A sajtos makaróni tárkonnyal, csirkével és egy kis citrommal még finomabb

A mi változatunkba ráadásul egy kevés kéksajt is került, így francia hangulatban tálaltuk ezt a pofonegyszerű fogást.

Csirkével is remek.
Csirkével is remek.SolStock

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 adag mini szarvacskatészta
  • 8 deka kéksajt összemorzsolva
  • ízlés szerint só, bors, tárkony
  • 25 deka reszelt ementáli
  • 1 tk. barna cukor
  • 20 deka csirkemell felcsíkozva
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 deci tejszín
  • 2 ek. olaj
  • 1 nagyobb tk. vaj
  • 2 nagy ek. natúr krémsajt
  • 10 deka reszelt vörös cheddar
Recept idők

Elkészítés:

A befűszerezett csirkemellet süsd készre az olajban, majd tedd félre. A tésztát főzd meg sós vízben, majd alaposan forgasd össze a többi alapanyaggal és a fűszerekkel. A reszelt sajt felét a tetejére használd fel, és adj neki 10 percet a forró sütőben, hogy rápiruljon. 

kapcsolódó 10 nagyon tuti palacsintarecept
10 nagyon tuti palacsintarecept

Szereti a palacsintát? Mi nagyon! Vaníliás, csokis, túrós, alkoholos, sült, rakott, szuperegészséges, bűnös, sós. Bónusz: bombabiztos alaprecept.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

És a sajtos-csirkés pitét próbáltad már?

Sós változatban is finomak a piték, ebben ráadásul annyi hagyományos, ismert íz találkozik, hogy a legválogatósabbak is szeretni fogják. Ha így megunod, legközelebb bolognai raguval készítsd.

szeptember3., 10:24

Csirke naranccsal, kurkumával és édesköménnyel

Egy gyors csirkés ragu, ami egyáltalán nem unalmas, és a kurkumával egy állítólag több betegség megelőzésére jó szuperfood is kerül bele.

augusztus31., 10:24

Ezt a gyors reggeli kolbászos casserole-t a legválogatósabbak is szeretni fogják

Csak dobd egy jénaiba a hozzávalókat – szinte ennyi a receptje ennek a remek reggeli fogásnak, amit akkor is jó ötlet elkészíteni, ha épp vendégeid vannak, hiszen akár egy kis jénaiban, akár egy hatalmas tepsiben összedobható. Friss kalácsszeletekkel tálald, ezek édeskés íze remekül illik a kolbászfalatok fűszerességéhez.

szeptember20., 10:24

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Triplacsokis amerikai palacsinta – akár cukormentesen is készítheted

Ha zabpehelyliszttel készül és édesítővel készült hozzávalókat választasz, akár egy alacsony glikémiás indexű fogás is lehet ebből a remek palacsintából. Ha extrém elegánsan tálalnád, frissen felvert tejszínhabot kanalazz rá, és liofilizált gyümölcsökkel szórd meg.

szeptember23., 11:24

Egyszerű nyári, vajas-póréhagymás csirkecurry

Gyors és finom ragu, ami tökéletes egy adag vajas pirítóssal éppen úgy, mint egy sűrű, édesburgonya-püré mellett.

augusztus11., 10:44

Mustra