A főtt gesztenye a tésztákhoz is illik – kolbásszal adj neki magyaros ízeket

Ugye, hogy nem próbáltad még a gesztenyét tésztaételekben? Vega változatban nagyon finom zsályával és pecorinóval, magyarosan pedig kolbásszal, friss snidlinggel és petrezselyemmel készítsd.

Ezzel nem kell túl sokat dolgoznod, mégis különleges fogás lesz a végeredmény.
Ezzel nem kell túl sokat dolgoznod, mégis különleges fogás lesz a végeredmény.Brian Hagiwara

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 bögre száraztészta
  • 10 deka kolbász felkockázva
  • 15 deka főtt gesztenye kissé összevágva
  • 2 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb csokor snidling összevágva
  • 10 deka mascarpone
  • ízlés szerint só és frissen reszelt szerecsendió
  • 1 tk. puha vaj
  • 6 deka gesztenyemassza (cukrozatlan)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben süsd meg kissé a kolbászkockákat. A felmelegített vajhoz add a gesztenyét és fűszerezd sóval, szerecsendióval, majd ha a tészta megfőtt, add hozzá a kissé megpirított alapanyagokat, a mascarponét, gesztenyemasszát és a snidlinget is. Egy kevés mozzarellával teheted még gazdagabbá. 

kapcsolódó Dobd össze a karácsonyi menüt 2 óra alatt!
Dobd össze a karácsonyi menüt 2 óra alatt!

Ha mindennek december 24-én délután állsz neki, 2 órán belül akkor is kész lesz a tökéletes, háromfogásos vacsora. Lépésről-lépésre mutatjuk, hogyan.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tészta vajban sült paradicsommal és prosciuttóval

Jöjjön egy gyors, olaszos fogás, ami egyszerűbb már nem is lehetne. Amíg a tészta fő, éppen lesz idő arra, hogy lereszeljünk egy nagy adag parmezánt a tetejére.

augusztus27., 12:52

Parmezános tészta fügével és dióval: halak és csirke mellett is remek

Még egy őszi finomság, ami tökéletes arra az esetre is, ha télen egy másnapos sült tököt mentenél meg. Csak pürésítsd, dolgozd el jól mascarponéval, natúr sajtkrémmel és parmezánnal, és meg is van a remek tésztaszósz alapja.

szeptember30., 10:24

Parmezános-baconös rizottó cukkinivel: isteni fogás, ami után alig kell mosogatnod

A rizottó annyiban szakácsbarát fogás, hogy cserébe azért, hogy folyamatosan kevergetned kell, mert csak akkor lesz igazán krémes, rengetegféleképpen variálható és egyetlen nagyobb serpenyőben elkészül, így a mosogatás is gyorsan megvan utána.

október26., 11:24

Farfalle spenóttal, gorgonzolával és fenyőmaggal

Egy kissé szokatlan hangulatú olaszos finomság, amit akár házi farfalléből is készíthetsz. Ha megvan a tészta, vágd derelyevágóval kis téglalapokra, majd csípd össze mindegyik közepét, és készen is lesznek a minimasnik.

augusztus15., 10:24

Őszi tészta sült hagymával, párolt almával és fehér kolbásszal

Nagyon különleges, de isteni fogás, amiben nem kell megijedned egy kevés ropogós diótól. Az illatos pirított csonthéjas remekül illik a tetejére, és ha bevállalósabb vagy, akár az almakockák is jól illenek mellé.

szeptember27., 10:24

Vegán szingapúri tészta – ha egy könnyű, húsmentes fogásra vágysz

Egy könnyű, tésztás fogásra bármikor vevők vagyunk, és bár a grízessel és a sajtos-tejfölössel sincs semmi baj, néha az ember inkább egy-egy izgalmas és pofonegyszerűen összerittyenthető különlegességre vágyik. Íme az egyik ilyen kedvencünk!

szeptember16., 11:24

Mustra