Karfiol-gesztenye leves: tökéletes az ünnepi asztalon is

Ha még izgalmasabb végeredményre vágysz, néhány szem aszalt vörös áfonyával dobd fel ezt a különleges levest. Ha a karfiol helyett kevésbé aromás zöldséget választanál, burgonyával készítsd el.

Vörös áfonyával még izgalmasabb.
Vörös áfonyával még izgalmasabb.Fotó: Olga Peshkova

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • 6.5 deci alaplé
  • 2.5 deci tejszín
  • 20 deka főtt gesztenye kissé összetörve
  • 10 deka vörös áfonya
  • 1 tk. vaj
  • ízlés szerint só, rózsabors
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára a karfiolt az alaplében, majd add hozzá a tejszínt, az ízesítőket és pürésítsd. Ha ezzel megvagy, melegítsd fel a vajat, forgasd át benne a gesztenyét és a vörös áfonyát, szórd meg rózsaborssal és tálald a levesek közepén. Gesztenye helyett akár parmezánforgácsokkal is nagyon finom. 

Alapkonyha: leves mindenkinek
Alapkonyha: leves mindenkinek

Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.

Tovább »

Még több recept

Krémes rizsleves – rengeteg friss zöldséggel a legfinomabb

Ne csak köretként gondolj a rizsre – desszerteket és akár egy jó levest is készíthetsz belőle. Ez a gyors változat nálunk egy kevés tejszínnel, citrommal, tárkonnyal és friss, napon szárított sonkaszeletekkel készült.

január6., 06:04

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Ez a mangós pohárkrém tökéletes desszert, ha valami könnyűt és egyszerűt készítenél

A desszertektől nehéz teljes egészében megszabadulnunk, de arra azért van esély, hogy egy kicsit egészségesebben készítsd őket. Ezt a pohárkrémet kókusztejszínnel és friss mangóval dobtuk fel.

január17., 06:04

Almás-mogyoróvajas zabkása – édes reggeli, ami nem dobja meg a vércukorszinted

Ezúttal nem hagyományosan, fahéjjal, hanem egy kevés mogyoróvajjal és friss, reszelt almával dobtuk fel a zabkásánkat. A jó emésztésért egy nagy kanál lenmagpelyhet is tettünk bele.

január15., 06:04

Ez a gyors töltött krumpli segít, ha egy kicsit kevesebb húst ennél

Édesburgonyából és hagyományosból is nagyon szeretjük ezt a fogást, amit nálunk egy kis adag sült bacon és aromás kéksajt dob fel.

január7., 06:04

Grépfrútos-pisztáciás reggeli saláta – egy kanál mézzel és sópehellyel lesz igazán különleges

Akár egy reggeli bruch része is lehet ez az elegáns reggeli saláta, ami tökéletes hétvégére, amikor egy kicsit több időd van összedobni reggelire valami igazán különlegeset.

január16., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.