Ez a cukkini-hagyma pite előételként és gyors vacsoraként is remek

A piték sós változatban is nagyon jók tudnak lenni: gyökérzöldségekkel, sajtkrémmel és akár ebben a cukkinis-hagymás változatban is remekül sikerülnek. Ha még izgalmasabbá változtatnád, sült hagymás mascarponekrémmel a tetején tálald.

Egy adag mozzarella is finom a tetején.
Egy adag mozzarella is finom a tetején.MarkGillow

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb darab vöröshagyma felkarikázva
  • 1 közepes darab cukkini felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, tárkony
  • 1 adag pite- vagy leveles tészta
  • 3 ek. mascarpone
  • 3 ek. olaj
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 1 deci tejszín
  • 1 csapott ek. liszt
  • 1 darab tojás
  • 10 deka reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát süsd meg a forró zsiradékok keverékén, majd add hozzá a cukkinit, mascarponét és a tejszínnel elkevert lisztet is. 5 perc után fűszerezd alaposan, és tedd félre hűlni. 

A tésztát igazítsd egy kivajazott piteformába, kanalazd bele a hideg ragut, majd kend meg a széleit tojással. Süsd össze fél óra alatt a közepesen forró sütőben, majd szórd meg a tetejét parmezánnal. 

kapcsolódó Teszt: parmezánok a kamuparmezánok ellen
Teszt: parmezánok a kamuparmezánok ellen

11 terméket kóstoltunk végig, sok mű és pár eredeti parmezán között ingáztattuk ízlelőbimbóinkat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Nyári kurkumás-citromos pite – tojásfehérjével a tetején lesz igazán tökéletes

Nem kell hozzá túl sok összetevő, mégis egész évben nyári hangulatot idéz ez a remek pite, ami nálunk mindig egy nagy adag fehérjehabbal a tetején kerül az asztalra. Főzött krémmel és kezdők számára pudinggal készítve is tökéletes lesz.

szeptember5., 10:40

Parmezános tészta fügével és dióval: halak és csirke mellett is remek

Még egy őszi finomság, ami tökéletes arra az esetre is, ha télen egy másnapos sült tököt mentenél meg. Csak pürésítsd, dolgozd el jól mascarponéval, natúr sajtkrémmel és parmezánnal, és meg is van a remek tésztaszósz alapja.

szeptember30., 10:24

Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

október24., 09:24

Heti sajtos-tejfölös: spenótos karfiol burgonyával

Nálunk valahogy mindig marad néhány nagyobb főtt burgonya a saláta készítése után. Ha te is túlgondolod a burgonyamennyiséget néha, a felkarikázott darabokat remekül felhasználhatod egy csípős lecsóban, vagy akár egy-egy olyan remek fogásban is, mint a mai. Könnyű vacsoraként és köretként is tökéletes.

október26., 10:24

És a sajtos-csirkés pitét próbáltad már?

Sós változatban is finomak a piték, ebben ráadásul annyi hagyományos, ismert íz találkozik, hogy a legválogatósabbak is szeretni fogják. Ha így megunod, legközelebb bolognai raguval készítsd.

szeptember3., 10:24

Darált húsos pásztorpite fehérbabos-kapros raguval

Nehezen unjuk meg a pásztorpitét, főleg, mert millió változatban elkészíthető. Ha nyár van, ez a citromos-kapros változat az egyik kedvencünk.

augusztus19., 11:24

Mustra