Még 6 egyszerű édesburgonyás recept vacsorára

Ha akarnátok sem tudnátok titkolni: ti is szeretitek az édesburgonyás recepteket – erre bizonyíték a rengeteg kattintás, amit a batátás receptek mindig kiérdemelnek. Jól is van ez így, szívesen hoztunk belőlük még egy adagot.

Az édesburgonyáról úgy tartják: nemcsak finom, de kifejezetten egészséges is. Viszonylag alacsony a glikémiás indexe, sok benne a béta-karotin, ráadásul a növényi alapú vas, ami az édesburgonyában is található, növelheti a termékenységet. Az édesburgonya jó kolinforrás, amivel segítheti a jobb alvást, mellette a tanulási és memóriazavarokat csökkenti. Ha ennek csak a fele igaz, már úgy is megérné vele főzni, főleg ezeket az egyszerű, gyorsan összedobható ételeket

A rakott ételek készítésében az a második legjobb, hogy csak be kell dobnod az egészet a sütőbe, ráolvasztani egy nagy adag sajtot, hozzátenni besamelt vagy tejfölt, és már el is készült a tökéletes ebéd vagy vacsora.

Gnocchit készíteni egyáltalán nem nagy dolog, ezek a minigombócok ráadásul egy rakás olaszos étel alapjai lehetnek. Szuper egy kis szarvasgombával, sajtokkal és sonkával, de ha csak kevés olívaolajat, parmezánt és citromhéjat kap, már akkor is tökéletes vacsorát készítettél.

Egy kis póréhagymát is adtunk ehhez a leveshez, ami nemcsak enyhén hagymás-édeskés ízekkel tuningolta fel az ételt, hanem hasznos hozzávalókkal is.

Szeretjük a brownie-t, mert könnyen elkészíthető édesség, amiből egy szelet is elég, hogy lezárjuk vele az étkezést. Szuper fagyival, karamellszósszal, dióval és céklával – sőt ezúttal édesburgonyával próbáltuk ki.

A kissé édeskés édesburgonya és a klassz, frissen sült csirkemáj a sós baconfalatokkal nem is igényel túl sok köretet, csak pár szelet rozskenyeret egy kevés fűszervajjal.

Szereted a rösztit? Édesburgonyával próbáltad már?

Oszd meg másokkal is!
Mustra