Ricottapalacsinta mogyoróvajas krémmel – egy kis extra fehérjével dobtuk fel a kedvencedet

A tetejéről ne maradjon ki egy kis kanál eperlekvár vagy savanykás meggydzsem – azzal lesz igazán tökéletes.

Mogyoróvajas-narancsos krémmel a legfinomabb.
Mogyoróvajas-narancsos krémmel a legfinomabb.oxyzay

Hozzávalók 2 személyre:

A mogyoróvajas krémhez

  • 3 nagy ek. mogyoróvaj
  • 2 ek. mascarpone
  • 15 deka natúr sajtkrém
  • 1 nagy ek. tejföl
  • 1 mk.
  • 3 nagy ek. porcukor (vagy édesítő)
  • 0.5 darab bionarancs leve és héja
  • 3 ek. meggy- vagy narancslekvár a tetejére (elhagyható)

A palacsintához

  • 0.5 bögre liszt
  • 10 deka ricotta
  • 1 nagy ek. vaj felolvasztva
  • 1 mk.
  • 2 ek. cukor
  • 1 mk. sütőpor
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • 2 ek. zabpehelyliszt
  • 0.5 darab bionarancs leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egy aprítógépben vagy turmixban a palacsinta hozzávalóit, pihentetsd a tésztát negyedórán át, majd egy kevés olajon süss belőle kisebb amerikai palacsintákat. A krém szobahőmérsékletű hozzávalóit alaposan dolgozd össze, majd ebből kanalazz minden palacsinta tetejére. 

kapcsolódó Gombóc Artúr like a pro: 5 tipp, hogy úgy edd a csokit, ahogy a profik
Gombóc Artúr like a pro: 5 tipp, hogy úgy edd a csokit, ahogy a profik

Nem mintha ne lehetne nekiesni a csokinak, de még annál is jobb képben lenni azzal, mit érdemes figyelni kóstolása közben.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Reggeli burrito tojással és jó sok sajttal

Bármelyik kedvenc zöldséged mehet bele, nálunk a bab, a kukorica és a kaliforniai paprika kombinációja sikerült a legjobban.

július31., 10:44

Paella tenger gyümölcseiből – egy kis sáfránytól lesz igazán szép színe

Egy igazán klasszikus nyári fogás, aminek a tetejéről nem hiányozhat néhány szelet citrom és egy nagy csokor friss petrezselyem.

augusztus1., 12:52

Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

augusztus2., 11:24

Ebből a sertésszűzből most fekete ribizlis-mentás ragut készítettünk

Ha szereted a különleges ízkombinációkat, ez a remek, gyümölcsös ragu lehet a kedvenced. Nem kell a körettel sem bajlódnod, ez a fogás kalácsból készült vajas pirítós mellett is remek, és ha van otthon szarvasgombaolaj, abból is locsolj egy keveset a szeletekre.

augusztus4., 11:24

A reggeli tojásrántotta még finomabb egy kis spenóttal és jó sok füstölt sajttal

Ha a rántotta ezúttal zöld színű, remélhetőleg a gyerekek is szívesebben megeszik majd, de úgy is fogalmazhattunk volna, hogy ha a spenót most tojással készül, talán nem veszik észre a trükköt.

július31., 11:24

Spenótos-füstölt sajtos zabpalacsinta – remek reggeli, ha nem vagy épp édesszájú

Ha fetával készíted, mediterrán hangulatú fogás lesz a végeredmény, amiben egy kis adag apróra vágott olívabogyó is elfér. Nem is kell a tetejére más, csak egy kis kanál mézes vaj, vagy ha nem vagy a különlegességek rajongója, akkor egy-egy napon szárított sonkaszelet.

július10., 12:52

Mustra