Elsejétől egészségesebben élsz? Akkor imádni fogod ezt az egyszerű zabkását almával és gesztenyepürével

A gesztenyepüré, főleg natúr változatban, simán beilleszthető a hétköznapi fogások közé, egyáltalán nem kell megvárnod vele azokat az alkalmakat, amikor egy cukrászdában minden más választás nagyon rizikósnak tűnik. Érdemes is minél többször enned belőle, tele van vitaminokkal és a zabbal, és almával elkészítve sokáig eltelít.

Azért csodálatos ez a zabkása, mert a langyos almaragut a gesztenyével és a zabbal rétegezve olyan, mintha egy desszertet kanalaznál reggelire. Bizonyos szempontból sokkal jobb is – egészséges édesítőkkel készítve egy szuper, lassú felszívódású fogás készül belőle, ami után garantáltan nem leszel éhes egész délelőtt. 

Hedonista változatban egy kis tejszínhab is elfér rajta.
Hedonista változatban egy kis tejszínhab is elfér rajta.AnaMOMarques

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre apró szemű zabpehely
  • 1 bögre forró tej (növényi tejet vagy vizet is használhatsz)
  • 2 apróra kockázott alma
  • 3 evőkanál méz (vagy más édesítő)
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 2 nagy evőkanál Cukrozatlan gesztenyemassza
  • 1 bionarancs héja és leve
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el az almakockákat a narancslével, majd forrázd le a zabot a tejjel, és alaposan keverd el a többi hozzávalóval, beleértve a narancs héját is. Adj neki néhány percet, majd rétegezd a gesztenyés zabot az almával felváltva hosszú poharakba. Ha még tovább pimpelnéd, friss bogyós gyümölcsökkel, étcsokireszelékkel vagy kandírozott narancshéjdarabokkal tálald. Ünnepekkor és hétvégén egy-egy kis adag csokilikőrt és tejszínhabot is elbír az almás réteg teteje.

kapcsolódó Egy ismert fogás új ruhában: gesztenyeleves céklacsipsszel és gesztenyemézzel
Egy ismert fogás új ruhában: gesztenyeleves céklacsipsszel és gesztenyemézzel

Nem kell az ünnepekig várnod azzal, hogy kipróbáld, egy sima hétköznapot is feldob ez a tartalmas és különleges leves.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Egészséges és finom: meleg saláta fügével és gesztenyével

Csak dobd bele a két legfontosabb hozzávalót, és készíts egy pikáns mézes-mustáros öntetet ehhez a salátához! Önmagában, krutonnal vagy egy nagy szelet grillezett csirke alatt is nagyon finom.

2021. november10., 10:24

Te is szereted a tésztát? Ezt a gesztenyés-fehér kolbászos finomságot készítsd el!

Érkezik a tél, a sült és a főtt gesztenye legbiztosabb szezonja. És ha a desszertek és a sült változat mellett valami mást is kipróbálnál, készítsd el ezt a jó kis krémes tésztát, majd tálald egy nagy adag parmezánnal a tetején.

2021. november8., 09:24

Egy remek vega fogás: gombás-gesztenyés pite jó sok olvadt sajttal

Bármelyik kedvenc sajtoddal működik, és ha nincs kedved tésztát gyúrni, fogj egy csomag levelest és azzal dobd össze!

2021. szeptember8., 11:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Nyári barackos zabkása, ami éjjel, a hűtőben készül el

A reggeli időnek valahogy nagyobb értéke van, mint annak, amit az ember nem rohanással tölt el, ezért szuper, ha van a hűtőben egy nagy adag barackos zabpehely, vagy akár kettő, hogy uzsonnára is maradjon egy adag egészséges fogás.

2021. július30., 12:52

Különleges vacsora fasírt helyett: gesztenyés-vörös áfonyás húsgolyók

Az ilyen különlegességek mellé nem is nagyon kell gondolkodnod a köreten, tökéletes egy adag párolt rizzsel, de nagyon finom sült krumplival és egy kis barnamártás alatt is.

2021. november8., 10:24

Mustra