#ÉLETEM

Ezért nem mindegy, barátkozik-e a gyereked

Consuela 2017. szeptember 21., csütörtök 07:28

A kevés, de igazán közeli baráttal rendelkezők kiegyensúlyozottabbak, mint azok, akik inkább a mennyiséget és a népszerűséget részesítik előnyben, ha barátokról van szó – állítja egy friss kutatás.

Egy távolabbi ismerőssel, illetve egy munkatárssal vagy edzőtárssal fenntartott kapcsolat is hasznosnak bizonyulhat egy-egy szituációban, sőt szükség is van minderre ahhoz, hogy valaki hosszútávon is funkcionálni tudjon a hétköznapokban, azok azonban, akik már korán, 15-16 éves korukban megtapasztalták, milyen érzés igazán közel kerülni valakihez, 10 év múlva is hasznát látják majd mindennek – írja a The Cut. 

shutterstock 533952946
Távolról sincs vége, olvasson még »

Okosabbá válsz, amikor nem magyarul beszélsz

Szalay Ágnes 2017. szeptember 20., szerda 19:04

Ugyanazok az emberek vagyunk magyarul és angolul? Hatással van a viselkedésünkre az, hogy magyarul beszélünk vagy egy másik nyelven? Másképp gondolkodunk, esetleg más döntéseket hozunk? Bár a gondolkodásunkat alapvetően nem változtatja meg, hogy milyen nyelven beszélünk éppen, arra, hogy milyen döntéseket hozunk, nem várt hatása van.

400.000? 600.000? Nem lehet tudni pontosan, hány magyar anyanyelvű embert érint az, hogy idegen nyelvű környezetben él, és napi szinten más nyelven beszél. Itthon is egyre többen vannak, akik a munkahelyükön írásban és szóban angolul, németül, franciául kommunikálnak. És akkor még a határon túli magyarokat nem is említettem.

David Ludden, a Psychology Today-en megjelent cikkében azt írja, hogy nagyjából a világon élők fele használ minden nap egy második nyelvet az anyanyelvén kívül. Az ember azt gondolná, hogy aki kétnyelvű környezetben él, mondjuk magyarként román iskolába jár, az anyanyelvi szinten beszéli mindkét nyelvet. Ez azért nem teljesen így van. Kevés az igazi kétnyelvű. A legtöbb ember világosan érzi, hogy melyik a „fő nyelve” – és bármilyen szépen is fejezi ki magát a másik általa használt nyelven, ez több erőfeszítésébe kerül, mint az anyanyelvén megszólalni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Imádom a csokit, mi bajom lehet?

Brownie 2017. szeptember 20., szerda 16:41

Vannak annál durvább bűnök, mint csokifüggőnek lenni, főleg azután, hogy az étcsokoládé ma már az úgynevezett “szuperételek” listáján szerepel egy-két jó tulajdonsága miatt. De ez azt jelenti, hogy rossz érzések nélkül tömhetjük magunkba az aztékok egykori fizetőeszközét?

Tudtad, hogy az Egyesült Királyság csokoládéiparának nagy részét kvékerek állították fel azért, hogy leszoktassák az embereket az alkoholfogyasztásról? A Barátok Társasága szerint a fő problémák nagy részét az angol társadalomban az alkoholfogyasztás okozza, így a csokoládéital méltó és egyben hasznos vetélytársa lehetett a tüzes víznek. A várt siker nem maradt el: a becslések szerint ma egy brit felnőtt évente nagyjából 7 és fél kiló csokit majszol el, míg Magyarországon 4 kg átlagértéket mértek néhány évvel ezelőtt. Tény, hogy a csokoládéfogyasztás kultusza Európában a legnagyobb, de ezzel vajon jót teszünk vagy ártunk az egészségünknek? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Továbbra sem hatékony, sőt veszélyes a homeopátia

Brownie 2017. szeptember 20., szerda 14:59

A Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testületének (EASAC) egyik munkacsoportja új állásfoglalást adott ki a homeopátiás termékek hatékonyságával és biztonságosságával, valamint azok hirdetési és forgalmazási gyakorlatával kapcsolatban.

A homeopátiás és antropozófikus gyógyászati termékek 2015-ös piaca az EU-ban meghaladta az 1 milliárd eurót. A piac évente 6 százalékkal növekszik és egy elemzés szerint világszinten számottevő növekedést fog mutatni egészen 2024-ig - közölte a Magyar Tudományos Akadémia.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A túlzott sófogyasztás jelentősen megemeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát

Consuela 2017. szeptember 19., kedd 10:02

A svéd és finn kutatók nevéhez köthető tanulmány a 2-es típusú cukorbetegség és a felnőttkori rejtett autoimmun cukorbetegség (LADA) kialakulása és a napi sófogyasztás mértéke közötti összefüggésre hívja fel a figyelmet.

A só a 40 százalékos nátrium tartalma miatt került célkeresztbe, de természetesen a többi nátriumot tartalmazó élelmiszert is figyelembe vették a kutatók. Az étrendjükkel kapcsolatos kérdőívet kitöltő közel 3000 ember válaszai alapján úgy néz ki, minden egyes gramm nátrium 43 százalékkal növeli a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát, a felnőtteket érintő, a szokásosnál lassabban kialakuló LADA esetén ez a szám még nagyobb, 73 százalék - adta hírül a ScienceDaily.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így beszélgess tizenéves gyerekeddel a szexről

Csonka Balázs 2017. szeptember 18., hétfő 20:22

Ijesztően sok tizenéves nem beszél senkivel a szexről. Az egyik ok, hogy a szex tabu, de ez önmagában nem magyarázat. Hiteles szülő, bensőséges kapcsolat kell. Időben.

Minden szülő szeretné, ha gyermeke nem kívánt terhesség, HIV-fertőzés és szexuális abúzus nélkül túlélné a serdülőkort. Meg persze később az egész életet. Ha megkérdezzük őket, sokan fontosnak tartják azt is, hogy gyermekük kielégítő, boldog szexuális életet éljen, kapcsolataiban minél nagyobb örömét lelje. Van, aki igen sokat meg is tesz azért, hogy ez így legyen, mások próbálják lerázni magukról a felelősséget, megint mások pedig sokat tesznek ugyan, de bár kevesebbet tennének. Az OEFI 2010-es felmérése szerint a tizenévesek mintegy háromnegyede egyáltalán nem beszél szüleivel a szexről. Híres tabu persze a téma, ez azonban a társaság csak egy kisebb részénél volt szempont, a többieknél más dolgokról lehet szó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így nyír ki a macskád

Consuela 2017. szeptember 18., hétfő 13:54

Egy kutatás eredményei szerint egy többnyire a macskák ürülékéből származó élősködő számos neurológiai betegség előidézésében szerepet játszhat.

Eddig is léteztek olyan kutatások, amelyek arra engedtek következtetni, hogy a Toxoplasma gondii névre hallgató parazita a viselkedésünkre és az immunrendszer működésére is kihathat, de eddig nem volt világos, hogyan is működik a folyamat. A 30 fős kutatócsoport eredményei alapján most úgy tűnik, a parazita által kiválasztott fehérjék közrejátszhatnak többek között az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór és számos más neurológiai betegség kialakulásában -írja a Science Alert. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mennyit kell takarítani az egészséges otthonhoz?

Brownie 2017. szeptember 18., hétfő 11:01

Egymásnak ellentmondó információk lepnek el minket az otthoni higiénia és az egészségi állapotunk kapcsolatáról, ezért a New Scientist nyomán most tisztázzuk, mennyire kell megszakadni a takarításban a biztonságos tisztaság fenntartásához.

Vannak, akik nem a makulátlan tisztaság hívei (vagy egyszerűen utálnak takarítani), és legfeljebb a jól látható mocsoktól szabadulnak meg arra hivatkozva, hogy egy kis kosz jól jön az immunrendszernek. És vannak, akik non-stop fertőtlenítenek, portalanítanak meg fújkálják a légfrissítőket, hogy sterilen tartsák az otthonukat. De vajon kik járnak jobban? És egyáltalán mi számít tisztának vagy piszkosnak? 

shutterstock 224204758
Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar fejlesztésű appal a szétnyílt hasizom ellen!

Sáfár-Williams Zsófia 2017. szeptember 18., hétfő 07:25

A szétnyílt hasizommal élő anyukák számára megváltás lehet a Potzak néven futó mobilalkalmazás, ami egyéni tempóban végezhető speciális gyakorlatsorok helyes és biztonságos kivitelezésében nyújt segítséget. A módszer nemcsak praktikus és kényelmes, de akár másfél hónap alatt elérhetjük vele a hasfal szülés előtti állapotát.

A nők igen nagy százalékánál a terhesség utolsó harmadában az egyenes hasizmok nem bírják tovább a terhelést, ezért meglazulnak és eltávolodnak egymástól. Ez az állapot a rectus diastasis, ami egy tavalyi, 18-50 éves nők körében végzett felmérés alapján Magyarországon a szülésen átesett nők 46 százalékát érinti. Van, aki tud róla és tenni is akar ellene; van aki nem beszél róla, mert szégyelli; és olyan is van, akinél kevésbé érzékelhető a jelenség, így nem feltétlenül van tisztában az állapotával.

Pedig a szétnyílt hasizom nemcsak esztétikai, de komoly egészségügyi kérdés is, annak hátulütőiről és a lehetséges szövődményekről mégis kevesebb szó esik. Fontos tudni, hogy ha a hasfal nem látja el azt a támasztó funkciót, amivel a belső szerveket a helyükön tartja, a belek kitüremkednek és súlyos hasfali vagy köldöksérv is kialakulhat.

Jó hír azonban, hogy egy lelkes magyar csapatnak köszönhetően már mindenki számára elérhető a Potzak névre keresztelt telefonos alkalmazás, aminek segítségével napi néhány perc speciális hasizomerősítéssel pár hét leforgása alatt látványos eredményeket érhetünk el. És ehhez még csak ki sem kell tennünk a lábunkat otthonról. Dr. Bajzik Éva manuálterapeutával, a Potzak egyik megalkotójával beszélgettünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 tévhit az emberi testről, aminek lehet, hogy te is bedőltél

Brownie 2017. szeptember 17., vasárnap 14:13

A szex rontja a sportteljesítményt? A pia kiirtja az agysejteket? Tilos az alvajárókat felébreszteni? Most megtudhatod, mi az igazság.

Hiába a sajátunk, hiába mi használjuk, egy csomó mindent nem tudunk még testünk működéséről, és a tudomány fejlődésének ellenére is hajlamosak vagyunk inkább az untig ismételt városi legendáknak hinni. Ezzel pedig gyakran csak ártunk magunknak és környezetünknek. Összegyűjtöttünk néhány régi mítoszt és tisztázzuk, mit mindent értettünk eddig félre. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 érv a reggeli szex mellett

Consuela 2017. szeptember 17., vasárnap 11:29

„Hajnalodik, kiugrom az ágyból…” Dehogy ugrom!

Valószínűleg hatnál több érv is összegyűjthető lenne, bár tény, hogy akinek hatnál több indokra van szüksége, az egy 25-ös listával sem lesz előbbre. A tökéletes, egy Gucci táskánál is dekadensebb és luxibb reggelindító hancúrozást egyébként egy 16. századi orvosi útmutató is ukázba adta azoknak, akik nem csak élvezkedni akartak reggelente, de egy gyerek gyártásán is gondolkoztak. Az 1500-as években úgy érveltek az orvosok, hogy reggelente kipihentebbek az emberek, tehát „jobban is csinálják”. Nehéz lenne belekötni. A Hello Giggles azért összeszedte még 1-2 igen meggyőző melléktermékét a reggeli szexnek. 

shutterstock 662146609
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem érdemes elmenekülni a negatív érzések elől

Consuela 2017. szeptember 16., szombat 17:57

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint minél többféle érzelmi állapotot kész valaki elfogadni és átélni, annál boldogabbnak fogja érezni magát.

A legzsigeribb reakciója valakinek, aki boldogtalan vagy rosszul érzi magát általában az, hogy a rossz érzéseket félrelökve megpróbál minél gyorsabban túllendülni azokon. A Huffington Post által idézett Mo Gawdat, a Google X-nek dolgozó mérnök és író szerint ugyanakkor hosszú távon sokkal hatékonyabban kezelhetők a negatív érzések, ha ahelyett, hogy elnyomnánk őket, megpróbálnánk ezeket az érzelmeket is átélni, még akkor is, ha elsőre nem egyértelmű, pontosan mire is jó mindez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ Rossz helyen keressük a nők kielégülését

Divany.hu 2017. szeptember 15., péntek 20:37

Miért lehet nehéz a nők számára elérni az orgazmust, képes-e rá mindenki, létezik-e egyáltalán hüvelyi orgazmus? Mit tehet a férfi, hogy partnerének jobb legyen a szex?

Pszichológusként dolgozik, egyetemen tanít, sokat sportol és imádja a napfényt. Vallja, hogy a szexuális elakadások jelentős része nem igényel komolyabb munkát egy szakemberrel, sőt, viszonylag kevés információval oldható és orvosolható. Könyveket ír, előadásokat tart, rádióban és tévében szerepel, hogy ez a tudás minél több emberhez eljuthasson. Dr. Hevesi Krisztinával ezúttal a női szexualitásról beszélgettünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Számít, mikor jött meg először

Consuela 2017. szeptember 15., péntek 08:28

Az első havi vérzés idején betöltött életkor is segíthet megállapítani, ki veszélyeztetett egy-egy betegséggel szemben.

Az első menstruáció jelentőségére hívja fel a figyelmet néhány friss kutatás, amelyek szerint akár a menopauza utáni időszakra is befolyással lehet, kinek mikor jött meg először. Az adatok alapján úgy látszik, ezenkívül a szélsőségesen korán vagy későn menstruálni kezdő nők esetében nagyobb a valószínűsége bizonyos szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának is – írja a Glamour. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A halálnak is van mértékegysége. És lehet is vele számolni.

Brownie 2017. szeptember 14., csütörtök 17:47

Vajon a síelés kockázatosabb az egészségünk szempontjából, mint a kertészkedés? Hogyan lehet ezt kiszámolni? És mire jó ez a mérlegelés?

Az életünk tele van kisebb-nagyobb egészségügyi kockázatokkal: akik gyorskajákon élnek, dohányoznak vagy ülő életmódot folytatnak, netán ezt mind egyszerre csinálják, azoknál nagyobb eséllyel alakulnak ki szív-érrendszeri problémák és daganatos betegségek. A gyorshajtás vagy egy hurrikán több ember életét is veszélyezteti, a levegőszennyezés pedig a Föld teljes lakosságára nézve káros. Hogyan lehet felmérni a minket fenyegető tényezők súlyát?

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 tárgy, amin a legtöbb baktérium tanyázik

Brownie 2017. szeptember 14., csütörtök 15:15

Tudod, hogy mely kórokozókkal érintkezünk a legtöbbet? Hogy melyek azok a nap mint nap használt tárgyak, amiken a legtöbb baktérium tanyázik? Eláruljuk.

Azzal valószínűleg már nem mondunk újat, hogy otthon, a munkahelyünkön, a tömegközlekedésen, az edzőteremben és a nyilvános mosdókban is baktériumok milliói vesznek körül minket, ezeknek egy része pedig fertőzést is okozhat. Nem véletlenül szenteltünk számtalan cikket annak, hogy tisztázzuk, milyen helyeken vagy mely tárgyakkal érdemes különösen óvatosnak lenni, illetve hogy a saját biztonságunk érdekében mit, hogyanés milyen gyakran kellene takarítanunk

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ “Dobál össze-vissza, minden érzelem nélkül szexel, mint egy gép.”

Csonka Balázs 2017. szeptember 13., szerda 19:54

A szexről - ahogy minden más tevékenységről is - egyedi forgatókönyvekkel rendelkezünk. Ezeket a forgatókönyveket számos dolog formálja, köztük a pornófogyasztási szokásaink. De milyen hatása van ennek szexuális eletünkre? Erről ír új cikkében Csonka Balázs, szexuálpszichológus.

28 éves nő jön szexuálpszichológiai konzultációra. Néhány hónapja megismerkedett egy férfival, akivel a szexet leszámítva minden nagyon jól alakul. Mintha egy pornófilmben lennénk - sommázza a lényeget, majd mikor megkérdezem, mit jelent mindez az ő számára, részletesen elmondja hogy jutnak oda, mi történik, milyen póz után melyik következik. Mintha egy forgatókönyvet olvasna fel. A pasi az arcára szeretne élvezni a végén. Ez a fő gond, meg hogy nagyon forszírozza az anális szexet. Fő gond alatt itt azt kell érteni, hogy ezért jött el pszichológushoz, ez volt a végső indok. A szexualitás megélése azonban több pontban is eltért attól, amire vágyott volna. Dobál össze-vissza, minden érzelem nélkül szexel, mint egy gép - mondja.

shutterstock 115994308
Fotó: Shutterstock

Hasonlót él meg a főszereplő Jon Martello is a Don Jon című filmben, a másik oldalról. Életének egyik fő problémája, hogy nem talál olyan nőt, akivel a szex annyira kielégítő tudna lenni, mint a pornó. Amit egyébként előszeretettel néz. Kiderül, hogy még álmai nője, a Scarlett Johansson által alakított Barbara sem képes erre, aki egyébként miután Jont pornónézésen kapja, szakít is vele. A film végére Jon rájön, hogy a probléma megoldását nem abban érdemes keresni, milyen nővel jön össze, hanem abban hogy a szexet, amit addig messze nem élvezett annyira, mint a pornót, másként is lehet csinálni, másként is meg lehet élni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az agyadnak sem mindegy, hogy mit eszel

Consuela 2017. szeptember 13., szerda 08:13

Az egyszeresen telítetlen zsírsavakat fogyasztó öregek jobban teljesítenek az intelligenciateszteken és jobbak lehetnek az összpontosítást igénylő feladatok megoldásában is.

A kognitív funkciókra kedvező hatást gyakorló mediterrán étrenddel kapcsolatos kutatások eredményei motiválták az amerikai kutatókat arra, hogy megvizsgálják, milyen hatással vannak az agyra és az intelligenciára a mediterrán étrend előnyeivel gyakran összefüggésbe hozott egyszeresen telítetlen zsírsavak. Az olívaolajban, avokádóban és diófélékben is megtalálható zsírsavaknak pedig úgy tűnik valóban kedvező a hatása az agy működése szempontjából. A kutatás eredményeiről a Science News számolt be. 

shutterstock 522486307
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy mozdulattal megfékezhető az influenzajárvány?

Ico 2017. szeptember 12., kedd 11:28

Ausztráliában egy szokásosnál súlyosabb influenzajárvány után merült fel, hogy ideje lenne felülvizsgálni a megelőzést célzó felvilágosító kampányok tartalmát.

Új-Dél-Wales, Ausztrália legnépesebb állama az idén a szokásosnál jóval több megbetegedést eredményező influenzajárvány miatt döntött úgy, hogy ideje változtatni az ausztrálok tüsszentési technikáján, ehhez pedig nem mást hívnának segítségül, mint az utóbbi évek legnépszerűbb táncmozdulatát, a „dabet". Az ausztrálok persze kicsit körülményesebben fogalmaznak, és „könyékhajlatba tüsszentésről” beszélnek, de ahogy az a Daily Telegraphnak is feltűnt, a vak is látja, hogy az ausztrál közegészségügyet Cam Newton kedvenc mozdulatával (1:02-nél látható) szándékozzák megreformálni a hatóságok. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A vörös húst is lehet úgy enni, hogy kevésbé ártson

Brownie 2017. szeptember 11., hétfő 17:54

Ha az ember jó magyar módjára a húst hússal fogyasztja, és nem csak évente egy-két ünnepi lakoma alkalmával, hanem életvitelszerűen, akkor bizony jóval nagyobb a kockázata a vastagbélráknak és a szív-érrendszeri megbetegedéseknek. Az okosok ezt már jól az eszünkbe vésték.

Sertést vagy marhát enni azért nem a világ vége, gondoljunk azonban arra, hogy a vörös húsok a nagy mennyiségű fehérje mellett rengeteg telített zsírt is tartalmaznak, mely hosszabb távon jelentősen megdobja a szervezet vérzsírszintjét. Különösképp az LDL koleszterinről van itt szó, ami az érfalakon lerakódva érszűkületet, érelmeszesedést okoz, és ez előbb-utóbb a szív működésére is kihat. De akkor mitévő legyen az, akinek mondjuk a sajttal-baconnel töltött szűzérme vagy a steak kék sajttal a kedvenc kombója, és el sem tudja képzelni egy napját a vörös hús íze nélkül? A jó hír az, hogy ha a vörös hús mellett tejterméket is fogyasztunk, azzal csökkenthetjük a káros hatásokat. De miért?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért olyan nehéz szakítani valakivel

Consuela 2017. szeptember 11., hétfő 15:17

Egy kérdőív alapján úgy tűnik, az emberek többségének még a szakítás pillanatában sem egyértelmű, helyesen teszik-e, amit tesznek.

Egy-egy fájdalmasabb szakítás jólismert következményeiről, a közös Facebook képek törléséről (sokkal jobb lehetett igazi fotókat kettévágni), a jégkrém és pizza zabálásról és a pár nap alatt végignézett sorozatokról rengeteg történetet hallani, a szakítást megelőző kínlódásról viszont már jóval kevesebben tudni. Egy nemrég publikált tanulmány éppen erre kereste a választ, amikor megkísérelte összeszedni, mit éreznek azok, akik már fontolgatják a dolgot, de cselekedni még nem cselekedtek - írja a The Cut.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legtitkosabb fantáziám? Hogy uraljon, úgy tegyen magáévá!

Csonka Balázs 2017. szeptember 10., vasárnap 18:46

Az egyik leggyakoribb női szexfantázia az alárendelődés egy domináns félnek. De miről szól ez valójában?

A nők egy jelentős része fantáziál a szexuális erőszak valamilyen formájáról, korábbi tanulmányok szerint úgy 31-57 százalék. Egy nemrégiben publikált kanadai kutatásban pedig azt találták, hogy a megkérdezett nők csaknem kétharmada fantáziál szexuális alárendelődésről, a fél társaság kötözős szexről, minden harmadik válaszadó pedig arról, hogy szexre kényszerítik. Hogy van mégis az, hogy miközben a nemi erőszak az egyik legszörnyűbb bűncselekmény, a szexuális abúzus az egyik legmélyebb trauma, amit valaki elszenvedhet, mégis lehet izgalmas fantázia, és mégis lehet belőle három kötetes bestsellert írni?

shutterstock 298379351
Fotó: Shutterstock
Távolról sincs vége, olvasson még »

Libabőrös leszel a zenétől? Gratulálunk, különleges vagy!

Consuela 2017. szeptember 10., vasárnap 10:36

Egy kutatás során kiderült, mi a különbség a zenére borzongással és libabőrrel reagálók, és az ilyen reakciókat nem ismerő zenehallgatók agyi felépítése között.

Az nem derült ki a kutatásból, pontosan hányan is vannak a borzongók, a résztvevőket ugyanis eleve az alapján válogatták ki, voltak-e már ilyen reakcióik zenehallgatás közben. A 20 résztvevő közül tízen voltak azok, akik reagáltak már libabőrrel egy-egy zeneszámra, a többiek viszont még nem éltek át ilyesmit. Az eredmények alapján pedig úgy tűnik, kijelenthető hogy a borzongásra való „képességgel” rendelkező zenehallgatók agya máshogy néz ki, mint a többieké – írja az Independent.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 ok, amiért a "másik nő" is szenved

nemoszi 2017. szeptember 9., szombat 20:22

Azt hitted, a másik nőnek, annak, akivel megcsal a férjed, mindig könnyű? Neki csak a legjobb jut? Nincs lelkiismerete, se gerince, úgyhogy felesleges arra gondolni, hogy neki is fájhat az élet? Ha ezt gondolod, olvass tovább!

A Your Tango szerzője, a coachként dolgozó Fabienne Slama is ilyesmiket gondolt, amíg olyan helyzetbe nem került, hogy ő lett a másik nő – és rengeteget tanult a helyzetből. Egy házas férfival szűrte össze a levet fél éven keresztül és tanulságos dolgokkal, tapasztalatokkal gazdagodott. Most átadjuk neki a szót.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nincs olyan, hogy valaki „úgy néz ki”, mint aki öngyilkosságra készül

Consuela 2017. szeptember 9., szombat 15:29

Egy néhány éve öngyilkosságot megkísérlő nő két képén jól látszik, mennyire nehéz csupán a külsőségek alapján eldönteni, ki az, aki veszélyeztetett.

Az angliai Hullban élő Milly Smith két olyan képet helyezett egymás mellé egy Instagram posztban, amelyek annyira eltérnek egymástól, hogy első látásra csak a 24 éves anyuka piros haja árulkodik arról, hogy ugyanarról az emberről készültek. Az első képen egy látványosan elhanyagolt külsejű és szomorúan a kamerába bámuló, a másodikon viszont már egy mosolygós, kisminkelt és szexi Milly látható. A bökkenő csak az, hogy Milly elmondása szerint mindkét kép elkészültének napján gondolt az öngyilkosságra, az pedig, hogy általában nem úgy néz ki, mint akinek ez jár a fejében, sokáig megakadályozta abban, hogy segítségért forduljon.

Tw: talk of suicidal tendencies. . "You don't look suicidal"... I remember these words coming from the Dr's mouth right after I'd just told him that I was having thoughts of suicide. I remember in that moment my 14 year old self felt invalidation, dumb and embarrassed; something no one in that mindset should have to feel. I left feeling confused, what was I supposed to look like? A bottle of pills in one hand and a suicide note in the other? Those words nearly cost me my life, that judgment, those stupid stupid words. . I remember the night just last year that I spiralled and overdosed in my living room. I remember thinking to myself "I can't get help, I don't look suicidal, I don't fit the bill, they'll laugh at me". I remember thinking I must have looked the part, must have been wearing the suicidal costume properly when I woke up in Resus as all around me were concerned, worried and sad faces. By then this could have been too late, i might not have been there to see those sad faces if my partner hadn't of saved my life. . This, this is the danger of thinking mental health has a 'face',a 'look'. This is how stigma, ignorance and judgement towards mental health/suicide affects those who are poorly. . In both these photos i'm suicidal, perhaps not in the same way but on both of these days I had suicidal thoughts racing around. . Stop the judgment. Stop the stigma.

A post shared by Milly Smith 💛🌻☀️👑 (@selfloveclubb) on

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 192

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés