Van ebben a sajtban valami, amiről kevesen tudnak: a parmezán sötét kis titka.
Ha vendégek jönnek, készíthetsz belőle csipszet, és a frissen sült pizza tetején is elfér belőle egy nagyobb adag.
A fondü kevésbé látványos, de annál finomabb változata ez a remek, parmezános dip, amit a legjobban úgy szeretünk, ha akad a tálon mellette fokhagymás bagett, némi szőlő, olívabogyó, alma, grissini, néhány szelet napon szárított sonka és egy kevés frissen pirított dió is. Elegáns és gyorsan összedobható vacsora lesz a végeredmény.
Még egy őszi finomság, ami tökéletes arra az esetre is, ha télen egy másnapos sült tököt mentenél meg. Csak pürésítsd, dolgozd el jól mascarponéval, natúr sajtkrémmel és parmezánnal, és meg is van a remek tésztaszósz alapja.
Egy nagy szelet fokhagymás-citromos tengeri hal mellett például tökéletes egy-egy szelet ebből a klassz köretből, de a rántott karajszeletek mellett sem szentségtörés ez a zöldséges, őszi finomság.
Tökéletes krémlevesek és főzelékek közepén, vendégváró tálak egyik érdekességeként, de egy-egy olaszos szendvicsben is remek egy-egy aromás, ropogós sajtfalat.
Nem véletlenül a parmezán az egyik legnépszerűbb sajtféle: erős aromájával sokféle fogásnak kölcsönöz olaszos hangulatot.
Ehhez a fogáshoz nem is kell majd más, csak egy kevés vaj, és az a pillanat a tálaláshoz, amikor még egy kicsit langyos. Ráadásul abban is segít, hogy a gyerekek is egyenek egy kevés cukkinit, amire – lássuk be – másképp nem sok esély lenne.
A piték sós változatban is nagyon jók tudnak lenni: gyökérzöldségekkel, sajtkrémmel és akár ebben a cukkinis-hagymás változatban is remekül sikerülnek. Ha még izgalmasabbá változtatnád, sült hagymás mascarponekrémmel a tetején tálald.
Ha épp visszafognád a szénhidrátokat, ez a klassz, csirkés fogás legyen az egyik, amit kipróbálsz. A bruscetta olasz hangulatát hozza tökéletesen, ha pedig nem bánod a tésztaköretet, egy kevés bazsalikomos-mascarponés házi, gyúrt tészta tetején tálald.
Vendégeknek, tévézéshez vagy gyors vacsoraként is bevethető ez a gyors mártogatós, amit tortillacsipsszel és akár zöldségekkel vagy pogácsák mellett is felszolgálhatsz. Ha unod a körözöttet, a salsát és a padlizsánkrémet, ezt dobd össze helyettük!
Nem is olyan lehetetlen jókat enni alacsony kalóriatartalom mellett.
Egy rakás jelölés van rajta, amelyek mindegyike a minőségére utal.
Idén sem marad el a nyár, viszont a bezártság jó lehetőséget ad arra, hogy kétszer annyit együnk, mint máskor, a hűtőtől kicsit távolabb végigdolgozott hétköznapokban. Tavasszal viszont lassan teremni kezdenek a zöldségek, és hogy ne legyenek unalmasak a velük készült receptek, ezen a héten 5 különleges salátaöntetet hoztunk, amikkel a legegyszerűbb tavaszi saláta is klasszul feldobható.
Fokhagymás-parmezános bundában sült karfiol – olaj helyett sütőben sütve. Gluténmentes, tojásmentes recept.
Ha nem vagy az édességek legnagyobb rajongója, akkor neked találták ki ezt a zabkekszet, amit csak keverni kell és úgy 25 percen át sütni, más dolgod nem is lesz vele.
2 vármegye széllökések, 10 pedig havazás miatt érintett: a hó mennyisége jelentős lehet.
A trükk legális, de vannak feltételei: így lesz olcsóbb a fűtés.