Karfiol-gesztenye leves: tökéletes az ünnepi asztalon is

Ha még izgalmasabb végeredményre vágysz, néhány szem aszalt vörös áfonyával dobd fel ezt a különleges levest. Ha a karfiol helyett kevésbé aromás zöldséget választanál, burgonyával készítsd el.

Vörös áfonyával még izgalmasabb.
Vörös áfonyával még izgalmasabb.Olga Peshkova

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • 6.5 deci alaplé
  • 2.5 deci tejszín
  • 20 deka főtt gesztenye kissé összetörve
  • 10 deka vörös áfonya
  • 1 tk. vaj
  • ízlés szerint só, rózsabors
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára a karfiolt az alaplében, majd add hozzá a tejszínt, az ízesítőket és pürésítsd. Ha ezzel megvagy, melegítsd fel a vajat, forgasd át benne a gesztenyét és a vörös áfonyát, szórd meg rózsaborssal és tálald a levesek közepén. Gesztenye helyett akár parmezánforgácsokkal is nagyon finom. 

kapcsolódó Alapkonyha: leves mindenkinek
Alapkonyha: leves mindenkinek

Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Toszkán leves articsókával és parmezánnal – ezt fél óra alatt összedobod

Ha szereted az olasz fogásokat, de spórolnál a szénhidrátokkal, akkor neked találták ki ezt a remek, zöldséges levest. Azt nem állítanánk, hogy a burgonyás finomságból teljesen hiányoznak majd a kalóriák, de semmi pasta, semmi pizza, csak rengeteg zöldség és kétféle sajt adja a leves gerincét, így nyugodtan mehet a házi szakácskönyv egészséges receptek fejezetébe.

október5., 09:20

Napi beledobálós: garnélás-édesburgonyás stir-fry őszi hangulatban

A csilitől és a szerencsendiótól igazán fűszeres, az édesburgonyától pedig abbahagyhatatlan lesz ez a fogás, ami nagyjából percek alatt elkészül. Ráadásul nagy konyhai szakértelem sem kell hozzá, csak jól összepirítani a sok remek alapanyagot, és forrón, fűszeresen tálalni.

október13., 09:00

Tunkolós recept őszi hangulatban: szaftos csirkemell fűszeres, szilvás raguval

Egy isteni, gyors fogás a hideg napokra, ami egy nagy adag házi krokett mellett a legfinomabb. Ha pedig egy ennél gyorsabb köretre vágysz, főzz mellé egy kevés taglitelle tésztát, és locsold meg egy kis szarvasgombaolajjal.

október16., 11:08

Ezt a remek, vegán édesburgonya-levest kezdőként is könnyen összedobod

Ez a fogás remek pirított olajos magvakkal és egy kevés mazsolával a közepén, ha pedig nincs bajod a húsfélékkel, mozzarellagolyókkal és napon szárított sonkaszeletekkel dobd fel.

szeptember17., 11:24

Ezzel a minestrone levessel idézd meg Toscanát!

Az olasz konyhával nem tévedhetsz, a legtöbben szeretik, ráadásul általában egyszerűen összedobható fogásokat tartalmaz. Ez a leves is ilyen, és mivel ahány ház, annyi minestrone, a mi változatunkba ezúttal dupla adag sajt került.

október10., 09:20

Tarja elegánsan, ne is gondolkozz tovább a vacsorán!

Az egyszerű tarjából is lehet elegáns fogás, ha találsz egy-egy olyan köretet, amitől egy kicsit különlegesebb lesz. Itt az ősz, úgyhogy minden okunk megvan arra, hogy a főtt és a sült gesztenyét is vadul használni kezdjük. Előbbi köretekben, ragukban és töltelékként, utóbbi pedig egészséges snack formájában a legfinomabb.

október12., 11:20

Mustra