Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

Ét- és fehér csokival is készítheted.
Ét- és fehér csokival is készítheted.apomares

Hozzávalók

  • 2 cl narancslikőr
  • 0.5 darab 1 bionarancs héja
  • 1 csipet
  • 25 deka étcsokoládé
  • 20 deka édesített gesztenyemassza
  • 1 tk. olaj
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a csokit vízgőz fölött, add hozzá az olajat és tedd félre. A többi hozzávalót alaposan dolgozd össze és vizes kézzel formázz belőle tetszőleges formákat, majd forgasd meg az olvasztott csokiban. 

kapcsolódó Karácsonyra bejgli, de jó legyen ám!
Karácsonyra bejgli, de jó legyen ám!

Veszélyesen jó recept, amivel még azok is megtérnek, akik eddig nem voltak oda ezért a múfajért. Sok töltelék, jelképes tészta!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Ez a garnélaleves sáfránnyal és sütőtökkel lesz tökéletes

Hallal és kagylóval is készítheted ezt a gyors levest, ami a sáfrány íze és gyönyörű színe miatt igazán elegáns fogás lesz. Ha valami könnyűt szeretnél az ünnepekre, érdemes adnod neki egy esélyt.

2020. december26., 06:04

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Tarja elegánsan, ne is gondolkozz tovább a vacsorán!

Az egyszerű tarjából is lehet elegáns fogás, ha találsz egy-egy olyan köretet, amitől egy kicsit különlegesebb lesz. Itt az ősz, úgyhogy minden okunk megvan arra, hogy a főtt és a sült gesztenyét is vadul használni kezdjük. Előbbi köretekben, ragukban és töltelékként, utóbbi pedig egészséges snack formájában a legfinomabb.

2021. október12., 11:20

Különleges vacsora fasírt helyett: gesztenyés-vörös áfonyás húsgolyók

Az ilyen különlegességek mellé nem is nagyon kell gondolkodnod a köreten, tökéletes egy adag párolt rizzsel, de nagyon finom sült krumplival és egy kis barnamártás alatt is.

2021. november8., 10:24

Heti tunkolós egészségesen: ez a gesztenyés hummusz biztosan ízleni fog

Paprika, uborka, zeller, de akár alma is mártogatható ebbe a remek, téli hangulatúhummuszba, ami a gesztenye édeskés aromájától lesz igazán különleges. Jól megy hozzá a szerecsendió és egy kevés gyömbér is és azzal sem tévedhetsz, ha egy nagyon kevés gesztenyemézet is locsolsz erre a remek mártogatósra.

2021. november10., 12:52

Mustra