Egészen más íze lesz a klassz reggeli joghurtodnak, ha egy evőkanál gesztenyemasszával és friss vagy fagyasztott meggyel dobod fel. Ha tovább édesítenéd, gesztenye- vagy akácmézet válassz.
Hozzávalók 1 személyre
- 2.5 deci grög joghurt
- 1 nagy evőkanál cukor, méz vagy édesítő
- 2 evőkanál (natúr) gesztenyemassza
- 1 kis marék meggy
- 1 nagy evőkanál aszalt meggy
- 1 evőkanál rum (elhagyható)
- 1 csipet só
Elkészítés:
Áztasd egy órán át az aszalt meggyet a rumban, majd keverd el a friss vagy fagyasztott meggyel. A joghurtot rétegezd, vagy ha úgy jobban tetszik, dolgozd el a gesztenyével, mézzel, sóval, majd a meggyeket is add hozzá. Tökéletes és gyors hétvégi reggeli vagy tízórai lesz belőle.