Drasztikusan csökken a Balatonhoz közlekedő buszok száma

DVAST20230824213

Hatalmasat változik május 1-jétől a Budapest és a Balaton közti közlekedés. A jövő hónaptól nem lesz buszjárat, ami a fővárost és Balatonfüredet köti majd össze.

A MÁV-Volán Csoport azt javasolja az utasoknak, hogy az északi parti településekre való eljutáshoz az autóbuszok helyett a jövőben vegyék igénybe a vasúti közlekedést.

Így változik a közlekedés a Balatonhoz

A változást a két közlekedési vállat integrációja indokolja. A párhuzamosságok megszüntetése érdekében májustól több változás is életbe lép a Budapest és a Balaton északi partját összekötő tömegközlekedésben. Eszerint a főváros és Balatonfüred között a vasutat, Balatonfüred és Tihany között pedig a 7355-ös buszjárat szolgáltatásait javasolják igénybe venni. Ez a buszjárat az InterCity vonatokhoz csatlakozva indul Balatonfüredről a Tihanyi-félszigetre – olvasható az Economx oldalán.

A közlekedési rend változása miatt Balatonfüredre már csak vonattal lehet eljutni májustól
A közlekedési rend változása miatt Balatonfüredre már csak vonattal lehet eljutni májustólFaludi Imre / MTI

A 1190-es jelzésű, Budapest – Balatonalmádi – Balatonfüred – Keszthely – Hévíz útvonalon közlekedő buszok május 1. után csak Balatonfüred és Hévíz között, a tó északi partján közlekednek, Budapest és a Balaton északi partja között a vasút igénybevételét javasolják. 

Ezeken a járatokon kiegészítő jegy megváltása nélkül lehet majd utazni. 

A Volánbusz tájékoztatása szerint további változás lesz, hogy a Hévízről 5:40-kor Balatonfüred felé induló járat ezentúl csak Keszthely és Balatonfüred között fog közlekedni. Keszthely, Autóbusz-állomásról 8 perccel később, 6:05-kor indul.

Május 1-je után megszűnnek a 1201-es számú, Budapest – Balatonalmádi – Lovas – Balatonfüred – Tihany útvonalon közlekedő buszok. Ennek következtében minden buszjárat megszűnik a főváros és Balatonfüred között.

Az idei év nem csupán a tömegközlekedésben hoz változást a Balatonnál. Az ingatlantulajdonosoknak is szigorításra kell számítaniuk. Ennek részteleiről egy korábban megjelent cikkünkben már beszámoltunk.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek