Még egy egyszerű halas tipp: lazac sütőben édesburgonyával, citrommal és bazsalikommal

Nincs is jobb azoknál a fogásoknál, amik amellett, hogy finomak, még egészségesek is, és készítésük kimerül azzal, hogy egy tepsibe dobáljuk a hozzávalókat. Ezek a tepsis-halas ételek pontosan ilyenek, hoztunk is belőlük mindjárt ötöt ezen a héten!

Egy adag hideg avokádósalátával lesz a legfinomabb ez a sütőben készült fogás, amihez még túlságosan nagy konyhatündérnek sem kell lenned. Csak beteszed a tepsibe, és szinte magától készül el.

Egy kevés lime-mal ízesített avokádó klasszul kiegészíti.
Egy kevés lime-mal ízesített avokádó klasszul kiegészíti.SidewinderPhotography

Hozzávalók 2 személyre

  • 5 deka vaj
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom és snidling
  • 4 közepes darab édesburgonya kisebb kockákra vágva
  • 4 szelet lazac
  • ízlés szerint só, bors, citromlé
  • 4 nagyobb gerezd fokhagyma apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a lazacot, és adj neki néhány csepp citromlét, majd tedd félre. 

Olvaszd fel kis lángon a vajat, add hozzá a fokhagymát és a besózott édesburgonyát, és puhítsd néhány pecig fedő alatt. Ezek után mehet az egész egy jénaiba, majd a tetejére a hal és arra is egy kevés olvadt vaj. Süsd 20 percen át forró sütőben, majd citromkarikákkal és apróra vágott, friss zöldfűszerekkel tálald.

Ha a serpenyős részt kihagynád, vágd az édesburgonya-szeleteket extravékony karikákra, így a 200 fokos sütőben könnyen megpuhulnak majd. Ebben az esetben plusz 15 percet szánj még a sütőben a zöldségekre, miután a halat kivetted. 

kapcsolódó Az édesburgonya-püré egy kis fahéjjal, gyömbérrel és tejszínnel lesz az igazi
Az édesburgonya-püré egy kis fahéjjal, gyömbérrel és tejszínnel lesz az igazi

Bármilyen egyszerűen fűszerezett húst vagy rántott zöldséget feldob ez a különlegesen ízesített köret, aminek a tetejére ropogós sülthagyma-kockákat vagy pirított tökmagot is szórhatsz – ezekkel még izgalmasabb és tartalmasabb lesz.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

február24., 11:12

Nyári rizottó hallal és lime-mal

A rizottó készítését érdemes megtanulnod, mert parmezánnal, szarvasgombával, spárgával vagy aszalt paradicsommal ízesítve is nagyon finom lesz. Ahogy ez a halas változat is, amit nyári hangulatban, egy kis lime-mal a tetején készítettünk el.

2021. június22., 10:24

Remek őszi vacsora: lasagne édesburgonyás sajtszósszal

Ha szereted a lasagnét és az édesburgonyát is, miért ne keverhetnéd két kedvenced egy fogásban? Nálunk vörös cheddar és mozzarella került a tetejére, de természetesen bármelyik kedvenc sajtottal isteni lesz ez a klasszikus.

2021. szeptember28., 10:24

Édesburgonyás quesadilla napon szárított sonkával és jó sok olvadt sajttal

Ha maradt az ebédről egy kevés édesburgonya-püré, használd fel vacsorára, és készítsd el vele ezt a remek quesadillát. Rengeteg reszelt vörös cheddar kerül bele, és azért, hogy a friss, ropogós zöldségek se maradjanak ki belőle, paradicsomot és rukkolát is töltöttünk a tekercsekbe.

2021. október19., 09:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

február18., 10:08

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

február17., 10:36

Mustra