Elsejétől egészségesebben élsz? Akkor imádni fogod ezt az egyszerű zabkását almával és gesztenyepürével

A gesztenyepüré, főleg natúr változatban, simán beilleszthető a hétköznapi fogások közé, egyáltalán nem kell megvárnod vele azokat az alkalmakat, amikor egy cukrászdában minden más választás nagyon rizikósnak tűnik. Érdemes is minél többször enned belőle, tele van vitaminokkal és a zabbal, és almával elkészítve sokáig eltelít.

Azért csodálatos ez a zabkása, mert a langyos almaragut a gesztenyével és a zabbal rétegezve olyan, mintha egy desszertet kanalaznál reggelire. Bizonyos szempontból sokkal jobb is – egészséges édesítőkkel készítve egy szuper, lassú felszívódású fogás készül belőle, ami után garantáltan nem leszel éhes egész délelőtt. 

Hedonista változatban egy kis tejszínhab is elfér rajta.
Hedonista változatban egy kis tejszínhab is elfér rajta.AnaMOMarques

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre apró szemű zabpehely
  • 1 bögre forró tej (növényi tejet vagy vizet is használhatsz)
  • 2 apróra kockázott alma
  • 3 evőkanál méz (vagy más édesítő)
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 2 nagy evőkanál Cukrozatlan gesztenyemassza
  • 1 bionarancs héja és leve
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el az almakockákat a narancslével, majd forrázd le a zabot a tejjel, és alaposan keverd el a többi hozzávalóval, beleértve a narancs héját is. Adj neki néhány percet, majd rétegezd a gesztenyés zabot az almával felváltva hosszú poharakba. Ha még tovább pimpelnéd, friss bogyós gyümölcsökkel, étcsokireszelékkel vagy kandírozott narancshéjdarabokkal tálald. Ünnepekkor és hétvégén egy-egy kis adag csokilikőrt és tejszínhabot is elbír az almás réteg teteje.

kapcsolódó Egy ismert fogás új ruhában: gesztenyeleves céklacsipsszel és gesztenyemézzel
Egy ismert fogás új ruhában: gesztenyeleves céklacsipsszel és gesztenyemézzel

Nem kell az ünnepekig várnod azzal, hogy kipróbáld, egy sima hétköznapot is feldob ez a tartalmas és különleges leves.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tarja elegánsan, ne is gondolkozz tovább a vacsorán!

Az egyszerű tarjából is lehet elegáns fogás, ha találsz egy-egy olyan köretet, amitől egy kicsit különlegesebb lesz. Itt az ősz, úgyhogy minden okunk megvan arra, hogy a főtt és a sült gesztenyét is vadul használni kezdjük. Előbbi köretekben, ragukban és töltelékként, utóbbi pedig egészséges snack formájában a legfinomabb.

2021. október12., 11:20

Ehhez a klassz konyakos gesztenyéhez nem kell más, csak egy nagy adag tejszínhab

Ha valami nagyon egyszerű desszertet készítenél az ünnep egyik napján, ez a gesztenyés finomság legyen az egyik. Tejszínnel, pirított dióval, maracujaszósszal, de akár egy sűrű csokiöntettel a tetején is nagyon finom.

2020. december6., 06:04

Egy remek vega fogás: gombás-gesztenyés pite jó sok olvadt sajttal

Bármelyik kedvenc sajtoddal működik, és ha nincs kedved tésztát gyúrni, fogj egy csomag levelest és azzal dobd össze!

2021. szeptember8., 11:24

Heti kedvencünk: sült karfiol édesen és csípősen, narancsos mázzal

Ez a finom, karfiolos fogás kevés kalóriát tartalmaz, és csak egy nagy adag párolt rizst kell főznöd mellé!

január16., 06:24

Ez a legfinomabb vegán fogás: sült növényi sajt grillezett csilis-mézes ananásszal

Hogyha szeretnél egy kicsit egészségesebb fogásokat enni így az ünnepek után, de nem mondanál le a legfinomabb ízekről, ezt a remek sajtos receptet készítsd el!

január14., 06:32

Különleges vacsora fasírt helyett: gesztenyés-vörös áfonyás húsgolyók

Az ilyen különlegességek mellé nem is nagyon kell gondolkodnod a köreten, tökéletes egy adag párolt rizzsel, de nagyon finom sült krumplival és egy kis barnamártás alatt is.

2021. november8., 10:24

Mustra