#ÉLETEM

Tényleg kinyírja a térdedet a futás?

Aladár 2017. május 23., kedd 08:07

Hiába rettegnek a riadt rokonok, egyáltalán nem biztos, hogy ártasz a térdeidnek, ha sokat futsz.

Jaaaj, ne fuss annyit fiacskám!

A gyakran emlegetett „jótanácsot”, miszerint az a sok futás előbb-utóbb megsemmisíti a térdeidet, általában otthon üldögélő emberektől, illetve az idősebb és törékenyebb rokonainktól hallhatjuk, jellegzetes, foghúzás utáni arcjátékoktól kísérve. De vajon igazuk van? A SciShow videójából kiderül, milyen veszélyeknek teszed ki a térded valójában. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A csecsemőket is túl sok cukorral tömjük

Brownie 2017. május 22., hétfő 16:38

Egyszerűbb egészséges babákat nevelni, mint beteg felnőtteket gyógyítani, sok szülő mégsem törekszik eléggé a megelőzésre. Nem véletlen, hogy már kisgyermekkorban népbetegség az elhízás.

“Az, hogy 12 hónapos kortól a baba már egyre többféle ételt kaphat, még nem jelenti azt, hogy mini felnőttként lehet, hiszen a tápanyag-, a vitamin- és ásványianyag-igénye jelentősen eltér a felnőttekétől. Arról nem is beszélve, hogy ha a fejlődésben lévő csecsemő ízérzékelése a túl cukros vagy túl sós ételekhez szokik, később is csak ezeket az ízeket fogadja majd el” – hívta fel a figyelmet az Európai Elhízás Elleni Nap alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 gyakori válóok, amit nem veszünk komolyan

Brownie 2017. május 21., vasárnap 17:37

Nem újdonság, hogy a házasságok fele válással végződik, annál meglepőbb, hogy a hűtlenségen, az alkoholizmusból eredő problémákon vagy az anyagi gondokon kívül sok más, akár jelentéktelennek tűnő oka is lehet egy párkapcsolat megromlásának.

Már abba sem kellemes belegondolni, hogy ha Magyarországon ma ezer házasságkötésre kb. 560 válás jut, akkor a boldogító igent kimondó pároknak jóformán kisebb az esélye arra, hogy együtt öregednek meg, mint arra, hogy szétválnak útjaik. De a lesújtó adatok mellett nem árt azzal is szembesülni, hogy a legfőbb válóokok (hűtlenség, függőség, pénzügyi problémák) mellett jócskán akadnak sokkal hétköznapibb fenyegető tényezők is, mégsem beszélünk róluk eleget. Pedig kellene. A Prevention.com ezért most össze is gyűjtött ezek közül néhányat. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik a szervezetedben, ha verset hallgatsz

Aladár 2017. május 21., vasárnap 16:53

Hogy vannak-e testi tünetei a vershallgatásnak? Német kutatók erre keresték a választ.

Bizsereg a vers

Vladimir Nabokov a versolvasókra váró, a lapockák között várakozó bizsergéssel jellemezte a költészet nyújtotta élvezeteket, és bár a jellemzés maga költői túlzásnak tűnhet, úgy tűnik Nabokov nem járt messze az igazságtól. Egy nemrég publikált tanulmány arra kereste a választ, mi megy végbe azokban, akik igazi, szó szerint kézzel tapintható jeleit mutatják a katarzisnak egy-egy vers befogadása során. 

shutterstock 215785900
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tiszta a vérvonalad? Tévedsz.

Aladár 2017. május 20., szombat 13:51

A kutatások szerint ugyanis nincs olyan, hogy tiszta európai vér.

Ha valaki határozott kijelentést tesz nemzeti hovatartozását illetőleg, az inkább a közelmúlt történelme, vagy egy nemzet kultúrája szempontjából tekinthető érvényes kijelentésnek, egy-egy népcsoport „tiszta” származásával kapcsolatban nincs sok értelme az ilyen kinyilatkoztatásoknak. A Science magazin cikke alapján ugyanis úgy tűnik, az ausztrál őslakosok kivételével mindenki sárvérű. És hát ők sem mentek túl sokra a tisztaságukkal. 

shutterstock 170139323
Távolról sincs vége, olvasson még »

Lekaptam a gumit, és gyorsan beleélveztem

Csonka Balázs 2017. május 19., péntek 19:31

Egyre felkapottabb téma a stealthing, vagyis az óvszer észrevétlen levétele szex közben. Nem kérdés, hogy erőszaknak számít, de korántsem újkeletű jelenség. Régóta rengeteg kárt okoz, mégsem annyira egyértelmű, hogy nem oké.

A külföldi és a magyar sajtóban is egyre többet hallani a stealthing (osonás, lopakodás) jelenségéről. Ez dióhéjban annyit jelent, hogy a férfi, jellemzően egyéjszakás kapcsolatokban a nő tudta nélkül lehúzza magáról az óvszert, majd úgy is élvez el. A velvet.hu nemrégiben megjelent cikkében olvasóit is megkérdezte az ezzel kapcsolatos tapasztalatokról. Gyors felmérésük eredményei szerint olvasóik mintegy tíz százaléka találkozott már közvetve vagy közvetlenül a jelenséggel. Ezen belül közelítőleg hat százalék azok aránya, akik férfiként maguk is elkövették a szexuális erőszak e formáját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért érdemes kutyát tartani a családban

Szalay Ágnes 2017. május 19., péntek 17:38

Ha azt gondolod, hogy talán felesleges lenne pszichológushoz vinni a gyerekedet, de mégis azt szeretnéd, hogy lelkileg rendben legyen, akkor egyszerű a megoldás: szerezz neki egy kutyát.

Minden gyerek ösztönösen vágyik egy kutyára. Persze vannak olyan gyerekek is, akik félnek a kutyáktól, de megbízható forrásból állíthatom, hogy még azok is nagyon élénken érdeklődnek irántuk, imádják képeken vagy távolról nézegetni őket, és szívesen játszanak a gondolattal, hogy milyen jó lenne, ha nekik lenne kutyájuk. Ha boldog családra gondolunk – vagy a tévéreklámok készítői akarnak egy ilyet mutatni nekünk – akkor azon nyomban szöszi, fürtös kacagó gyerekek között loholó golden retriver (vagy valami hasonló kedves fejű szeretetgyáros) jut eszünkbe. Gerald Durrell is megmondta: egy ház attól lesz otthon, ha van benne kutya.

Nem kell tovább bizonygatni, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy a gyerek-kutya jó párosítás. Mégis sok szülő (jelen pillanatban e cikk szerzője is) idegenkedik attól, hogy beszerezze végre a gyereke által oly régóta vágyott kutyát. Lehet, hogy néhány tudományos bizonyíték megváltoztatja majd a véleményüket?

shutterstock 111053942
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mikortól válik láthatóvá, hogy öregszel?

Aladár 2017. május 19., péntek 12:41

A kutatások szerint nem egy markáns fordulóponton kezdünk öregedni, hanem szakaszosan. A szervezetünket pedig minden szakaszban segíthetjük. Mondjuk eleget aludni, inni és mozogni mindig érdemes.

És mit tehetsz ellene? Az Olay összeverbuvált egy genetikai kutatásokra szakosodott céget és harvardos bőrgyógyász professzort is sorai között tudó csapatot, és nekilátott kideríteni, mi történik pontosan a bőrrel amikor megjelennek rajta az öregedés első jelei. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ugyan anyukám, nem fáj az annyira – mondja az orvos, majd veszi a cilinderét és elhúz a klubba szivarozni

Szalay Ágnes 2017. május 18., csütörtök 18:39

A nők egészségügyi ellátásában még sokkal erősebb a férfi-nő megkülönböztetés, mint a fizetésükben. A világon sokszázmillióval több nő szenved fájdalomtól, mint férfi. A nőknek sokkal többet kell várakozni, míg sürgősségi ellátást kapnak, mint a férfiaknak. Ajaj.

Nő vagyok és szoktam fájdalmat érezni. Néha elgondolkodom azon, hogy vajon mennyire bírom „jól”. Általában azt hiszem, hogy kevéssé bírom, vagyis alacsony a fájdalomküszöböm. Magas sarkúban például már délre úgy érzem, mintha kalapáccsal ékeket vernének a lábszáramba – pedig sok nő szisszenés nélkül sétál évekig a tűsarkain. Másrészt ha a szülésre gondolok, úgy hiszem, a fájdalomelviselés királynője vagyok. Az viszont hatalmas szerencse, hogy eddig nem kellett valamilyen krónikus fájdalommal orvoshoz fordulnom. De mekkora szerencse! 

Mennyire vagytok tisztában azzal, hogy a nők egészségügyi ellátásában még sokkal erősebb a férfi-nő megkülönböztetés, mint a fizetésükben? Hogy a világon sokszázmillióval több nő szenved fájdalomtól, mint férfi? Hogy a nőknek a "hangulati bajait" kezelik, míg a férfiaknak a fájdalmát? Hogy a nőknek sokkal többet kell várakozni, míg sürgősségi ellátást kapnak, mint a férfiaknak? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az egykék agya máshogy működik

Aladár 2017. május 18., csütörtök 07:32

Vannak előnyei és hátrányai az egyke életnek, és mindez az agy szerkezetén is meglátszik.

Egy gyermek mind fölött

Egy kínai kutatás eredményei azt mutatják, hogy az egyedüli gyerekek agyszerkezete különbözik a testvérek mellett felnőtt társaikétól. A különbség következménye pedig az, hogy az egykék kreatívabbak ugyan, de kevésbé alkalmasak a társas életre. Az 1979 és 2015 között hatályban volt „egy gyerek” népességszabályozási program miatt rengeteg egyke született az országban, nem csoda tehát, hogy pont a kínaiak foglalkoztak a kérdéssel. Az Iflscience beszámolójából kiderül, mire jöttek rá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amit mindenkinek meg kell tanulni a szabad élethez

Szalay Ágnes 2017. május 17., szerda 19:24

Van egy dolog, ami nélkül esélye sincs az embernek, hogy jobbra forduljon az élete, hogy megváltozzon az, aminek változnia kéne. Csak azt fogod elérni, amit célul tűztél ki magad elé. De jó célokat kitűzni nem is olyan könnyű.

Az a helyzet, hogy cél nélkül nem lesz semmi. Nem érhető el változás, gyarapodás, fejlődés, növekedés, ha nincsenek célok. Óvodás gyerekeim folyamatosan célokat tűznek ki maguknak. Majd ha megtanulok olvasni, majd egyedül leülök és akkor olvasok, amikor csak szeretnék. A Balatonban is le fogok bukni nyáron a víz alá szemüveg nélkül. Én is szeretnék pörgős szoknyát. Majd ha nagy leszek, cukrászdát nyitok. Elhívom a barátnőmet és megmutatom neki a búvóhelyeimet a kertben… Sorolják és sorolják vég nélkül, ébredéstől elalvásig a céljaikat, hogy az ember füle kettéáll tőle. És tesznek is az elérésükért. A múltkor az ötéves képes volt egy órán keresztül, tök egyedül sorban állni, hogy kipróbálhassa a sziklamászást.

Azután ahogy telik-múlik az idő, a környezet sokunkat leneveli a célok kitűzéséről. Húsz-harminc-negyvenéves korában azon kapja magát az ember, hogy éli egyik napját a másik után, teszi, amit mondanak neki, meg ami a munkaköri leírásában írva van, meg amit a család megkövetel – és utána, ami ideje marad, azt valami agykikapcsoló tevékenységgel tölti, anélkül, hogy egy pillanatra is felmerülne benne, hogy célokat keresgéljen magának. Így aztán nem is történik semmi új. Nincs, ami meghozza a célok eléréséből fakadó elégedettséget, nincs ami arra serkentsen, hogy valami újat tanulj vagy kipróbáld magad a szokásosnál nehezebb helyzetekben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A 4-es 6-os villamos ablakába soha nem süt be a nap

Aladár 2017. május 17., szerda 07:34

De ha mégis, valószínűleg az sem elég ahhoz, hogy elég D-vitaminhoz jusson a szervezeted. De mennyi D-vitaminra van szükségünk? És napfény nélkül mivel pótolható a vitaminszükségletünk?

Pár perc séta a metrómegállóig, néhány perc séta amíg beérsz az irodába. Elég napfény ér ahhoz, hogy biztonságban légy a napi D-vitamin fejadagokat illetőleg? A Science of Us által megszólaltatott szakértők elmondják, mit érdemes tudnia egy modern, napfény szempontjából rejtőzködő életmódot folytató városlakónak a D-vitaminól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért nyeljük le a haragot?

Csonka Balázs 2017. május 16., kedd 19:12

Már óvodásként megtanuljuk az alapokat arról, hogy kezeljük a frusztrációt, hogy éljük meg, hogyan fejezzük ki a haragunkat. Felnőttkorban a düh gyakran más érzelmekkel vegyesen jelenik meg, leggyakrabban félelemmel, bűntudattal, szomorúsággal. Lelki és testi egészségünk, környezetünk védelme érdekében fontos megtanulnunk jól bánni a haragunkkal.

A harag az egyik legalapvetőbb emberi érzelem, kifejezése minden kultúrában, de még az állatvilágban is hasonló. Simán felismerjük, ha valaki dühös, legyen az illető óceániai őslakos, a saját rokonunk, vagy éppen a kutyánk. Persze, ha kifejezi ezt az érzelmet. A harag ugyanis agresszióba fordulva veszélyes, pusztító következményekkel jár, így megnyilvánulása minden közösségben szigorúan szabályozott. Az állatvilágban a hierarchia kialakítása éppen a fölösleges agressziótól véd. Így a magasabb pozíciójú egyed több erőforráshoz jut, nem kell azonban minden falatért, kortyért, nőstényért véres harcokat vívni, ami az egész közösség túlélését veszélyeztetné. Nálunk, embereknél a szocializáció az a folyamat, amelyben az egyén megtanulja haragját önmaga szabályozni. Ha valaki akadályoz törekvéseinkben, céljaink elérésében, vagy éppen agresszívan viselkedik velünk, dühösek leszünk. Ez pedig már a kezdetekkor így van, elég csak a kisgyermekek dackorszakára gondolnunk. A dacos kisgyermek dühéhez persze mindenki másként viszonyul. Ez pedig hosszú távra lerakja az alapjait annak, hogy az illető gyermek mihez kezd a haragjával később, nagyobb gyermekként, kamaszként és felnőtt korában.

shutterstock 407013514

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy módszer, amivel kevésbé fáj a szakítás

Aladár 2017. május 16., kedd 17:39

Segíthet a szívfájdalmon, ha őszintén elhisszük, találtunk kiutat. A kiút pedig lehet a pizzázás is.

Nehéz bizony

Szakítani egyáltalán nem könnyű. Sőt, van, hogy átkozottul nehéz. De van remény, már létezik olyan módszer, amivel könnyíthetünk a szívünkön!  A lifehacker beszámolója alapján úgy tűnik, segíthet a szakítás után érzett fájdalmon, ha sikerül elhitetnünk magunkkal, hogy valami olyasmit csinálunk, ami működőképes ellenszernek mondható. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hiába diagnosztizáljuk magunkat otthon, az még kevés a gyógyuláshoz

S-W. Zsó 2017. május 16., kedd 12:14

Milyen állapotokra vagy betegségekre tudjuk magunkat otthon szűrni? Egyáltalán mennyire megbízható egy gyorsteszt? És milyen kockázatai vannak, ha az orvostól függetlenül, önkényesen ítélkezünk az egészségünkről?

Harminc évvel ezelőtt még az utazási irodák intézték a nyaralásainkat, az áruházi eladók segítettek kitalálni, mire van szükségünk és azonnal orvoshoz fordultunk, amikor fura tüneteket észleltünk magunkon. Ehhez képest ma már egyedül is simán elboldogulunk, hiszen online hamar letudhatunk egy rakás teendőt, ráadásul már orvoshoz szaladgálás helyett is van gyorsabb és egyszerűbb megoldás: az öndiagnosztika. Szakértő segítségével összegyűjtöttük, hogy mi mindent érdemes tudni az önellenőrző eszközökről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A káromkodás az új dopping

Aladár 2017. május 15., hétfő 14:10

Nincs jobb teljesítménynövelő, mint egy-egy jól elhelyezett, szaftos káromkodás. Jó, nyilván van, de a kutatások a szerint a káromkodás rendeteget dob a teljesítményünkön.

Ha úgy érzed szükséged van némi plusz energiára, hogy képes legyél kellő agresszivitással befejezni a bicepsz napot vagy egy kerékpáros időfutamot, itt a megoldás. Nem kell mindjárt tűhöz nyúlni, elég, ha nekiállsz teli tüdőből káromkodni. Egy kis bazmegelés senkinek sem árt, és az edzést is lendületesebbé teszi!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tünetek, amikről nem is sejtenéd, hogy cukorbetegségre utalhatnak

Brownie 2017. május 15., hétfő 10:32

Magyarországon másfél évtized alatt több mint 70%-kal nőtt a cukorbetegséggel orvoshoz fordulók aránya, és ez a tendencia folytatódik. Pedig rendszeres szűréssel és nagyobb odafigyeléssel meg lehetne előzni a betegséget.

Becslések szerint hazánkban lassan már minden ötödik embert érinthet a cukorbetegség, és nehezítő körülmény, hogy sok esetben évekig nincsenek tünetei, vagy olyan jelek utalnak a betegségre, amikről nem is gondolnánk, hogy közük lehet hozzá. Éppen ezért " nagyon fontos a rendszeres szűrés, ahogy az is, hogy az emberek tudjanak róla, a 2-es típusú cukorbetegséget meg lehet előzni”– emelte ki Prof. Dr. Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtótájékoztatóján.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lécci ne dugdoss dolgokat a füledbe!

Aladár 2017. május 14., vasárnap 17:29

Kés, villa, olló, a füledbe nem való! De még a vattapálcika és a fülgyertya sem. Itt az amerikai fül-orr-gégészek legfrissebb ajánlása.

Az amerikai fül-orr-gégészek legfrissebb, a szakma mérvadó irányelveit összefoglaló helyzetjelentése elég egyértelműen fogalmaz: a vattapálcikáknak és fülgyertyáknak továbbra sincs semmi keresnivalója a füleinkben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért marhaság a paleolit étrend?

Brownie 2017. május 14., vasárnap 14:45

Paleoökológiai szempontból legalábbis biztosan az - állítja Peter Ungar paleoantropológus és evolúcióbiológus, aki a Scientific American oldalán fejtette ki érveit.

Mindig is vita tárgyát képezte, hogy mi számít "természetes", "alapértelmezett" emberi étrendnek. De van-e egyáltalán értelme ennek a kérdésnek? A paleoantropológus szerint nem sok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tartós életmódváltás 3 szabálya

Aladár 2017. május 13., szombat 17:38

A fogyókúrák csak rövid távon jelenthetnek megoldást, érdemes arra is gondolni, mi az ami hosszú távon is működőképes lehet.

Lassan járj, tovább érsz

Hiába az izgatottság és eltökéltség, amit egy-egy új, garantáltan hatékony fogyókúra elején érzel, ha a munkatáborok szigorával ellenőrzött zeller fejadagokkal csak azt éred el, hogy egy életre megutálsz 3-4 zöldségfélét, a diéta végén pedig az első utad a jégkrémes pulthoz vezet. Az ilyen szélsőséges szabályokra épülő fogyókúrák csak rövid távon működnek, ráadásul minél többször esik meg valakivel, hogy a „sikeres” böjt után lassan, de biztosan visszatér azokhoz a rossz szokásokhoz, amiktől eredetileg szabadulni akart, annál kevésbé érzi magát képesnek arra, hogy hosszú távon is sikeresen életmódot váltson. A Psychology Today összegyűjtött 3 olyan alapelvet, aminek segítségével tartós, maradandó változást érhetnek el azok, akik végleg belefáradtak a folyamatos fogyókúrázásba. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha több a tesztoszteron, egyszerűbb a gondolkodás

Aladár 2017. május 13., szombat 14:55

A több tesztoszteront gyakran a férfiasság jelének tekintjük, de kevésbé vagyunk tisztában azzal, hogyan hat a gondolkodásra. Egy nemrég publikált kutatás most éppen ezt vizsgálta.

Mit nézel?

Gyakran a tesztoszteron viszi el a balhét, ha néhány haver összeverekszik egy kocsma előtt, vagy felajzott ketrecharcosok ásványvizes palackokat hajigálnak egymáshoz egy sajtótájékoztató alatt. Sokan gondolják, hogy a túl sok tesztoszteron bárkiből képes barlanglakó tuskót faragni, de mennyi ebben az igazság? Egy viselkedési közgazdász által vezetett kutatás megpróbálta felmérni, hogyan változik a férfiak intellektuális teljesítőképessége némi plusz tesztoszteron hatására. Köszi a témát Science of us!

shutterstock 335741567
Távolról sincs vége, olvasson még »

Érzelmi zsarolás, bűntudatkeltés, mártírkodás. Mit kezdj a passzív-agresszív emberekkel?

Csonka Balázs 2017. május 12., péntek 17:38

Ami a felszínen korrekt kommunikációnak tűnik, sokszor valójában nem az. A passzív-agresszív ember kerüli a nyílt konfrontációt, inkább rejtett eszközökkel akar irányítani. Bűntudatkeltéssel, provokációval, intrikákkal. Hogyan alakul ki a passzív-agresszív önérvényésítés, és mit tehetsz ellene?

A passzív-agresszív emberek tragédiája, hogy nem tudnak kiállni magukért. Az olyan helyzetekben ezért, ahol saját érdekeiket kellene képviselniük, passzív ellenállást tanúsítanak. Látszólag alárendelődnek a másik félnek, a hangsúlyból és a tettekből azonban nyilvánvaló, hogy ez csak a felszín, ténylegesen nincsenek megbékélve a helyzettel. Az egyik leggyakoribb ilyen szituáció, ha az illető valamilyen külső elvárással találkozik, aminek nem akar eleget tenni. Legyen az munkahelyi feladat vagy otthoni teendő, a passzív-agresszív fél megtalálja a módját, hogy nyílt konfliktus nélkül elkerülje. Más esetben éppen neki vannak vágyai, céljai, törekvései. Ahelyett azonban, hogy felvállalná ezeket, látszólag lemond róluk, és az áldozat szerepéből igyekszik nyomást gyakorolni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A gluténmentes étkezés az egészséges. Hisszük mi.

Brownie 2017. május 12., péntek 11:35

"Aki nem érzékeny a gluténra, mégis gluténmentes étrenden él, az miért teszi?" - érdeklődtem nemrég egy online fórumon. A kérdésre alig két óra alatt több mint 150 hozzászólás érkezett.

Megtudtam, hogy a migréntől kezdve az endometriózison át a pajzsmirigy-alulműködésig egy rakás egészségügyi problémán segít, ha hanyagoljuk a gabonát tartalmazó ételeket. És persze olyan kommentek is jöttek, hogy “csak, mert egészségesebb”; vagy “mert sokkal jobban érzem magam búzaliszt nélkül”. Közben érdekes adatokra bukkantunk a The Journal of Pediatrics című szaklapban: a Google világszerte végzett elemzései szerint, amíg a cöliákiára irányuló figyelem szinte semmit nem változott az elmúlt tíz évben, a gluténmentesen étkezők száma ugrásszerűen megnőtt és a sikeres marketingkampányoknak köszönhetően ez a tendencia valószínűleg tovább folytatódik. Gyanús, hogy a cöliákiásoknak javasolt diétát sokan annak ellenére is követik, hogy az elvileg indokolt lenne, szóval inkább szakértőkhöz fordultunk, hogy tisztázzuk a glutén körüli hype-ot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért ne lógd el a fekvőtámaszozást!

Aladár 2017. május 12., péntek 10:01

Kardiózni klassz, de az erősítést nem érdememes elspórolni. Az ugyanis mind az egészséges testsúly, mind az egészségünk fenntartásának szempontjából fontos.

Félóra izzadás a futópadon, és kész is vagy, a súlyzózást pedig meghagyod másnak? A kardiózásnak rengeteg jól ismert előnye van, például lelassítja bizonyos sejtek öregedését, jó a szívnek, segít fogyni, és az endorfintermelést is beindítja, tehát jól is érezzük magunkat edzés közben - írja a Women's Health. Nem árt tudni ugyanakkor, hogy a kizárólag kardióra épülő, az erősítő gyakorlatokat mellőző edzsésterveknek vannak árnyoldalai is - teszik hozzá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 tipp a sikeres online társkereséshez

Terebélyes Tibor 2017. május 11., csütörtök 19:44

Hogyan használd ki legjobban a rendelkezésedre álló lehetőségeket egy randioldalon? Erről szól az online társkeresés pszichológiája. A tudomány a profilkészítésig terjed, onnantól tied a pálya.

Sokan kétkedve állnak hozzá, és talán sokan idegenkednek is tőle, az online társkeresés mégis él és virágzik. Különösen mióta okostelefonokon is működik. A sok felhasználó között sokszor észrevétlen marad aki szerény, nevetséges, aki dicsekszik. A randioldalak pszichológiájába Justin Lehmiller, amerikai pszichológus vezet be minket, aki saját oldalán 86 tudományos kutatás legfontosabb eredményeit és tanulságait foglalja össze hat pontban. Első benyomásból csak egy van, érdemes tehát megfogadni a tanácsait. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 182

Blogok, amiket olvasunk

MTT Bionikus generátor, avagy így működik az elektromos angolna

Az elektromosságot az állatvilág egyes tagjai is előszeretettel használják. De hogyan csinálják? Hogyan működnek a természet áramfejlesztői?

CSAJOK ÉS PASIK A pénzes csávót választotta helyettem

A csajok a legjobb pasikat válogatják ki, a maguk módján. Ehhez néha egyértelmű igényeket fogalmaznak meg magukban, amikről te csak a legvégén értesülsz.

HATÁRÁTKELŐ Anglia a Brexit után már nem ugyanaz

Milyen messzire érdemes még kergetnünk az álmainkat? Most úgy érezzük, csöbörből kerültünk vödörbe. Merre tovább? Kell-e lépni? Irány Kanada? Dilemmák Brexit után.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés