Azt hinnénk, hogy minden üzletben levásárolhatjuk a korábban visszaváltott üvegek után járó bónt, de nem így van.
Ezeket a strandételeket ma is szívesen esszük.
Mutatjuk, mire figyelj a blokkon.
Magyarország kedvenc fogásai: gasztrokörkép a palacsinta, a rántott hús és a lecsó történetéről.
A strandon fogyasztott ételek töredék áron elkészülnek otthon, sokszor pedig finomabbak is annál, mint amit egy tó mellett vehetsz!
Mennyiért ehetjük idén a jó öreg sajtos-tejfölös lángost, és egyáltalán honnan származik ez és a többi strandbüfés nagy klasszikus?
A legjobb, ha a profik végre valami egyszerűt készítenek, amelynek a nevét is értjük, és a hozzávalóit is be tudjuk szerezni.
Próbáld ki tökkel, gesztenyével mézeskalácsfűszerekkel és étcsokoládésan is!
Palacsintából tényleg soha nem elég, így arra gondoltunk, összedobunk egy téli hangulatú, gesztenyés-narancsosat, és nem bántuk meg.
Az édes és a sós keveréke egyszerűen tökéletes ebben a remek reggeli fogásban, amire hedonista változatban egy kis adag juharszirup is kerüljön.
Ha olyan desszertet szeretnél, ami mindenkinek ismerős, mégis nagyon izgalmas és különleges, ezt a remek, kekszes, krémes és nagyon gyümölcsös verziót érdemes kipróbálnod.
Egy remek desszert hétvégére, ami étcsokoládés-rumos öntettel és pirított dióval lesz a legfinomabb. Ha vendégek jönnek, ezt dobd össze – éppen elég elegáns az összes ebédhez és vacsorához, mégsem kockáztatsz vele sokat, hiszen a palacsintát mindenki szereti.
Ha a dió helyett pekándiót, a méz helyett juharszirupot használsz, a tengerentúl hangulatát is megidézheted ezzel a gyors reggelivel. Ha aznap nem szállsz autóba, egy löttyintés mandulalikőr még akár reggel is simán elfér ebben a fűszeres raguban.
Ha ismered ezt a bögrés receptet, soha az életben nem kell többé rágugliznod a palacsinta receptjére. Elég annyit megjegyezned, hogy a fő alapanyagokból 1-1 bögre kell, a többi hozzávalóból pedig kettő darab, kanál, vagy épp csipet. Már mutatjuk is, hogy pontosan hogyan készítsd!
Dobj össze egy palacsintát őszi hangulatban! Tökkel és narancsos aromákkal még ez az egyszerű fogás is annyira elegáns lesz, hogy simán elmegy akkor is, ha épp vendégeket vársz. Ezt a fogást ráadásul mindenki szereti, így garantált a siker.
Marinara szósszal, parmezánnal, de tejföllel vagy akár önmagában is finom ez a remek, gyors fogás. Ha pedig őszi hangulatban ennéd, hagyd ki a fűszereket, és sűrű házi szilvakelvárral, pirított, tört dióval a tetején tálald.
Ha zabpehelyliszttel készül és édesítővel készült hozzávalókat választasz, akár egy alacsony glikémiás indexű fogás is lehet ebből a remek palacsintából. Ha extrém elegánsan tálalnád, frissen felvert tejszínhabot kanalazz rá, és liofilizált gyümölcsökkel szórd meg.
Egy igazán extra reggeli, amiben a tonhalas réteg és a palacsinták közül nem hiányozhat egy adag olvadt mozzarella sem.
A tetejéről ne maradjon ki egy kis kanál eperlekvár vagy savanykás meggydzsem – azzal lesz igazán tökéletes.
Ha fetával készíted, mediterrán hangulatú fogás lesz a végeredmény, amiben egy kis adag apróra vágott olívabogyó is elfér. Nem is kell a tetejére más, csak egy kis kanál mézes vaj, vagy ha nem vagy a különlegességek rajongója, akkor egy-egy napon szárított sonkaszelet.
Ha egy kicsit egészségesebb fogásokat választanál, de igazi ínyenc vagy, ez lehet számodra a tökéletes reggeli. A ragu az esti grillezés után egy gombóc fagyi tetején is finom.
Még a legegyszerűbb ételek is elronthatók, és még a legrutinosabb hobbiszakácsok is tanulhatnak új trükköket egy-egy alapos teszt után.
Az epret és a főzött krémet nem lehet nem szeretni, ha pedig kezdő vagy a konyhában, akár pudinggal is készítheted ezt a remek, nyári finomságot.
Ha a déli palacsintákból estére is marad, készíts belőle menő, kókuszos desszertet.
Ne csak télre tartogasd a narancsos-fűszeres ízeket, mutatunk egy klassz, nyári finomságot, amibe nálunk egy kevés narancslikőr is került.
Ricottával és túróval is készülhet ez a klassz palacsinta, ami még finomabb akkor, ha a krémbe egy kevés limoncello is kerül.
A csokiöntet tetejére pedig ne sajnálj egy adag sós pisztáciát – a különleges aromával még jobban kiemelkednek majd az édes ízek.
Ha már kóstoltad az amerikai változatot, az almásat, a sósat és a fűszereset, itt az ideje, hogy az édesburgonyás változatnak is adj egy esélyt. Juharsziruppal, sós vajjal és pekándióval a legfinomabb.
A palacsinta hagyományos formában is finom, de remek almával és még akár baconnel is. Ha te is ananászrajongó vagy, kóstold egy-egy vékony szelettel a közepén, majd tálald juharsziruppal vagy sós karamellszósszal.
Még finomabb lesz ez a fogás, ha egy jénaiba teszed az elkészült palacsintákat, meglocsolod egy nagy adag fokhagymás tejföllel és a tetejére pirítasz rengeteg reszelt sajtot.
Friss petrezselyemmel a tetején és néhány kanál hideg tejföllel lesz a legfinomabb ez a magyaros pizza, ami, ha szereted a csípőset, simán elbír egy késhegynyi füstös csiliport is.
Egy kevés levendulás vagy vaníliás tejszínhabbal lesz igazán tökéletes ez a fogás, aminek a tésztáját akár előző nap is elkészítheted, ha spórolnál a reggelivel töltött idővel.
Ha a tengerentúl hangulatában készítenéd a reggelid, dobj össze néhány amerikai palacsintát baconnel, helyezz a rakás tetejére egy kocka lágy, sós vajat, és locsold meg az egészet egy kevés juharsziruppal. Csak elsőre fura, az édes és sós ízek kombinációja nagyon jót tesz a semleges palacsintatésztának.
Naná, hogy fűszeres, rumos meggyel készül ez az isteni téli palacsinta, ami a kedvencünket egy kicsit még alkalmibbá és izgalmasabbá varázsolta.
Mutattunk már palacsintát sütőtökkel, almával, pizzafűszerekkel, de ezt a kombinációt még nem készítettük el, pedig imádjuk a fura párosításokat. Ha bevállalós vagy, és szereted az édes-sós ízkombinációkat, ezt a klassz reggelit neked találták ki.
Ez az amerikai hangulatú palacsinta gyönyörű narancssárga színű és nem csak látványra remek. Klassz mellette egy adag kissé megpirított dió, egy kis adag sós vaj és néhány kanál juharszirup.
Ugye te is régóta vársz a probléma megoldására?
A palacsintát mindenki szereti, ezért ha épp vendégek érkeznek hozzád, akkor is biztosra mész egy-egy ilyen tortával.
Ez a japán hangulatú palacsintatorta mindössze néhány összetevőből készül, és nagy konyhatündérnek sem kell lenned ahhoz, hogy összekeverd ezt az egyszerű tölteléket hozzá.
Ha jobban szereted a juhtúrót vagy a hagyományos változatot, azzal is készítheted a krémet, de akkor egy kevés tejfölt vagy mascarponét is adj a töltelékhez.
Ezt a finomságot egy kicsit egyszerűbb összedobni, mint a flódnit, az íze pedig nagyon is hasonlít hozzá.
Mi egy kevés mandulával és amarettóval tettük részegessé ezt a desszertet, de ha gyerekek is kapnak belőle, helyettesítheted mandulaaromával is a likőrt.
Naná, hogy egy tejszínes almaleves vagy egy szilvás gombóc hangulatát idéző szilvás változat igényel valami különlegességet. Ezekhez a gyümölcsökhöz jól illik a fahéj, és ha már elkezdtél palacsintát sütni, a második fogás akár egy-egy hortobágyi palacsinta is lehet.
Ha a legkevesebb hozzávalóból, a leggyorsabban elkészülő vegán palacsintareceptet keresed, megtaláltad. Tejmentes, tojásmentes, cukormentes recept.
Finom, könnyű, egészséges reggeli percek alatt glutén-, tej- és cukormentesen.
Hétvégére pont jók is lesznek!
Akár a lassan felszívódó zabpehelylisztből is elkészítheted ezt a sós palacsintát, ami a tetejére szórt füstölt paprikával lesz a legfinomabb. Ha szereted a csípőset és a mexikói hangulatot, a ricottához csilit, köményt és egy kevés kukoricát is adj!
Ha szereted a gíroszt, de egy egy kicsit újabb változatban is kipróbálnád, itt az idő, hogy megkóstold ezt a jó kis darált húsos palacsintát. Vega változatban az áruházakban kapható kamuhússal is készítheted, azzal is ugyanolyan finom lesz. A tetejére egy kevés hideg, fokhagymás görög joghurtot kanalazz.
Ez a kapros köret egy jó kis tejfölös harcsapaprikás mellett a legfinomabb.
A mellé kínált salátához néhány szárzellert keverj el almával, és fehérborecetes, mézes öntetet készíts a tetejére!
Ha már leszokunk a bevásárlásról, érdemes nem bepánikolni arról, ha épp nincs reggelire semmilyen péksütemény. Ebben a helyzetben segít ez a jó kis zöldségespalacsinta-recept, ami remek lehetőséget ad az újrahasznosításra, mert minden maradék zöldség és akár gomba is elfér a tésztájában.
Vajon melyik tábor a legerősebb: a lekváros kemény mag, a kakaós klasszikusok, a túrós ultrák vagy a mindent bele elmebetegség rajongói?
Egyszerűen arról van szó, hogy az összetört Oreo egy kis sajtkrémmel elkeverve valami csodálatos töltelék lesz akár palacsinta mellé, de akár süteményekbe is. Ebben a desszertben is szuper helye van, ha pedig tovább ízesítenéd, egy kevés gránátalmával dobd fel.
Milyen jó, hogy a japánok szeretnek csavarni egyet az édességeken – már ha egyáltalán tőlük indult ez a fluffyváltozat.
Ehhez a palacsintához sem kell séfnek lenned, főleg, mert amerikai változatban készül, így jóval egyszerűbb összedobni, mint a mi vékonyabb, kissé könnyebben szakadós változatunkat.
A megoldás(oka)t is mondjuk az idegesítő palacsintaproblémára.
Több oka is lehet a problémának, elmondjuk, mik ezek.
Mandulaliszttel és joghurttal tettük még egészségesebbé ezt az amerikai stílusú reggelit, amibe nálunk kókuszzsír került vaj helyett, a cukrot pedig xilittel helyettesítettük. Talán csak a tojás maradt tojás, de a jó kis puha palacsinták ízén ez a sok egészséges helyettesítő semmit sem rontott.
Egyszerű, könnyen forgatható, gluténmentes, lassú felszívódású tápiókapalacsinta, ráadásul tisztára olyan, amilyet a nagyi süt. Vegánok ne olvassanak tovább.
Ha egy kicsit elég volt már a húsból az ünnepek után, készítsd el ezt a jó kis pikáns, spenótos fogást vacsorára vagy ebédre.
A hatalmas lyukhoz még csak hasonló sincs a Földön: akkora, hogy még az űrből is látszik.
Mutatjuk, hogy az ajánlások szerint hány fok lenne valójában az ideális.