LÁJFHEKK

Vizezd fel nyugodtan a whiskydet!

Ico 2017. augusztus 22., kedd 15:19

Egy kevés víz hozzáadásával a felszín felé terelhetik az ital rajongói a skót whiskyk jellegzetes ízét adó gvajakol-nyájakat.

A svéd vegyészek szerint megszületett a döntés a tekintetben, hogy jobb fogyasztani a whiskyt: tisztán vagy vízzel keverve. (A ’sehogy’ opció ez esetben nem játszott.) A kutatók azt mondják, egyértelmű, hogy a vizezett whisky a „whiskysebb” ital, nem véletlen tehát, hogy az igazi rajongók többnyire hígítanak valamennyit az italukon, mielőtt felhörpintenék azt – írja a Gizmodo.

shutterstock 540507265
Távolról sincs vége, olvasson még »

6 szépségápolási termék, amit inkább ne használj naponta

moana 2017. augusztus 22., kedd 07:41

Az önbarnító talán még érthető, de mi a baj az ajakbalzsammal és a primerrel? Most kiderül!

A Women's Health megkérdezett pár szakértőt arról, hogy melyek azok a készítmények, termékek, amiket sűrűn veszünk elő, pedig jó lenne, ha néha tartanánk egy kis szünetet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pár dolog, amit érdemes tudnod a biztonságos jelszavakról

K.P. János 2017. augusztus 21., hétfő 19:01

Ha csak egyetlen dologra figyelsz oda ezek közül, máris a világ internetfelhasználóinak többségét lepipálod.

Feltételezzük, hogy a kedves olvasó ezt a cikket az interneten olvassa. Márpedig az internetet nem csak ilyen jó szándékú emberek használják, mint például a kedves olvasó, vagy akár a cikk szerzője, hanem kiberbűnözők is. Adataink sehol sincsenek biztonságban, még a közösségi kerékpárbérlő rendszerben sem. De ez nem azt jelenti, hogy semmit nem tehetünk az online biztonságunkért. Tippek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi a különbség a müzli és a gabonapehely között?

moana 2017. augusztus 21., hétfő 07:49

Nem, a kettő nem egy és ugyanaz, el is mondjuk, hogy miért.

Sokan fogyasztjuk reggelire, mégsem mindig egyértelmű, hogy mi a különbség a gabonapehely és a müzli között. Nemcsak ízesítésükben, de eredetükben és előállításukban is sokban különbözik a két reggeli, nézzük, miért lehet téves, ha a gabonapehelyre azt mondjuk, hogy müzli.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért fáj, ha ráharapsz az alufóliára

Ico 2017. augusztus 20., vasárnap 16:13

Miért csinálsz ilyet? Mindegy, ráharaptál, és most megtudhatod, miért nem volt ez annyira kellemes érzés.

Először is fontos leszögezni, hogy nem egy egyetemesen ismert jelenség a túl sietősen elfogyasztott szendvicsekkel/sütikkel a fogak közé került alufóliadarabok okozta fájdalomérzet. A jelenség csak a fémet tartalmazó tömésekkel és koronákkal rendelkezőket érinti, a rapperek és a magukat fémsodronyokon is átrágó James Bond gonoszok tehát nem árt, ha különösen gondosan csomagolják ki a szendvicseiket.

shutterstock 51487639
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készíts használható fotókat a tűzijátékról a mobiloddal

K.P. János 2017. augusztus 20., vasárnap 15:03

itt van 5+1 tipp, hogy mobillal is egész jó fotókat készíts a tűzijátékról.

Éljen augusztus huszadika, az államalapítás, Szent István és az új kenyér ünnepe! Na, meg a tűzijátéké. Ha azok közé tartozol, akik ilyenkor nem a rettegő kutyájukkal otthon összebújva káromolják a 7. századi kínaiak összes istenét, hogy feltalálták ezt a hülyeséget, hanem kedvező pozíciót elfoglalva az eget bámulod este 9-től akármeddig, akkor olvass tovább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így fagyaszd le a paradicsomjaidat!

Ico 2017. augusztus 19., szombat 11:53

Ha időben lefagyasztja valaki a paradicsomjait, akár fél évig, az ízetlen és fakó téli paradicsomok rémuralma alatt is rendelkezésére állnak majd a valóban paradicsom ízű paradicsomok.

Bár a hűtőben tárolt paradicsomok nem érnek és ízesednek tovább, és meglehetősen vízízűek maradnak, a fagyasztóra azért bátran oszthatunk szerepet, ha túl sokat szereztünk be a piacról, és kezdenek kicsit szétfolyni a paradicsomaink. 

shutterstock 576142081
Távolról sincs vége, olvasson még »

Légyszi, ne dobd a szelektívbe a pizzás dobozt!

Primilla 2017. augusztus 19., szombat 10:55

Most tényleg el kell mosogatni a tejfölös poharat, és le kell áztatni a műanyag palackról a papírcímkét? És miért nem szelektálható a pizzás doboz? Egyáltalán tényleg jót teszünk a szelektív hulladékgyűjtéssel a Földnek, vagy végül úgyis a szemétégetőbe küldik az egészet?

Lassan nem telik el úgy nap, hogy ne érkezne hír újabb környezeti katasztrófával fenyegető jelről, például az Antarktiszról leváló gigantikus jéghegyről, vagy a Csendes-óceánban úszó, kontinensnyi szemétszigetről. Szerencsére egyre több embernek van igénye, hogy csökkentse legalább a saját létezésének az ökológiai lábnyomát. A legkézenfekvőbb módszerként legtöbbünknek a szelektív hulladékgyűjtés jut elsőként az eszébe, na de kinek van kedve még az eldobható tejfölös poharat is elmosogatni?

A mi városunkban egészen jól szervezett a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, és mindenféle tájékoztató kiadványokkal próbálták meghozni a lakosság kedvét ahhoz, hogy így gyűjtse a hulladékát. A mindennapi gyakorlatban azonban felmerült jó néhány kérdés, ezeket tettük fel Hankó Gergely fenntarthatósági szakértőnek.

shutterstock 38172337

Nem kell túlgondolni

Ahhoz, hogy egy háztartásban szelektíven kezdjék gyűjteni a hulladékot, semmilyen különleges eszközre, beruházásra nincs szükség. Elég egy sima kartondoboz, vagy egy szimpatikus faláda a konyha sarkába, amit kinevezünk erre a célra, és onnantól kezdve ebbe lehet ömlesztve beletenni minden papírt, üveget, fémet és műanyagot. Ha szelektív szigetre kell vinni az így összegyűlt anyagokat (mert nem jönnek érte házhoz), akkor elég szétválogatni a helyszínen és bedobni a megfelelő konténerbe. Vagyis semmi szükség rá, hogy sok ezer forintért vásároljunk egy újabb, műanyagból gyártott, sok fakkos gyűjtőedényt – javasolta Hankó Gergely.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Körkép: itt a leárazás vége!

moana , nemoszi 2017. augusztus 18., péntek 14:07

Megnéztük, hogy mi maradt az üzletekben a nyári akciós időszak végére, és külön galériába gyűjtöttük, hogy mit éri megvenni, és mit nem.

Nem tudjuk, hogy csak mi érezzük úgy, de mintha egyre hosszabbra nyúlnának a szezonális akciók, az idén nyáron június közepén már féláron vásárolhattunk, júliusban pedig utolérték egymást a régi és új kollekciók. Egy hete pedig már úgy tértünk be az üzletekbe, hogy biztos csak pár akciós ruhadarabb árválkodik majd a vállfákon, vagy még annyi sem. Hát, nagyot tévedtünk, bár most már tényleg viszonylag le van válogatva a készlet. Fogtuk hát magunkat, és megnéztük, hogy milyen őrült, kevésbé hordható darabok maradtak, és mi az, amit biztosan jól ki tudunk majd használni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg lehűti az embert egy forró tea a kánikulában?

Ico 2017. augusztus 18., péntek 11:41

Egy ventilátor előtt ülve mindenképp, sokkal többet izzadunk ugyanis ilyenkor. Az már más kérdés, hogy mindez milyen érzés.

Olie Jay, egy termodinamikával foglalkozó kutató kísérletei alapján úgy tűnik, valamivel hatékonyabb a módszer, mint egy-egy jégkása felhörpintése, ehhez azonban méretes ventilátorokra is szükség van, nem mindegy ugyanis, valóban elpárolog-e az izzadtságunk, vagy csak letöröljük azt. Annak ellenére tehát, hogy valóban megszabadul a test némi plusz energiától, ha a forró italok hatására beindul az izzadás, nem igazán éri meg ezzel a módszerrel kísérletezni – írja a Popular Science. 

shutterstock 475095796
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így szúrhatod ki, ha valami nem stimmel a boroddal

Kavics 2017. augusztus 17., csütörtök 18:16

Kacérkodsz a gondolattal, hogy felbontsd a bort, ami ballagásod óta a szekrény tetején kallódik? Arra már jó eséllyel keresztet vethetsz! Elmondjuk, legközelebb mit csinálj másként, és beavatunk, mire figyelj, hogy soha ne kelljen megtapasztalnod az egérpisi ízét.

A bor természetes fejlődése során bizony előfordulhatnak olyan elváltozások, amelyek nem tartoznak szükségszerűen a folyamathoz, ráadásul érzékszerveid számára sem nyújtanak túlzottan kellemes élményt. A rendellenességeket két nagy csoportra, borhibákra és borbetegségekre oszthatjuk. Ezekről a Szupermenta, a NÉBIH hivatalos terméktesztoldalán találtunk egy összefoglalót. A hajtás mutatjuk a lényeget, majd a borok tárolásához is adunk néhány hasznos tippet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a nagy balatoni hekkes rangsor

Kavics 2017. augusztus 17., csütörtök 17:27

A NÉBIH termékteszt oldalának munkatársai 13 halsütödét jártak végig, hogy felkutassák a legfinomabb frissensült hekket. Mutatjuk az eredményeket.

A balatoni nyaralások egyik elmaradhatatlan kellékének egyértelműen a tóparti hekkezés számít. Nincs is jobb annál, mint amikor két pancsolás között friss, ropogósra sült halból falatozva bambulsz ki a fejedből. A kérdés már csak az, hogy hova érdemes menni, hogy ízlelőbimbóidat véletlenül se érje csalódás. Ilyen téren többé nem kell a sötétben tapogatóznod, ami a Szupermenta csapatának érdemeit dicséri. A tesztoldal munkatársai június végén kóstolták végig az ismertebb halsütödék, vendéglátóhelyek – hetet az északi, hatot a déli parton – kínálatát, most pedig közzétették, hogy mire jutottak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg létezik a Sziget-betegség?

Kavics 2017. augusztus 16., szerda 17:17

Állandósult másnaposságérzet, fekete nyálkával kísért orrfolyás, visszatérő köhögés, tüsszögés, megmagyarázhatatlan fájdalmak, háborgó gyomor és olykor hőemelkedés. Ha huzamosabb időt töltöttél a Szigeten, a kellemetlen tünetek bizonyára előtted sem ismeretlenek.

A Szigeten nagyjából minden tényező adott ahhoz, hogy taccsra tedd magad. Egy héten át keveset alszol, rendszertelenül, össze-vissza eszel, annyi port nyelsz, mint máskor egy év alatt, egy csomó idegennel bulizol, akiktől különféle fertőzéseket gyűjthetsz be, és akkor a piával, cigivel megvalósított fokozott méreganyag bevitelt még nem is említettük. Ezek együttesen idézhetik elő a rutinos fesztiválozók által Sziget-betegség néven emlegetett tünetegyüttest, ami hazatérésedet követően hosszú napokra kivonhat a forgalomból.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért fagy le az agyad a fagyitól

Ico 2017. augusztus 16., szerda 11:05

Akit visszatart a dolog, nem is érdemli meg, hogy sós karamell jégkrémmel kényeztesse magát a kánikulában.

A hideg kiváltotta fejfájás, vagy szemet gyönyörködtető latin nevén a sphenopalatine ganglioneuralgia jelenségét egyes becslések szerint a felnőtt lakosság nagyjából harmada, míg a fagyival még sokkal bensőségesebb viszonyt ápoló gyerekek 80 százaléka ismeri és fogadja el a fagyizás apró, de összességében elhanyagolható hátulütőjeként. A fagyizás során rövid időre lefagyó agyakról a Huffington Post írt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 dolog, amiről nem is gondolnád, hogy fedezi az utasbiztosításod

Kavics 2017. augusztus 16., szerda 11:05

Nemcsak akkor kaphatsz pénzt, ha medúzákkal konfrontálódsz, hanem például kutyád gyengélkedése vagy terrortámadás esetén is.

Azzal bizonyára tisztában vagy, hogy nem túl bölcs lépés utasbiztosítás nélkül külföldre utazni, hiszen ha valamilyen balszerencsés történés folytán orvosi ellátásra szorulsz, horror összegű számlákra számíthatsz. Biztosítód ugyanakkor nem csupán ilyenkor ránthat ki a csávából. Van egy halom más jellegű esemény is, amik után szintén kártérítésre számíthatsz. Lehetőségeiddel már csak azért is érdemes tisztában lenned, mert gyakorta megesik, hogy az utazók saját zsebből orvosolják a bajt, és nem igényelnek kártérítést, holott jogosultak lennének rá. A káresemények útvesztőjében most a Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. segítségével igazodhatsz el, amely „10 dolog, amit az utasbiztosításod fizet helyetted” című blogbejegyzésében sorolta fel azokat az eseteket, amik talán számodra sem annyira nyilvánvalóak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: készülj az őszre 3000 forint alatt

moana 2017. augusztus 16., szerda 09:39

Ezen a héten olyan akciós ruhadarabokat válogattunk össze, amelyeket nyáron és ősszel is hordhatsz.

Nem akarunk senkit sem elkeseríteni, de lassan vége a nagy nyári leárazásnak és vészesen közeleg a szeptember is, ennek megfelelően válogattuk össze az e heti kedvenceinket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyarországra is érkezett szennyezett tojás

Kavics 2017. augusztus 15., kedd 19:18

A NÉBIH két héttel ezelőtt még azt közölte, hogy Magyarországra nem került a rovarirtóval szennyezett tojásból, de ma kiderült, hogy mégis.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) közleménye szerint kedden délután német bejelentésre, az Európai Unió élelmiszerbiztonsági gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül érkezett bejelentés arról, hogy egy német vállalat Tamago Ei-Omelett-Block nevű, ázsiai jellegű fagyasztott, félkész termékében fipronilt mutattak ki. Ebből pedig egy budapesti vállalkozáshoz, az Ázsia Gastro Élelmiszer Kft.-hez is szállítottak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nagyon rossz ötlet kínai potencianövelőt rendelni

Kavics 2017. augusztus 15., kedd 16:17

A NÉBIH két, Kínából származó étrend-kiegészítőt vont ki a forgalomból, mert azokban tiltott összetevőt találtak.

A „Made in China” felirat nem feltétlenül jelent rosszat, de a táplálékkiegészítők esetében komoly egészségügyi kockázatokat rejthet, hiszen soha nem tudhatod, hogy a pirulákat milyen összetevőkből kutyulták össze. Ezt támasztotta alá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) friss közleménye is. A hatóság internetes próbavásárlás útján rendelt két, Kínából származó potencianövelőt, amelyekben a szakemberek gyógyszer-hatóanyagot találtak. Ezzel az volt a bökkenő, hogy az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, ezért szigorúan tilos ilyen anyagokat felhasználni hozzájuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az ár marad, a termék zsugorodik – második felvonás

Kavics 2017. augusztus 15., kedd 13:42

Az, hogy ugyanazért az árért egyre kisebb termékeket kapunk, nemcsak nekünk tűnt fel. A témának szentelt második posztunkban olvasóink észrevételei közül szemezgettünk.

Arra az esetre, ha korábbi írásunk elkerülte volna a figyelmedet, engedd meg, hogy először röviden összefoglaljuk a lényeget. Arról van szó, hogy a kereskedelem színfalai mögött egyre pofátlanabb áremelés zajlik: hiába fizetsz ugyanannyit a kasszánál, cserébe egyre kevesebb tejfölt, tejet, vagy akár öblítőt kapsz, mert a gyártók sunyiban lecsökkentik termékeik méretét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyarországon is elérhetővé vált a Facebook Marketplac

Dívány 2017. augusztus 15., kedd 11:27

Hétfőtől sokkal könnyebb adni és venni a közösségi oldalon. Mutatjuk, hogyan lehetséges ez.

Most már a magyar felhasználónak is elérhető a a Faceboo Marketplace nevű szolgáltatása. Ennek segítségével a közösségi oldal használói egyszerűen tudnak különböző árucikkeket vásárolni, vagy saját dolgaikat eladni. Világszinten mostanra mintegy 550 millió ember használja a Facebook különböző adásvételi csoportjait, és csak az Egyesült Államokban havonta 18 millió új terméket hirdetnek meg az oldalon - derült ki a hivatalos sajtóközleményből. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kihozták a maximumot a lepukkant pesti lakásból

Adamek Alma 2017. augusztus 14., hétfő 14:52

A Nyugati térhez közeli 69 négyzetméteres lakást Bonta Gáspár és csapata vette kezelésbe. Íme a végeredmény!

A nagy budapesti ingatlanbummnak van jó oldala is, egyre több leharcolt belvárosi lakás esik át ráncfelvarráson, így a szomorú hangulatú galériás garzonok szépen lassan eltűnnek a piacról, helyüket pedig felváltják a trendi, Pinterest- és Instabarát stúdiók.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amit eddig biztosan nem tudtál a naplementéről

Ico 2017. augusztus 14., hétfő 07:22

A naplementék vége felé feltűnő pár másodperces villanás megfigyeléséhez tiszta légköri viszonyokra van szükség, és az sem árt, ha pilóta az ember.

Aggodalomra azonban semmi ok, a Popular Science szerint ugyanis viszonylag gyakori jelenség, hogy egy-egy naplemente egy rövid zöld villanással végződjön, nem az apokalipszis közeledését jelzi tehát a dolog. A zöld villanás megfigyeléséhez és lencsevégre kapásához azonban résen kell lennie a naplemente, illetve a zöld szín rajongóinak, a jelenség ugyanis csupán 1-2 másodpercig tart.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt a helyet célozd meg, ha finom édesvízi halat ennél Budapesten

Kavics 2017. augusztus 13., vasárnap 11:41

A hazai halfogyasztási mutatók változatlanul siralmasak. Itt a lehetőség, hogy (t)egyél ellene.

Halat enni jó. Édesvízi halat meg pláne! Már csak az a kérdés, hogy hol? Ebben segít dűlőre jutni a TudatosVásárló, ők ugyanis öt budapesti halbisztrót jártak végig, hogy megmondják, melyik a legjobb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így juthatsz a legolcsóbban bubis vízhez

Kavics 2017. augusztus 13., vasárnap 10:09

Versenyezhet a retro szódásszifon a modern szódakészítő gépekkel? Megéri házhoz rendelni a szikvizet? Most megtudhatod, mi a legoptimálisabb megoldás, ha folyamatosan igényled a buborékos vizet.

Ha nem feltétel, hogy szénsavas legyen a víz, amit nap mint nap magadba döntesz, szerencsés helyzetben vagy. Annak ellenére, hogy sokan félnek a gyógyszermaradványoktól és a hormonoktól a csapvízben, igazából nincs realitása annak, hogy például egy harmadik mellbimbód keletkezik tőle, így egy újratölthető palackkal felszerelkezve kimeríthetetlen folyadékforráshoz juthatsz. A buborékos víz rajongójaként már egy fokkal bonyolultabb a helyzeted. Választhatod ugyan a PET-palackos kivitelt, de ha egy kicsit is a szíven viseled a jegesmedvék sorsát és nem talicskával tolod haza a fizetésed, ennél kedvezőbb alternatívákat is találhatsz. A piacon elérhető szódavízkészítő gépeknek, palackoknak, illetve a szikvíz rendelési lehetőségeknek a TudatosVásárló.hu járt utána, így neked már nem kell.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így válassz vécét, ha fesztiválozni mész

K.P. János 2017. augusztus 12., szombat 15:26

Már nagyon kéne menni, és különben is mindjárt kezd Steve Aoki, szóval mi a legjobb, legtutibb stratégia?

Az alaphelyzet a következő: vannak a zenei fesztiválokon vécék, ezek tisztasága változó, attól függően, hogy hányadik napon járunk, mikor volt utoljára takarítás, és az előttünk lévő mennyire feledkezett meg magáról odabent. Nyilván szeretnél a lehető legtisztább vécébe menni a sok közül. Akárhányat megnézhetsz, hogy milyen tiszta, de ha egybe már benéztél és kifordultál, később már nem szaladhatsz vissza ugyanoda, hogy mégiscsak az volt a legjobb. (Vagy visszaszaladhatsz, de mondjuk már foglalt, tehát a következő bepillantásnál nem lesz olyan tiszta, mint az előbb.) 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 127

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés