Őszi tészta sült hagymával, párolt almával és fehér kolbásszal

Nagyon különleges, de isteni fogás, amiben nem kell megijedned egy kevés ropogós diótól. Az illatos pirított csonthéjas remekül illik a tetejére, és ha bevállalósabb vagy, akár az almakockák is jól illenek mellé.

Jó sok dióval a legfinomabb.
Jó sok dióval a legfinomabb.svariophoto

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag pennetészta
  • 20 deka fehér kolbász
  • 1 darab vöröshagyma felkockázva
  • 1 tk. vaj
  • 2 ek. olaj
  • só, bors, frissen tört zöld bors
  • 15 deka reszelt trappista
  • 2 marék pirított dió
  • 2 ek. mascarpone
  • 2 ek. natúr sajtkrém
  • 1 mk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Grillezd meg a kolbászt, majd karikázd fel, a hagymát pedig pirítsd üvegesre a zsiradékon. Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, majd egyszerűn forgasd össze a hozzávalókat és tálald reszelt sajttal a tetején. 

kapcsolódó Mirelit csirkefalatok tesztje: Az ilyen nuggetsnél egy párizsi is különb!
Mirelit csirkefalatok tesztje: Az ilyen nuggetsnél egy párizsi is különb!

Tudod, hogy mit takar a gépi úton csontozott mellhús? Ha megtudod, tutira elmegy tőle az étvágyad!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Baconös-spenótos tészta – egy nagy adag füstölt sajtot is olvassz a tetejére!

Gyors, olcsó és nagyon hamar elkészül ez a finomság, amibe ha jó, aromás füstölt sajt kerül, akkor még talán azok is megbocsátják az egészséges összetevőket, akik nem éppen spenótrajongók a társaságban.

2021. augusztus21., 10:44

Parmezános tészta fügével és dióval: halak és csirke mellett is remek

Még egy őszi finomság, ami tökéletes arra az esetre is, ha télen egy másnapos sült tököt mentenél meg. Csak pürésítsd, dolgozd el jól mascarponéval, natúr sajtkrémmel és parmezánnal, és meg is van a remek tésztaszósz alapja.

2021. szeptember30., 10:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

A milánói borda otthon még finomabb, mutatjuk a legegyszerűbb receptet

A milánói borda egy kicsit fúziós elegye az olasz konyhának és annak a magyar alapvetésnek, hogy rántott hús nélkül az ebéd meg sem történt.

2021. november21., 11:24

Mustra