Ez a legfinomabb sütőtökös-narancsos palacsinta receptje

Dobj össze egy palacsintát őszi hangulatban! Tökkel és narancsos aromákkal még ez az egyszerű fogás is annyira elegáns lesz, hogy simán elmegy akkor is, ha épp vendégeket vársz. A palacsintát ráadásul mindenki szereti, így garantált a siker.

Ha vékonyabb palacsintákat szeretnél, a tejet vízzel helyettesítsd.
Ha vékonyabb palacsintákat szeretnél, a tejet vízzel helyettesítsd.Salima Senyavskaya

Hozzávalók 3 személyre:

A palacsintákhoz

  • 1 bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 bögre tej
  • 2 darab tojás
  • 1 nagy ek. cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 2 nagy ek. olaj
  • szódavíz

A töltelékhez

  • 1 bögre sütőtökpüré
  • 4 ek. mascarpone
  • 1 nagyobb darab bionarancs leve és héja
  • 3 ek. narancsszörp
  • 4 ek. porcukor
  • 0.5 mk.
Recept idők

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit alaposan dolgozd össze, majd tedd félre. 

A palacsintatészta alapanyagaival sem lesz több dolgod: egy robotgéppel, vagy akár egy smoothie-készítőben keverd krémesre, majd pihentesd negyedórán át. Ekkor adj hozzá annyi szódát, amitől sűrű, nagyjából krémleves állaga lesz, majd egyenként, tapadásmentes serpenyőben süsd ki a palacsintákat.

Ha langyosra hűlt, töltsd meg a krémmel és ha igazán elegáns végeredményt szeretnél, egy kevés narancslikőrrel ízesített tejszínhabot is kanalazz a tetejére. 

kapcsolódó Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó?
Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó?

Ahhoz képest, hogy a legolcsóbb és legdrágább termék ára között kilencszeres különbség volt, nem is álltak olyan messze egymástól.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!
15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
9999 Ft
8500 Ft

Még több recept

Ricottapalacsinta mogyoróvajas krémmel – egy kis extra fehérjével dobtuk fel a kedvencedet

A tetejéről ne maradjon ki egy kis kanál eperlekvár vagy savanykás meggydzsem – azzal lesz igazán tökéletes.

július11., 10:44

Tunkolós recept őszi hangulatban: szaftos csirkemell fűszeres, szilvás raguval

Egy isteni, gyors fogás a hideg napokra, ami egy nagy adag házi krokett mellett a legfinomabb. Ha pedig egy ennél gyorsabb köretre vágysz, főzz mellé egy kevés taglitelle tésztát, és locsold meg egy kis szarvasgombaolajjal.

október16., 11:08

Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

október14., 11:24

Palacsinta édesburgonyából? Egy adag sós karamellszósz lesz a legfinomabb mellette

Ha már kóstoltad az amerikai változatot, az almásat, a sósat és a fűszereset, itt az ideje, hogy az édesburgonyás változatnak is adj egy esélyt. Juharsziruppal, sós vajjal és pekándióval a legfinomabb.

március26., 12:52

Ricotta-citrom palacsinta – remek nyári desszert, ami hidegen is finom

Ricottával és túróval is készülhet ez a klassz palacsinta, ami még finomabb akkor, ha a krémbe egy kevés limoncello is kerül.

június25., 12:52

Ebédről maradt köret: így csináld a sült rizst!

Kedvenceink azok a zero waste fogások, amiknek „második felvonása” sem véleményes, éppenhogy ehető saláta vagy leves, hanem határozottan felveszi a harcot eredeti verziójával. Nálunk az ebédről maradt köretből készült vacsorára ez a remek rizs, ami nemcsak versenybe szállt köretként tálalt önmagával, de simán el is verte az ízek versenyében.

október10., 15:24

Mustra