Vargányás csirkeragu pirított mogyoróval – a köreten nem kell sokat gondolkodnod

Egy ennyire különleges fogás mellé elég egy jó vajas burgonyapüré vagy párolt rizs.

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 deka vargánya kissé összevágva
  • 2 kisebb szál fehérrépa apróra vágva
  • 40 deka csirkecomb vagy -mellfilé felkockázva
  • 1 marék aszalt barack összevágva
  • 1 marék pirított mogyoró a tetejére
  • 2 nagy ek. olaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 deci fehérbor
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 ek. liszt
  • 1 mk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg egy kevés zsiradékban a hagymát, majd süsd vele a húst kifehéredésig. Ehhez mehet a fehérrépa és a bor, majd 10 perc után a gomba is. Ezek után add ahozzá a barackot és fűszerezd ízlés szerint. A liszttel elkevert tejszínnel sűrítsd be és a frissen pirított mogyoróval (vagy akár dióval) a tetején tálald. 

kapcsolódó Gyors kacsaragu fűszeres szilvával
Gyors kacsaragu fűszeres szilvával

A kacsának remekül állnak a gyümölcsös köretek, ezt a szilvás finomságot ráadásul összedobni sem nehéz. Ha egy kis szerecsendiós burgonyapüré is kerekedik mellé, igazi ünnepi fogás lesz belőle.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Még egy remek tejfölös-sajtos: csirkemell fokhagymásan, őszi fűszerekkel

A csirkemellről tudjuk, hogy a húsok között az egyik legjobb választás, de egymás között azért bevallhatjuk, hogy könnyen lesz belőle száraz, unalmas fogás. De nem ezzel a recepttel: ebben a sajtos-tejfölös változatban még azok is szeretni fogják, akik egyébként nem a csirkemell rajongói.

2021. október29., 09:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Gombás spenótos csirke – egy nagy adag olvadt sajtot is keverj bele!

Ha a végén mozzarellagolyókat is adsz ehhez a fokhagymás-spenótos fogáshoz, még finomabb lesz a mellé kínált házi tészta tetején. Ha a tésztának nem vagy a rajongója, süss mellé édesburgonyát, vagy tálald fűszeres rizzsel!

2021. november26., 07:04

Mediterrán hangulatban: beledobálós csirke olivával, sajttal és fehér babbal

Egy remek mediterrán fogás, ami az összes elképzelhető köret mellett finom a tört burgonyától egészen a tésztáig.

2021. november27., 10:24

Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

2021. október14., 11:24

Mustra