Készítettél már sütit édesburgonyából? Sűrű és sokáig puha lesz a titkos összetevőtől

Mi is imádjuk az édesburgonyát, és szeretjük minél több fogásba belecsempészni. Sütve, püré formájában és akár süteményekben is remek, bebizonyítjuk!

Karamellszósszal a legfinomabb.
Karamellszósszal a legfinomabb.Yuki KONDO

Hozzávalók:

  • 2 ek. vaníliakivonat
  • 8 deka vaj felolvasztva
  • 1 bögre főtt és összetört édesburgonya (2,5 decis)
  • 1 zacskó sütőpor
  • 3 darab tojás enyhén felverve
  • 1 csapott tk.
  • 0.5 bögre cukor
  • 2 ek. barna cukor
  • 0.5 db narancs héja és leve
  • 0.5 bögre liszt
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan a száraz hozzávalókat, majd dolgozd össze az összes alapanyagot robotgéppel. Közepesen forró sütőben, vastagságtól függően minimum fél óra alatt süsd készre. Karamellszósszal a tetején a legfinomabb. 

kapcsolódó Ezek a Michelin-csillagos séfek kedvenc, egyszerű desszertreceptjei
Ezek a Michelin-csillagos séfek kedvenc, egyszerű desszertreceptjei

Néhány ismert séf elárulta, melyek azok az édességreceptek, amelyeket szerintük minden hobbiszakácsnak ismernie kéne.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Rántott csirkecsíkok mézes-csípős-szójaszószos mártogatóssal

A rántott csirke olyan klasszikus, amit a legválogatósabb felnőttek és gyerekek is örömmel befalnak, ha pedig felnőttek is kapnak belőle, ezt a csípős dipet készítsd el hozzá.

október28., 11:24

Csak dobd a serpenyőbe: sertésszűz magyarosan

Remek dolog a konyhában időt tölteni a különlegesebbnél különlegesebb fogásokkal, főleg akkor, ha bőven van belőle. Ha pedig nincs, csak dobd a serpenyőbe a remek alapanyagokat, majd egy kis kuszkusszal itasd fel a levét, így a hús mellett a köret is egyetlen tálban elkészül.

október27., 09:20

Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

október24., 09:24

Heti sajtos-tejfölös: spenótos karfiol burgonyával

Nálunk valahogy mindig marad néhány nagyobb főtt burgonya a saláta készítése után. Ha te is túlgondolod a burgonyamennyiséget néha, a felkarikázott darabokat remekül felhasználhatod egy csípős lecsóban, vagy akár egy-egy olyan remek fogásban is, mint a mai. Könnyű vacsoraként és köretként is tökéletes.

október26., 10:24

Remek őszi vacsora: lasagne édesburgonyás sajtszósszal

Ha szereted a lasagnét és az édesburgonyát is, miért ne keverhetnéd két kedvenced egy fogásban? Nálunk vörös cheddar és mozzarella került a tetejére, de természetesen bármelyik kedvenc sajtottal isteni lesz ez a klasszikus.

szeptember28., 10:24

Édesburgonya, csili és füstölt paprika – köretként és főételként is bevetheted

Töltsd néhány házi tortillalap közepébe, vagy tálald párolt rizs tetején, mindenképpen finom és egészséges ez a zöldségragu, amit akár olaszos, paradicsomos változatban egy nagy adag sajttal is kipróbálhatsz.

január8., 06:04

Mustra