Ezt az édesburgonya-curryt a vegán vendégek is szeretni fogják

Ez a gyors édesburgonyás ragu egy durumtészta tetején remek, de akár pirítósra melegítve vagy tortillalapokba töltve is érdemes kipróbálnod. Napon szárított paradicsommal és friss bazsalikommal klassz, olaszos hangulata lesz a fogásnak.

Nem vegán változatban baconnel érdemes készítened.
Nem vegán változatban baconnel érdemes készítened.haoliang

Hozzávalók 2 személyre:

  • 3 nagy evőkanál olaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 nagyobb darab édesburgonya apróra vágva
  • 1 deci zsíros kókusztej
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, kömény, csili
  • 1 tk. barna cukor
  • 4 darab aszalt paradicsom apróra vágva
  • 2 marék friss spenót
  • 1 marék fenyőmag
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a hagymákat és az édesburgonyát, majd néhány perc pirítás után mehet hozzá a sűrű kókusztej. Adj neki fedő alatt öt percet, vagy mérettől függően annyit, amennyi idő alatt a batáta megpuhul. Ha ezzel megvagy, egyszerűen melegítsd össze a többi hozzávalóval, és vedd le a tűzről a ragut. 

kapcsolódó Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!
Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult, fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Pakisztáni fűszeres burgonya: vegáknak tejföllel, húsevőknek köretként tálald!

Még egy burgonyás fogás, amire aztán senki nem foghatja rá, hogy unalmas, hiszen nem megszokott módon, hagymásan vagy paprikásan készül, hanem egy kicsit csípős, keleti változatban.

szeptember18., 10:44

Ezt a remek, vegán édesburgonya-levest kezdőként is könnyen összedobod

Ez a fogás remek pirított olajos magvakkal és egy kevés mazsolával a közepén, ha pedig nincs bajod a húsfélékkel, mozzarellagolyókkal és napon szárított sonkaszeletekkel dobd fel.

szeptember17., 11:24

A csilis bab vegán hangulatban is isteni, mutatjuk a receptet!

Ha éppen nem muszáj, és a fogás nem lesz húsmentesen rosszabb, miért ne dobnánk össze a könnyebb változatát. Ha hozzájutsz növényi darált húshoz, azzal is remek, ha pedig másnapra is marad belőle, csavard egy tortillalapba rengeteg zöldséggel és lime-mal meglocsolt avokádóval.

szeptember17., 12:52

Íme egy remek salátarecept, ha szereted a fetát, de valami újat készítenél belőle

Finom vele a töltött gomba, nem hiányozhat a görögsalátából, de a fetának azért ennél jóval több arca van. Már mutatjuk is az egyik legegyszerűbben összeállítható fetás fogást.

szeptember15., 12:52

Csirkés húsgolyók karfiolcurryvel – egészséges és gyors finomság, ami hétköznapi vacsoraként sem túl bonyolult

Gyorsan elkészül és jóval izgalmasabb, mint a grillezett, és egy kicsit egészségesebb, mint a rántott fogások. Dobj össze mellé egy naant, vagy készíts egy pirítóst, és már kész is az egzotikus ebéd vagy vacsora.

március14., 10:24

Sült tök fetával és gránátalmával, mediterrán hangulatban

Lassan érkezik a sült tök szezonja, és mi felkészülten várjuk. Ha már megcsípte az első dér, akkor biztosan elég édes, addig is próbáld ki fahéjjal, naranccsal és gesztenyemézzel, vagy ebben a remek, fetás változatban!

szeptember15., 11:24

Mustra