Elsejétől egészségesebben élsz? Akkor imádni fogod ezt az egyszerű zabkását almával és gesztenyepürével

A gesztenyepüré, főleg natúr változatban, simán beilleszthető a hétköznapi fogások közé, egyáltalán nem kell megvárnod vele azokat az alkalmakat, amikor egy cukrászdában minden más választás nagyon rizikósnak tűnik. Érdemes is minél többször enned belőle, tele van vitaminokkal és a zabbal, és almával elkészítve sokáig eltelít.

Azért csodálatos ez a zabkása, mert a langyos almaragut a gesztenyével és a zabbal rétegezve olyan, mintha egy desszertet kanalaznál reggelire. Bizonyos szempontból sokkal jobb is – egészséges édesítőkkel készítve egy szuper, lassú felszívódású fogás készül belőle, ami után garantáltan nem leszel éhes egész délelőtt. 

Hedonista változatban egy kis tejszínhab is elfér rajta.
Hedonista változatban egy kis tejszínhab is elfér rajta.AnaMOMarques

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre apró szemű zabpehely
  • 1 bögre forró tej (növényi tejet vagy vizet is használhatsz)
  • 2 apróra kockázott alma
  • 3 evőkanál méz (vagy más édesítő)
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 2 nagy evőkanál Cukrozatlan gesztenyemassza
  • 1 bionarancs héja és leve
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el az almakockákat a narancslével, majd forrázd le a zabot a tejjel, és alaposan keverd el a többi hozzávalóval, beleértve a narancs héját is. Adj neki néhány percet, majd rétegezd a gesztenyés zabot az almával felváltva hosszú poharakba. Ha még tovább pimpelnéd, friss bogyós gyümölcsökkel, étcsokireszelékkel vagy kandírozott narancshéjdarabokkal tálald. Ünnepekkor és hétvégén egy-egy kis adag csokilikőrt és tejszínhabot is elbír az almás réteg teteje.

kapcsolódó Egy ismert fogás új ruhában: gesztenyeleves céklacsipsszel és gesztenyemézzel
Egy ismert fogás új ruhában: gesztenyeleves céklacsipsszel és gesztenyemézzel

Nem kell az ünnepekig várnod azzal, hogy kipróbáld, egy sima hétköznapot is feldob ez a tartalmas és különleges leves.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ehhez a klassz konyakos gesztenyéhez nem kell más, csak egy nagy adag tejszínhab

Ha valami nagyon egyszerű desszertet készítenél az ünnep egyik napján, ez a gesztenyés finomság legyen az egyik. Tejszínnel, pirított dióval, maracujaszósszal, de akár egy sűrű csokiöntettel a tetején is nagyon finom.

2020. december6., 06:04

Pesto-burgonya saláta: tökéletes köret minden egyszerű húsféle mellé

Ha egy nagy adag sajtot is olvasztasz a tetejére a sütőben, vegák számára akár önálló fogásként is megállja a helyét ez a remek köret.

július21., 10:44

Egy klasszikus felturbózva: gesztenyepüré narancsos habbal és narancslikőrös aszalt gyümölcsökkel

Mi úgy gondoljuk, hogy egyik karácsonyi szakácsnak sem feladata otthon megszakadni a munkában az ünnepek szent napjain. Úgyhogy itt egy szupergyors gesztenyepüré, hogy maradjon idő minden másra is.

2019. november15., 12:04

Készíts gyors, nyári salátát pulykahússal és vörös pestóval!

A pestótól minden finomabb, tehát olyan, mint a mogyoróvaj, a szarvasgombaolaj, a vaj, a tejszín vagy a parmezán. Na jó, talán nem minden fogás lesz jobb tőle, de az biztos, hogy a semleges, visszafogott ízű alapanyagokat remekül feldobja egy-egy kanál ebből az olaszos, fűszeres ízesítőből.

július21., 12:52

Egyszerűen elkészíthető különlegesség: pulyka konyakos gesztenyemártásban, almás tócsnival

Ha már unod a gesztenyével töltött pulykát, itt az egyszerűbb változata!

2019. december2., 11:24

Másnapos zabkása reggelire: glutén-, tojás-, cukormentes recept (és tejmentessé is tehető)

Reggeli tíz percet spórolhatunk esti három perc munkával. Ugye milyen jól hangzik? Ráadásul az így elkészített zabpehely olyan gyors, mint az instant zabkása (de semmi felesleges/káros dolgot nem tartalmaz), magunkkal vihetjük a munkába, sőt, mivel a zabot nem főzzük meg, és hidegen fogyasztjuk, a felszívódása, vércukorszint-emelő hatása is lassabb lesz! Garantáltan glutén-, tojás- és cukormentes, és ha növényi tejhelyettesítő itallal készítjük, akkor tejmentes, egyben vegán is lesz.

2020. június15., 06:00

Mustra