Remek őszi köret: vajas kelbimbó dióval, parmezánnal és zsályával

Egy nagy szelet fokhagymás-citromos tengeri hal mellett például tökéletes egy-egy szelet ebből a klassz köretből, de a rántott karajszeletek mellett sem szentségtörés ez a zöldséges, őszi finomság.

Már csak a parmezán és a dió hiányzik.
Már csak a parmezán és a dió hiányzik.Mindstyle

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka kelbimbó
  • 1 ek. vaj
  • 2 marék dió durvára törve
  • 15 deka parmezán lereszelve
  • só, bors, friss zsályalevelek
Recept idők

Elkészítés:

Párold meg vagy főzd puhára a kelbimbókat, majd forgasd meg a zsályás vajban. Süsd szárazon a diót egy kicsit a sütőben, majd azzal és egy nagy adag reszelt parmezánnal szórd meg a tetejét. 

kapcsolódó Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt?
Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt?

11 féle terméket kóstoltunk végig, hogy neked már ne kelljen.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Elegáns reggeli: csokis gofri narancskrémmel, zabpehelylisztből

Egyszerű és isteni, vagyis benne van majdnem minden, amit egy reggeli fogástól elvárhatunk. Ha pedig egészséges cukoralternatívával és hozzánk hasonlóan zabpehelyliszttel készíted, akkor valóban még egészséges is lesz. Díszítsd hámozott naracsszeletekkel, így még a legszigorúbb egészségmániások is imádni fogják.

október14., 09:20

Ropogós sült karfiol glutén- és tojásmentesen

Fokhagymás-parmezános bundában sült karfiol – olaj helyett sütőben sütve. Gluténmentes, tojásmentes recept.

2020. március24., 06:00

Ebédről maradt köret: így csináld a sült rizst!

Kedvenceink azok a zero waste fogások, amiknek „második felvonása” sem véleményes, éppenhogy ehető saláta vagy leves, hanem határozottan felveszi a harcot eredeti verziójával. Nálunk az ebédről maradt köretből készült vacsorára ez a remek rizs, ami nemcsak versenybe szállt köretként tálalt önmagával, de simán el is verte az ízek versenyében.

október10., 15:24

Ez a cukkini-hagyma pite előételként és gyors vacsoraként is remek

A piték sós változatban is nagyon jók tudnak lenni: gyökérzöldségekkel, sajtkrémmel és akár ebben a cukkinis-hagymás változatban is remekül sikerülnek. Ha még izgalmasabbá változtatnád, sült hagymás mascarponekrémmel a tetején tálald.

február17., 06:04

Ez minden salátát feldob: sült fokhagymás-parmezános öntet

Idén sem marad el a nyár, viszont a bezártság jó lehetőséget ad arra, hogy kétszer annyit együnk, mint máskor, a hűtőtől kicsit távolabb végigdolgozott hétköznapokban. Tavasszal viszont lassan teremni kezdenek a zöldségek, és hogy ne legyenek unalmasak a velük készült receptek, ezen a héten 5 különleges salátaöntetet hoztunk, amikkel a legegyszerűbb tavaszi saláta is klasszul feldobható.

2020. április16., 06:00

Almás amerikai palacsinta mandulalikőrös raguval és pirított, mézes dióval

Ha  a dió helyett pekándiót, a méz helyett juharszirupot használsz, a tengerentúl hangulatát is megidézheted ezzel a gyors reggelivel. Ha aznap nem szállsz autóba, egy löttyintés mandulalikőr még akár reggel is simán elfér ebben a fűszeres raguban.

október15., 09:24

Mustra