Még egy egyszerű halas tipp: lazac sütőben édesburgonyával, citrommal és bazsalikommal

Nincs is jobb azoknál a fogásoknál, amik amellett, hogy finomak, még egészségesek is, és készítésük kimerül azzal, hogy egy tepsibe dobáljuk a hozzávalókat. Ezek a tepsis-halas ételek pontosan ilyenek, hoztunk is belőlük mindjárt ötöt ezen a héten!

Egy adag hideg avokádósalátával lesz a legfinomabb ez a sütőben készült fogás, amihez még túlságosan nagy konyhatündérnek sem kell lenned. Csak beteszed a tepsibe, és szinte magától készül el.

Egy kevés lime-mal ízesített avokádó klasszul kiegészíti.
Egy kevés lime-mal ízesített avokádó klasszul kiegészíti.SidewinderPhotography

Hozzávalók 2 személyre:

  • 5 deka vaj
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom és snidling
  • 4 közepes darab édesburgonya kisebb kockákra vágva
  • 4 szelet lazac
  • ízlés szerint só, bors, citromlé
  • 4 nagyobb gerezd fokhagyma apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a lazacot, és adj neki néhány csepp citromlét, majd tedd félre. 

Olvaszd fel kis lángon a vajat, add hozzá a fokhagymát és a besózott édesburgonyát, és puhítsd néhány pecig fedő alatt. Ezek után mehet az egész egy jénaiba, majd a tetejére a hal és arra is egy kevés olvadt vaj. Süsd 20 percen át forró sütőben, majd citromkarikákkal és apróra vágott, friss zöldfűszerekkel tálald.

Ha a serpenyős részt kihagynád, vágd az édesburgonya-szeleteket extravékony karikákra, így a 200 fokos sütőben könnyen megpuhulnak majd. Ebben az esetben plusz 15 percet szánj még a sütőben a zöldségekre, miután a halat kivetted. 

kapcsolódó Az édesburgonya-püré egy kis fahéjjal, gyömbérrel és tejszínnel lesz az igazi
Az édesburgonya-püré egy kis fahéjjal, gyömbérrel és tejszínnel lesz az igazi

Bármilyen egyszerűen fűszerezett húst vagy rántott zöldséget feldob ez a különlegesen ízesített köret, aminek a tetejére ropogós sülthagyma-kockákat vagy pirított tökmagot is szórhatsz – ezekkel még izgalmasabb és tartalmasabb lesz.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mediterrán halragu – petrezselymes, snidlinges rizzsel a legfinomabb

Ha csak néhány perced van egy isteni, nyári különlegességre, akkor ezt a gyors ragut dobd össze! Lime-mal és csilivel még izgalmasabb. Egy-két szelet fokhagymás pirítós éppen elég mellé.

augusztus1., 11:24

Sült csirke édesburgonyával és fűszeres joghurttal

Indiai változatban is remek lehet a fűszeres joghurt egy adag garam masalával, de nálunk most egy kanál juhtúró, citrom, kapor és többféle, kerti zöldfűszer került bele.

augusztus9., 10:24

Ramentészta édes-csilis változatban, sertéshússal

Egy gazdag egytálételt hoztunk mindazoknak, akik szintén impulzusvásárlók és szintén megvettek egy többadagos ramentésztát, amihez már csak néhány recept kellene. Íme!

szeptember19., 10:40

Görög kapros babragu – zöldségekkel, salátaként és egy nagy adag rizs tetején is megállja a helyét

Egy remekül variálható étel, ami egy kis mediterrán hangulatot a hoz a rettenetes, esős őszi estékre. Készítsd zöldségekkel, akkor talán egy nagy szelet baklava is belefér mellé.

szeptember18., 12:52

Mézes-narancsos tengeri hal – hideg lencsesalátával még tartalmasabb

Egy jó kis tartalmas nyári fogás, ami a kissé narancsos-snidlinges hideg lencse mellett lesz igazán finom.

augusztus1., 10:24

Tészta hallal és cukkinivel

Egy nagy adag parmezánt nem érdemes kihagynod a tetejéről, és ha még krémesebbé tennéd, mascarpone és tejföl keverékével lesz rajta legfinomabb a szósz.

június9., 12:52

Mustra