Jöhet egy izgalmas Buddha-tál? Heti kedvencünk édesburgonyával és csicseriborsóval készült

A Buddha-tálakon általában szerepel, vagy legalábbis szerepelhet minden, amit ennünk kellene, de valahogy nincs kedvünk nekilátni. Ki enne csak úgy fűszeres csicseriborsót, csírákat és zöldségszeleteket magában, egy kevés öntettel? Ha viszont együtt tálalod őket, szinte azonnal elfogynak.

Ez alkalommal két kedvencünk, a csicseriborsó és az édesburgonya került a Buddha-tálra, néhány olyan extrával és fűszerrel, amiktől az egész még finomabb lesz.

Ez egy profi kivitelezés, testre szabva.
Ez egy profi kivitelezés, testre szabva.count_kert

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka édesburgonya felkockázva
  • 1 darab csicseriborsó-kozerv
  • 1 evőkanál puha vaj
  • só, bors, fahéj, méz, füstöltpaprika-por
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 étolaj étolaj
  • 2 darab vajretek felszeletelve
  • 1 nagy marék földimogyoró
  • 1 nagy darab körte felszeletelve
  • 2 nagy evőkanál fekete olíva
Recept idők

Elkészítés:

Sózd meg a retket és tedd félre, a mogyorókat pedig pirítsd meg egy kissé és szórd meg a füstölt paprikával. 

A forró zsiradékok keverékén először puhítsd meg az édesburgonyát, majd tedd félre és szórd meg egy kevés sóval, borssal, és ha van otthon egy kanál méz, abból is önts rá egy keveset. Ezek után dobd a megmaradt zsiradékra a fokhagymát, és keverd el benne a csicseriborsót, majd sózd és borsozd azt is. Ha szereted a csípőset, egy kis Cayenne-borssal is fűszerezd meg. 

Ezek után már csak az a dolgod, hogy minden hozzávalót elhelyezz a tálban vagy egy tányéron. A csípős csicseriborsók mellett szuper harmonikus lesz az édeskés körte és a fanyar fekete olíva. 

 

A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret! A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!

Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Sült csirke édesburgonyával és fűszeres joghurttal

Indiai változatban is remek lehet a fűszeres joghurt egy adag garam masalával, de nálunk most egy kanál juhtúró, citrom, kapor és többféle, kerti zöldfűszer került bele.

2021. augusztus9., 10:24

Remek őszi vacsora: lasagne édesburgonyás sajtszósszal

Ha szereted a lasagnét és az édesburgonyát is, miért ne keverhetnéd két kedvenced egy fogásban? Nálunk vörös cheddar és mozzarella került a tetejére, de természetesen bármelyik kedvenc sajtottal isteni lesz ez a klasszikus.

2021. szeptember28., 10:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Édesburgonya édességben – egy adag pillecukorral gyors desszertet készíthetsz vele!

Egy tengerentúl ihlette gyors desszert, amihez nem is kell más, csak kedvenc kekszeid, amiket belemártogathatsz egy ronda, esős, stresszes nap után. Ha megszereted, legközelebb akár vendégváróként is bevetheted.

2021. március26., 10:44

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek