Vargányás csirkeragu pirított mogyoróval – a köreten nem kell sokat gondolkodnod

Olvasási idő kb. 1 perc

Egy ennyire különleges fogás mellé elég egy jó vajas burgonyapüré vagy párolt rizs.

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 deka vargánya kissé összevágva
  • 2 kisebb szál fehérrépa apróra vágva
  • 40 deka csirkecomb vagy -mellfilé felkockázva
  • 1 marék aszalt barack összevágva
  • 1 marék pirított mogyoró a tetejére
  • 2 nagy ek. olaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 deci fehérbor
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 ek. liszt
  • 1 mk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg egy kevés zsiradékban a hagymát, majd süsd vele a húst kifehéredésig. Ehhez mehet a fehérrépa és a bor, majd 10 perc után a gomba is. Ezek után add ahozzá a barackot és fűszerezd ízlés szerint. A liszttel elkevert tejszínnel sűrítsd be és a frissen pirított mogyoróval (vagy akár dióval) a tetején tálald. 

Gyors kacsaragu fűszeres szilvával Gyors kacsaragu fűszeres szilvával

A kacsának remekül állnak a gyümölcsös köretek, ezt a szilvás finomságot ráadásul összedobni sem nehéz. Ha egy kis szerecsendiós burgonyapüré is kerekedik mellé, igazi ünnepi fogás lesz belőle.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

2021. október14., 11:24

Mediterrán hangulatban: beledobálós csirke olivával, sajttal és fehér babbal

Egy remek mediterrán fogás, ami az összes elképzelhető köret mellett finom a tört burgonyától egészen a tésztáig.

2021. november27., 10:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Töltött őszibarack csirkével és dióval – ha szereted a kéksajtot, abból is adj hozzá!

A csirkemell az egyik legjobban kombinálható húsféle. Ugyanolyan finom csípősen, mint rántva, de gyümölcsraguval és salátában is tökéletes. Próbáltad már barackba tölteni?

2021. november3., 09:20

Ananászos-csirkés ramentészta mogyoróval, zöldhagymával és krémes mogyorószósszal

Egy gyorsan grillezett csirkeszelet mellett tökéletes ez az ananászos-csilis finomság, amit mindenki imádni fog, aki szívesen kipróbál izgalmas gasztrokülönlegességeket.

2021. szeptember18., 11:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek