Rozmaringos-tejszínes tészta párolt répával és csirkefalatokkal

Egy jó kis csirkés tésztaalternatíva, ami akár a növényi tésztákból is finom lesz. A krémes-fokhagymás szósz egyébként rizs és gnocchi tetején is finom, ha éppen csak ezek lennének otthon.

Naná, hogy házi tésztából a legjobb.
Naná, hogy házi tésztából a legjobb.hiphotos35

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag bármilyen száraztészta
  • 1.5 deci tejszín
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring, fokhagymapor
  • 1 ek. vaj
  • 25 deka csirkemell felcsíkozva
  • 1 mk. barna cukor
  • 1 közepes szál répa felkarikázva
  • 20 deka reszelt mozzarella
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, majd a zsiradékok keverékében pirítsd fehéredésig a befűszerezett húst. Ehhez mehet a répa, majd adj a keveréknek kis lángon, fedő alatt 10 percet. Ha lejárt az idő és a tészta is megfőtt, egyszerűen keverd össze egy nagy tálban az összes szükséges alapanyagot, majd fűszerezd, ha még szükséges. 

Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt? Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt?

11 féle terméket kóstoltunk végig, hogy neked már ne kelljen.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Rizses hús új szinteken: krémes, rizses csirkeegytál

Még egy remek rizses fogás, amiben az a legjobb, hogy nagyon könnyen elkészítheted belőle saját specialitásod a kedvenc hozzávalóiddal. Maradékmentésre is remek, ha épp gomba van otthon, abból is kerülhet bele, de nem lesz rosszabb a borsótól vagy a reszelt sajttól sem.

2021. szeptember24., 12:52

Ramentészta különleges változatban, spenóttal és tojással

Ha az ember hozzájut egy nagy csomag, pillanatok alatt összedobható ramentésztához, már csak az a kérdés, hogy mivel érdemes feldobni, hogy valóban élvezhető fogás legyen belőle. Íme első tippünk!

2021. szeptember18., 10:24

Készítsd a rántott húst kukoricapelyhes panírral, nem fogod megbánni!

Ropogós és isteni lesz a végeredmény, főleg akkor, ha egy pár órára előtte egy szójaszószos-barna cukros, enyhén csilis marinádba teszed a szeleteket. Az édeskés-különleges hús tetején a ropogós kukoricapehely tényleg új szintre emeli a kedvencedet.

2021. november6., 07:04

Gombás spenótos csirke – egy nagy adag olvadt sajtot is keverj bele!

Ha a végén mozzarellagolyókat is adsz ehhez a fokhagymás-spenótos fogáshoz, még finomabb lesz a mellé kínált házi tészta tetején. Ha a tésztának nem vagy a rajongója, süss mellé édesburgonyát, vagy tálald fűszeres rizzsel!

2021. november26., 07:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek