Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

Akár a vegánsággal szemezel, akár egy menő körettel dobnád fel az otthoni menüt, mindenképpen jól jöhet ennek az egyszerű fogásnak a receptje. A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

Az édesburgonya mindenképpen a barátunk: magas a B6-vitamin-tartalma, jó forrása a C-vitaminnak, ráadásul 10 dekánként 33 mg kalcium van benne, ami alapeleme az egészséges csontrendszernek. Levesekhez, salátákban, sütve, de még desszertként is fogyaszthatod. A sütőtökhöz hasonlóan jól illik belőle egy adag kekszekhez, sajttortákhoz, de akár egyszerű, kevert tésztákhoz is adhatsz egy adagot.

Egy kis parmezánt is elbír.
Egy kis parmezánt is elbír.Arijuhani

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab édesburgonya
  • 2 evőkanál parmezán
  • 1 teáskanál vaj
  • 3 darab lereszelt fokhagymagerezd
  • 1 nagy bögre felaprított gomba
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 15 dkg mirelit spenót (vagy egy zacskó friss spenót)
Recept idők

Elkészítés:

Mosd meg az édesburgonyát, csomagold alufóliába, és egy óra alatt puhítsd meg a sütőben. 

Közben egy kanál vajon puhítsd meg a gombát és a fokhagymát, sózd, borsozd, majd vedd le a tűzről, és keverd el benne a spenótleveleleket is. Vágd félbe a burgonyákat, lazítsd fel villával a belsejét mindegyiknek, sózd és borsozd a darabokat. Ezek után halmozd a tetejére a gombás tölteléket, majd szórd meg egy-egy evőkanál parmezánnal. 

Ezért olyan egészséges az édesburgonya Ezért olyan egészséges az édesburgonya

A batáta, vagyis az édesburgonya nemcsak finom, de nagyon egészséges is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Édesburgonya, csili és füstölt paprika – köretként és főételként is bevetheted

Töltsd néhány házi tortillalap közepébe, vagy tálald párolt rizs tetején, mindenképpen finom és egészséges ez a zöldségragu, amit akár olaszos, paradicsomos változatban egy nagy adag sajttal is kipróbálhatsz.

2021. január8., 06:04

Sült csirke édesburgonyával és fűszeres joghurttal

Indiai változatban is remek lehet a fűszeres joghurt egy adag garam masalával, de nálunk most egy kanál juhtúró, citrom, kapor és többféle, kerti zöldfűszer került bele.

2021. augusztus9., 10:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Ez a kacsa nálunk narancsos édesburgonyapürével lett igazán ünnepi

Ha még izgalmasabb fogást varázsolnál belőle, tálald egy kevés forró, vajas mézben átforgatott főtt gesztenyével és rumos mazsolával.

2020. november22., 06:04

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Ezekkel a különleges tavaszi tekercsekkel kezdőként sem lesz gondod

Egy jó kis vietnámi hangulatú fogás, amihez már itthon is könnyű beszerezned az alapanyagokat. Készíts mellé apró csíkokra vágott zöldségeket wokban egy kevés gyömbérrel, mézzel, csilivel és szójaszósszal.

2021. február25., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek