Te is szereted a tésztát? Ezt a gesztenyés-fehér kolbászos finomságot készítsd el!

Érkezik a tél, a sült és a főtt gesztenye legbiztosabb szezonja. És ha a desszertek és a sült változat mellett valami mást is kipróbálnál, készítsd el ezt a jó kis krémes tésztát, majd tálald egy nagy adag parmezánnal a tetején.

Ha szereted a gombát, abból is adj hozzá egy keveset.
Ha szereted a gombát, abból is adj hozzá egy keveset.Pinkybird

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 deka fehér grillkolbász
  • 30 deka tagliatelle vagy spagetti (2 adag)
  • 15 deka cukor nélküli gesztenyemassza
  • 15 deka mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor
  • 15 deka reszelt parmezán
  • 1 tk. vaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy kevés olajban, oldalanként 5-7 perc alatt süsd készre a kolbászokat, majd midnegyiket karikázd fel. A tésztát lobogó, sós vízben főzd készre 10 perc alatt.

Ha elkészült a tészta, egyszerűen forgasd össze a többi szükséges alapanyaggal. Melegen tálald. 

Ilyen az eredeti szerb ajvár

Nem kell bele más mint padlizsán és paprika, 50 perc alatt kész egy nagy befőttes üveggel.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gyors vacsoratipp: az olaszok citromos tésztája parmezánnal és vajjal a legfinomabb

Az olaszok nagyon szeretik az egyszerűen összeállítható tésztákat, és mi ennek csak örülni tudunk.

2021. november17., 09:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

2021. szeptember19., 12:52

A milánói borda otthon még finomabb, mutatjuk a legegyszerűbb receptet

A milánói borda egy kicsit fúziós elegye az olasz konyhának és annak a magyar alapvetésnek, hogy rántott hús nélkül az ebéd meg sem történt.

2021. november21., 11:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek