A főtt gesztenye a tésztákhoz is illik – kolbásszal adj neki magyaros ízeket

Ugye, hogy nem próbáltad még a gesztenyét tésztaételekben? Vega változatban nagyon finom zsályával és pecorinóval, magyarosan pedig kolbásszal, friss snidlinggel és petrezselyemmel készítsd.

Ezzel nem kell túl sokat dolgoznod, mégis különleges fogás lesz a végeredmény.
Ezzel nem kell túl sokat dolgoznod, mégis különleges fogás lesz a végeredmény.Fotó: Brian Hagiwara

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 bögre száraztészta
  • 10 deka kolbász felkockázva
  • 15 deka főtt gesztenye kissé összevágva
  • 2 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb csokor snidling összevágva
  • 10 deka mascarpone
  • ízlés szerint só és frissen reszelt szerecsendió
  • 1 tk. puha vaj
  • 6 deka gesztenyemassza (cukrozatlan)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben süsd meg kissé a kolbászkockákat. A felmelegített vajhoz add a gesztenyét és fűszerezd sóval, szerecsendióval, majd ha a tészta megfőtt, add hozzá a kissé megpirított alapanyagokat, a mascarponét, gesztenyemasszát és a snidlinget is. Egy kevés mozzarellával teheted még gazdagabbá. 

Dobd össze a karácsonyi menüt 2 óra alatt!
Dobd össze a karácsonyi menüt 2 óra alatt!

Ha mindennek december 24-én délután állsz neki, 2 órán belül akkor is kész lesz a tökéletes, háromfogásos vacsora. Lépésről-lépésre mutatjuk, hogyan.

Tovább »

Még több recept

Zöldséges udontészta – klassz vega fogás ázsiai hangulatban

Mi jó sok borssal és káposztával szeretjük a legjobban, de sokféle, vékony csíkokra vágott zöldséggel finom lesz ez a gyors fogás. Ha épp nincs kéznél udontészta, természetesen a hagyományos vagy a rizstészta is tökéletes lesz hozzá.

március19., 12:52

Fűszeres, tonhalas tészta – friss paradicsommal lesz az igazi

Mediterrán hangulatban, jó sok rozmaringgal és oregánóval készítettük el ezt a fogást, amihez negyedóra sem kellett. Durumtésztával tálalva és sós lében eltett tonhallal készítve még egészségesebb változatát dobhatod össze.

március7., 10:44

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Gyors almás kevert süti mini adagban – fahéjjal és dióval a tetején még finomabb

Ehhez az almás finomsághoz nem is kell más, csak egy közepes aprítógép – ebben az egész tésztát klasszul eldolgozhatod, így 5 perc alatt megvannak az előkészületek. Ha a diós változatnál egy kicsit fenszibb hangulatra vágysz, sós karamellszósszal, házi tejszínnel és hámozott mandulaszeletekkel tálald.

április10., 11:24

Készíts klassz fasírtot a karácsonyi maradékokból!

Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!

2020. december24., 06:24

Erre a tavaszi, tejfölös pizzára egy kevés torma is került, és nem bántuk meg

Pizzaszószban is remek a torma, mi egy tejfölös, mascarponés változatot készítettünk, amire mozzarellát olvasztottunk. A rukkola és vékony sonkaszeletek csak ezek után kerültek rá, így lett igazán tökéletes.

április7., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.