Ehhez a klassz konyakos gesztenyéhez nem kell más, csak egy nagy adag tejszínhab

Ha valami nagyon egyszerű desszertet készítenél az ünnep egyik napján, ez a gesztenyés finomság legyen az egyik. Tejszínnel, pirított dióval, maracujaszósszal, de akár egy sűrű csokiöntettel a tetején is nagyon finom.

Egy kevés tejszínhabbal, de vaníliás főzött krémmel is finom.
Egy kevés tejszínhabbal, de vaníliás főzött krémmel is finom.Fotó: Hasan Yasar

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka főtt gesztenye
  • 1 darab bionarancs héja és leve
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
  • 25 deka cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 0.7 deci konyak
  • 1 darab vaníliarúd
Recept idők

Elkészítés:

A konyak és a gesztenye nélkül forrald össze a hozzávalókat 2 deci vízzel, közben tedd a gesztenyéket egy nagy üvegbe. Ha a hozzávalókat összemelegítetted, add hozzá a konyakot, majd öntsd a szirupot a gesztenyére. Ha kihűlt, frissen felvert narancsos tejszínhabbal tálald. 

Idén a praliné szaloncukor lesz a divat, mutatjuk hogyan készül
Idén a praliné szaloncukor lesz a divat, mutatjuk hogyan készül

Ha szereted az extra ízeket, szaloncukorban sem kell uncsi marcipánosban gondolkoznod. Akassz mondjuk egy sós-mandulás pralinét a fára! Lapozgató.

Tovább »

Még több recept

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Medvehagymás pogácsa – túróval és vajjal lesz igazán puha és gazdag

A jó pogácsa titka a megfelelő mennyiségű zsiradék, és az, hogy nem sütöd túl sokáig a darabokat, és amint elkészültek, kiveszed a sütőből őket. Medvehagymával még finomabb lesz, és ha tovább pimpelnéd, egy kis apróra vágott aszalt paradicsomot is keverj a tésztájába.

április8., 12:52

Maradék szárnyasból is finom a karácsonyi Cobb-saláta

Egy kevés maradék főtt gesztenye és aszalt gyümölcs is került ebbe a karácsonyi maradékmentő tálba, nem is bántuk meg.

2020. december23., 06:04

Hidegen is finom: tavaszi tésztasaláta snidlinggel és parmezánnal

Egy kis tejszín, majonéz és friss zöldfűszerek, és máris készítettél egy fogást, amivel minden vega vendég jóllakik, a húsevőknek pedig elég egy-egy grillezett citromos-sajtos csirkecomb vagy vörös pestóval ízesített halszelet a gazdag köret mellé.

április9., 10:44

Rakott krumpli medvehagymával és karfiollal – így még egészségesebb lett az egyik kedvencünk

Ha te is szereted a rakott krumplit, medvehagymával és egy kevés extra zöldséggel is érdemes megkóstolnod. Így nemcsak egészségesebb, de sokkal finomabb is lesz.

április8., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.