
Hozzávalók 4 személyre
- 2 nagyobb darab édesburgonya
- 1 tk. sütőpor
- 3 ek. puha vaj
- 3 ek. barna cukor
- 1 mk. só
- (elhagyható) fahéj ízlés szerint
- 1 bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
- 1 bögre tej
- 2 kisebb darab tojás
Elkészítés:
Süsd meg sütőben az édesburgonyákat, majd pürésítsd egy aprítógépben. Ezek után dobd mellé egy nagyobb tálba az összes alapanyagot, és egy robotgéppel dolgozd sűrű tésztává. Ha ezzel megvagy, egy kivajazott teflonserpenyőben süss belőle kisebb amerikai palacsintákat.

A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult, fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.
Tovább olvasom