Parmezános tészta fügével és dióval: halak és csirke mellett is remek

Még egy őszi finomság, ami tökéletes arra az esetre is, ha télen egy másnapos sült tököt mentenél meg. Csak pürésítsd, dolgozd el jól mascarponéval, natúr sajtkrémmel és parmezánnal, és meg is van a remek tésztaszósz alapja.

Fura kombináció, de nagyon finom.
Fura kombináció, de nagyon finom.ElenaFabbrili

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 deka reszelt parmezán
  • 2 adag száraztészta
  • 4 darab füge cikkekre vágva
  • 2 marék dió durvára vágva
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 2 nagy ek. natúr sajtkrém
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 10 deka prosciutto csíkokra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Ezzel a fogással mindössze annyi dolgod lesz, hogy a tésztát lobogó, sós vízben kifőzöd, majd egyszerűen összeforgatod az összes alapanyagot, és már tálalhatod is. Frissen tört borssal a tetején tálald. 

kapcsolódó Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt?
Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt?

11 féle terméket kóstoltunk végig, hogy neked már ne kelljen.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez lesz a kedvenc beledobálós fogásod – csilis bab cipóban, szupergyorsan

Ha ezt elkészíted, már az sem lesz kérdés, mivel egye a család, vagy éppen a vendégek. Próbáld ki most új formában: egy nagy adag hideg tejföllel és frissen szeletelt csípős paprikával a tetején tálalva.

október25., 11:24

Új variáció pestós tésztára: sok tejszínes krémsajttal és ropogós mandulával is próbáld ki!

Ha egy szelet maradék grillezett csirkemell is akad otthon, ki ne hagyd ebből a remek tésztás fogásból!

július19., 12:52

Farfalle spenóttal, gorgonzolával és fenyőmaggal

Egy kissé szokatlan hangulatú olaszos finomság, amit akár házi farfalléből is készíthetsz. Ha megvan a tészta, vágd derelyevágóval kis téglalapokra, majd csípd össze mindegyik közepét, és készen is lesznek a minimasnik.

augusztus15., 10:24

Ramentészta különleges változatban, spenóttal és tojással

Ha az ember hozzájut egy nagy csomag, pillanatok alatt összedobható ramentésztához, már csak az a kérdés, hogy mivel érdemes feldobni, hogy valóban élvezhető fogás legyen belőle. Íme első tippünk!

szeptember18., 10:24

Darált húsos tészta brokkolival és mandulával

Ha nálad is akad éppen annyi darált hús, amiből már nem lenne két teljes adag ragu, dobd fel egy nagy adag, egészséges, párolt brokkolival! Nemcsak vitaminokban, de ízekben is sokkal gazdagabb lesz a végeredmény.

október23., 09:24

A tökéletes hétvégi desszert: marcipános-körtés süti

Miért nem használjuk többször a marcipánt a házi desszertekhez? Ez a remek alapanyag leginkább a téli édességekhez illik: isteni lesz gesztenyével, meggyel és almával, de nyári hangulatban, egy citromos kevert sütiben is érdemes kipróbálnod.

október23., 11:24

Mustra