Ez minden salátát feldob: sült fokhagymás-parmezános öntet

Idén sem marad el a nyár, viszont a bezártság jó lehetőséget ad arra, hogy kétszer annyit együnk, mint máskor, a hűtőtől kicsit távolabb végigdolgozott hétköznapokban. Tavasszal viszont lassan teremni kezdenek a zöldségek, és hogy ne legyenek unalmasak a velük készült receptek, ezen a héten 5 különleges salátaöntetet hoztunk, amikkel a legegyszerűbb tavaszi saláta is klasszul feldobható.

Ha biztosra akarsz menni az öntetek kérdésében, egy nagy adag édeskés sült fokhagymával és parmezánnal ízesített szósszal dobd fel a salátáidat.

Hozzávalók

  • 3 fej fokhagyma
  • 1.5 deci olívaolaj
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 mokkáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg alufóliában a gerezdekre szedett, beolajozott, kissé megsózott fokhagymákat úgy fél óra alatt, majd alaposan törd össze és dolgozd el az öntet többi hozzávalójával egy aprítógépben.

kapcsolódó Ne dobd ki a zöldségeket, ha ezeket a hibákat látod
Ne dobd ki a zöldségeket, ha ezeket a hibákat látod

Évente mintegy 6 kiló zöldséget-gyümölcsöt pazarlunk el, sokszor csupán esztétikai okokból.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

február13., 06:24

Ez a cukkini-hagyma pite előételként és gyors vacsoraként is remek

A piték sós változatban is nagyon jók tudnak lenni: gyökérzöldségekkel, sajtkrémmel és akár ebben a cukkinis-hagymás változatban is remekül sikerülnek. Ha még izgalmasabbá változtatnád, sült hagymás mascarponekrémmel a tetején tálald.

2021. február17., 06:04

Kekszek és zöldségek mellé készíts mártogatóst jalapeñóval és parmezánnal!

Vendégeknek, tévézéshez vagy gyors vacsoraként is bevethető ez a gyors mártogatós, amit tortillacsipsszel és akár zöldségekkel vagy pogácsák mellett is felszolgálhatsz. Ha unod a körözöttet, a salsát és a padlizsánkrémet, ezt dobd össze helyettük!

2021. február17., 06:04

Vörös- és zöld pestóból is készíthetsz salátaöntetet, mutatjuk, hogyan!

Ha imádod az olasz konyhát, nem muszáj tésztákkal és pizzával felidézned az ízeit, tökéletesen megteszi egy jó kis pestós öntet, amit burgonyasaláta és paradicsomos idénysaláta tetején is tálalhatsz.

2020. április16., 06:00

Egy igazi tavaszi öntet: tormás-mézes salátaszósz medvehagymával

Igazi tavaszi-húsvéti hangulatú ez a tormás öntet, ami egy kevés sült sonkával feldobott, friss jégsaláta tetején a legfinomabb.

2020. április14., 06:00

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

február20., 12:56

Mustra