a hozzávalókat 2 deci vízzel, közben tedd a gesztenyéket egy nagy üvegbe. Ha a hozzávalókat összemelegítetted, add hozzá a konyakot, majd öntsd a szirupot a gesztenyére. Ha kihűlt, frissen felvert narancsos tejszínhabbal tálald. 

Idén a praliné szaloncukor lesz a divat, mutatjuk hogyan készül Idén a praliné szaloncukor lesz a divat, mutatjuk hogyan készül

Ha szereted az extra ízeket, szaloncukorban sem kell uncsi marcipánosban gondolkoznod. Akassz mondjuk egy sós-mandulás pralinét a fára! Lapozgató.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Forró, krémes gesztenyeleves baconnel – egyszerű és nagyon kiadós vacsorahelyettesítő

Ha csak egy gyors vacsorára van időd, és valami izgalmasabbat szeretnél a bolognai tésztánál és sonkás-sajtos melegszendvicsnél, hagyd a fagyasztóban azt a pizzát is, és dobd össze ezt a remek levest! Sós vajjal megkent, pirított kalácsszeletekkel a legfinomabb.

2021. november9., 09:24

Heti tunkolós egészségesen: ez a gesztenyés hummusz biztosan ízleni fog

Paprika, uborka, zeller, de akár alma is mártogatható ebbe a remek, téli hangulatúhummuszba, ami a gesztenye édeskés aromájától lesz igazán különleges. Jól megy hozzá a szerecsendió és egy kevés gyömbér is és azzal sem tévedhetsz, ha egy nagyon kevés gesztenyemézet is locsolsz erre a remek mártogatósra.

2021. november10., 12:52

Ha csak egy őszi desszertet próbálsz ki idén, az ez a tökös-sajtkrémes legyen az

Fura kombó, mégis isteni lesz a végeredmény. A már bekevert tésztát egy kisebb tepsiben, de akár muffinformákban is megsütheted, mindkét változatban remek lesz. A tetejére narancslikőrrel elkevert tejszínhab vagy fahéjjal ízesített mascarpone illik a legjobban.

2021. október19., 11:24

Mini almás-mandulás sütik rumos mazsolával

Egy szuper délutáni teasüti, de akár egy gyerekbulin is bevetheted, persze csak ha meggyőződtél róla, hogy nincsenek nagy számban mazsolaellenesek a csapatban.

2021. augusztus13., 10:24

Gyors palacsinta rumos-gesztenyés raguval és tejszínhabbal

Ha ismered ezt a bögrés receptet, soha az életben nem kell többé rágugliznod a palacsinta receptjére. Elég annyit megjegyezned, hogy a fő alapanyagokból 1-1 bögre kell, a többi hozzávalóból pedig kettő darab, kanál, vagy épp csipet. Már mutatjuk is, hogy pontosan hogyan készítsd!

2021. október13., 11:20

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek