Édesburgonyás krokett – kéksajtos öntettel és csirkemellel a legfinomabb

Ez a gyors krokett remek köret lehet, és ha vega vagy, csak locsold meg egy kevés sajtszósszal és grillezz mellé néhány szelet nektarint. Könnyű ebédként és vacsoraként is megállja a helyét.

Néhány perc alatt megsülnek.
Néhány perc alatt megsülnek.LauriPatterson

Hozzávalók

  • 40 deka burgonya
  • 40 deka édesburgonya
  • 40 deka liszt
Recept idők

Elkészítés:

Kifejezetten sós vízben főzd külön-külön puhára a burgonyát és a batátát, majd pürésítsd minkettőt és a liszttel gyúrd sima tésztává. Lisztezett deszkán másfél ujjnyi vastagságúra nyújtsd ki, majd másfél ujjnyi csíkokat vágj belőle. Vágd ötcentis darabokra és süsd készre néhány perc alatt bő, forró olajban. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek