A legjobb a gesztenyében az, hogy az őszi-téli hónapokban bármiből menő, elegáns fogást varázsol. Na jó, a pacal és a vajas kenyér talán nem lesz finomabb általa, de gondolj bele, milyen lehet egy csirkesaláta vajban pirított gesztenyével, egy tejszínes tészta sült gesztenyedarabokkal a tetején, vagy épp egy csokoládékrém, brownie vagy saláta egy kis adaggal belőle! Annak érdekében, hogy ne kelljen ötletelned, hoztunk néhány nagyon egyszerűen elkészíthető, könnyen beszerezhető alapanyagokból készülő gesztenyés receptet.
Az ilyen különlegességek mellé nem is nagyon kell gondolkodnod a köreten, tökéletes párolt rizzsel, de finom sült krumplival és egy kis barnamártás alatt is.
Érkezik a tél, a sült és a főtt gesztenye legbiztosabb szezonja. És ha a desszertek és a sült változat mellett valami mást is kipróbálnál, készítsd el ezt a jó kis krémes tésztát, majd tálald egy nagy adag parmezánnal a tetején.
Paprika, uborka, zeller, de akár alma is mártogatható ebbe a téli hangulatú
hummuszba, ami a gesztenye édeskés aromájától lesz igazán különleges. Jól megy hozzá a szerecsendió és egy kevés gyömbér is, ráadásul azzal sem tévedhetsz, ha egy nagyon kevés gesztenyemézet is locsolsz erre a mártogatósra.
Ha csak egy gyors vacsorára van időd, és valami izgalmasabbat szeretnél a bolognai tésztánál és sonkás sajtos melegszendvicsnél, hagyd a fagyasztóban azt a pizzát is, dobd össze ezt a remek levest! Sós vajjal megkent, pirított kalácsszeletekkel a legfinomabb.
Csak dobd bele a két legfontosabb hozzávalót, és készítsd egy pikáns mézes-mustáros öntetet ehhez a salátához! Önmagában krutonnal, vagy egy nagy szelet grillezett csirke alatt is nagyon finom.