LÁJFHEKK

Így kerülheted el a sorban állást, ha múzeumba mész

Aladár 2017. május 27., szombat 09:55

A Google Térkép népszerű időszakok funkciójával kikövetkeztethetjük, mikorra ideális időzíteni egy-egy múzeumlátogatást, vagy városnézést. Kerüld el te is, hogy halálra tiporjanak a Sixtus-kápolnában.

Ha téged is idegesít a legszebb látványosságokat hazavágó tülekedés és tolongás, jó hírrel szolgálhatunk: a Google Térkép népszerű időszakok funkciójával elkerülhetők a gigantikus sorok, és a Telegraph egyik szerzője ez alapján meg is nézte, hogy melyik nagy múzeumokban mikor lehet kikerülni a csúcsforgalmat.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért megy el az étvágyad fogmosás után

Aladár 2017. május 26., péntek 11:13

Vajon miért van az, hogy van, akinek egy falat sem megy le a torkán fogmosás után, míg mások azt érzik, okvetlenül habzsolniuk kéne még valamit?

Kinek a papné

A fogmosásról általában a fogszuvasodás és a rossz szájszag elleni harc jut az emberek eszébe, esetleg az az örömteli pillanat, amikor színes és egyre futurisztikusabb műanyag vackokat dughatnak a szájukba. Vannak, azonban, aki egészen más problémákkal küszködnek: a fogmosás egyszerűen nem hagyja békén az étvágyukat. A Popular Science cikke a fogmosás és az étvágy közötti ok-okozati összefüggésekre keresi a választ. Miért van az, hogy vannak, akiknek hirtelen zabálhatnékja támad fogmosás után, míg mások rá se bírnak nézni a reggelijükre?

shutterstock 115161562
Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre egyszerűsödött a kéményseprős időpontegyeztetés

Juhász Edina 2017. május 25., csütörtök 18:56

A kéményseprők végre elkezdték használni az internetet

A kéményseprők évente ellenőrzik a kéményt, illetve a bekötő- és összekötő elemeket, valamint ezek tartozékait, vagyi a azt is nézik, hogy hogyan jut el az égéstermék a kéményig, ehhez pedig be kell jutni a lakásba, ami általában minimum egy szabadságnap elvesztésével jár. Évente az első két kiszállás ingyenes, a harmadikért pedig nemcsak fizetni kell, de nem is volt egyszerű időpontot egyeztetni. Egészen mostanáig

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tudathatod vészhelyzet esetén, hogy biztonságban vagy

Aladár 2017. május 25., csütörtök 17:51

A Facebook "biztonságban vagyok" funkciója mellett a Google és az Apple is kínál olyan alkalmazást, amivel gyorsan és egyszerűen megoszthatjuk a tartózkodási helyünket az arra érdemesekkel, és segítséget is kérhetünk, ha szükség van rá.

A manchasteri robbantás után a Facebook megint aktiválta a terrorcselekmények és egyéb katasztrófák idején valóban hasznos „biztonságban vagyok” funkcióját, ami lehetővé teszi az érintett területeken tartózkodó felhasználóknak, hogy gyorsan és egyszerűen tudassák az ismerőseikkel és hozzátartozóiikkal, hogy jól vannak. Persze a legfontosabb ilyenkor mindig az, hogy előbb magunkat biztonságban tudjuk, és másoknak segítsünk, de nem árt tudni, hogy jó pár olyan app létezik már, amivel nem csak azt közölhetjük, hogy biztonságban vagyunk, de a tartózkodási helyünket is megoszthatjuk barátainkkal. Az alkalmazásokról a Lifehacker írt.

GettyImages-687461544
Fotó: Leon Neal / Getty Images Hungary

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kés, strandcucc és táska jár annak, aki hűséges

Juhász Edina 2017. május 25., csütörtök 12:38

Menő kések, strandkiegészítők, takarítóeszközök, focilabda vagy utazótáska lehet a tiéd olcsóbban ha hűséges vagy egy bolthoz.

Hogy hányan lehetnek azok, akik minden héten áttanulmányozzák az akciós újságokat, majd összevetik, hogy mi is kellene a háztartásba és ennek megfelelően végiglátogatják a boltokat, azt nem tudjuk. Viszont azok, akik mindig ugyanoda járnak vásárolni vagy ugyanaz a benzinkút esik útba, könnyen összegyűjthetik a vásárlásuk mellé kapott kis matricákat, hogy aztán beszerezzenek ezt-azt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: töltsd oversize ingben a nyárias napokat

moana 2017. május 24., szerda 08:00

Kényelmes, és rengetegféle van belőle. Mutatunk is pár példát!

Nyáron (vagy nyárias melegben) jól szellőző, bő ruhadarabokat érdemes hordani, ezért is választottuk e heti kedvencünknek a túlméretes női ingeket, amikből szerencsére bőven találni a fast fashion boltokban. A hajtás után adunk egy kis ihletet, hogyan lehet hordani ezeket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

16 ezer forintot spóroltam egy hónap alatt

Juhász Edina 2017. május 23., kedd 18:28

Egy hónapig gyűjtöttem a kétezreseket. Persze csaltam is, de a lényeg az, hogy most van 16 ezer forintom.

Nemrég megírtuk, hogy az angoloknál milyen egyszerű spórolási módszer arat. Az emberek csatlakoztak egy facebookos kihíváshoz, ahol a cél az volt, hogy a résztvevők gyűjtsenek össze 100 darab 5 fontos bankjegyet. A visszajelzések szerint hatalmas a siker, olyan emberek is szorgosan gyűjtögetik a pénzt, akik egyébként sosem voltak képesek arra, hogy megtakarítsanak. Akkor azt javasoltuk, hogy az új kétezresekkel érdemes tenni egy próbát, hátha tényleg bejön. Természetesen mi is kipróbáltuk, és bár nem ebből veszem meg a szerkesztőséget, de ha így folytatom, sokkal gazdagabban vágok neki a nyárnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudod, hogy mire való a lyuk a nyalókák pálcikáján?

Aladár 2017. május 23., kedd 12:03

És most egyéb mindennapi rejtélyekre is fény derül. Videó!

Titkok tudója leszel!

Nem egy viszonylag szarul működő furulya létrehozása volt a cél, és nem is a pálcikát nyelt gyerekek légzésének biztosítása: azért lyukas a nyalókabot, hogy az olvadó cukorgömböt horogként funkcionálva rögzítse a markolaton. Ha nem hagy nyugodni a kérdés, vajon mire jó az élére vasalt nadrág, ha álmatlanul forgolódsz az ágyadban, mert nem tudod, mi célt szolgál a Heinz ketchupos flakonjaira nyomott 57-es szám, ez a te napod!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A 7 leggyakoribb folttisztítási hiba

Aladár 2017. május 22., hétfő 07:52

Foltos lett a szőnyeg? Íme egy felsorolás arról, hogy mi az amit, NE csinálj, ha ki akarod szedni a foltokat.

A folttisztítás sötét oldala

Legyen szó a szép antik asztalra lecsapott nedves poharak okozta körökről vagy vörösborral fellocsolt krémszínű szőnyegről, egy-egy figyelmesen és körültekintően elhelyezett folttal másodpercek alatt tönkretehetjük az otthonunkat. Szerencsére rengeteg olyan trükk áll kétbalkezesebb embertársaink rendelkezésére, ami segíthet helyrehozni a bajt. De mi van, ha a pár perce még zseniálisnak tetsző, MacGyvert is megszégyeníteni módszer is csődöt mond, vagy netán még ront is a helyzeten? A Daily Mail feketelistája alapján örökre a fejedbe vésheted azokat a „csodamódszereket”, amiket érdemes inkább elkerülni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi az a fehér trutyi a lazacon?

Aladár 2017. május 21., vasárnap 12:10

Nincs baj, a fehér nyálka teljesen ártalmatlan.

Sokan gondolják, hogy a lazacdarabokból főzés közben szivárgó fehér trutymó valamilyen zsiradék, és nagyjából ugyanaz történik a lazaccal, mint egy piruló bacon szelettel. A saját színnel rendelkező hal kedvelőinek azonban most sem kell csalódnia kedvencükben: a fehér nyálka nem zsír, hanem egy hő hatására előbújó fehérje.

shutterstock 638133247

A fehérjét albuminnak hívják, és teljesen ártalmatlan, ennek ellenére szemlátomást nem örvend túl nagy népszerűségnek. Tény azonban, hogy a túl sok fehér cucc valóban nem jó jel. Az összehúzódó izomrostokból kipréselődő anyag 140-150 C° környékén bújik elő, és minél több van belőle a felszínen, annál kisebb lesz a halszelet nedvességtartalma. Ha valaki nagyon undorodik a nyálkás haltól, vagy a bő nedvű húst részesíti előnyben, nem árt, ha alacsonyabb hőfokot választ, vagy épp ellenkezőleg, gyors kérget pirít a halszelet mindkét oldalára, útját állva így az értékes nedvek elszivárgásának. Más módszer is létezik persze, egy tíz perces sós víz fürdővel is megoldható a váladék-probléma. A hal felületén elhelyezkedő rostokat feloldja a só, így később úgy keményednek meg, hogy nem húzódnak össze annyira, és nem pumpálják a felszínre a fehér anyagot.

9 gyakori probléma, amitől kész gyötrelem az éjszaka

moana 2017. május 21., vasárnap 10:05

Persze mindegyik ellen lehet tenni, de nem ígérjük, hogy könnyű lesz.

Számtalanszor írtunk már arról, mennyire fontos a pihentető alvás. Persze nem könnyű teljesíteni a tudomány által előirányzott mennyiséget és minőséget. A Business Insider készített is gyűjtést azokról az általános problémákról, amik megnehezítik a dolgunkat, és persze arra is vannak tippjeik, hogyan lehet ezeket kiküszöbölni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket a naptejeket használják a bőrgyógyászok

Aladár 2017. május 20., szombat 12:55

Van aki olcsó naptejet használ, de olyan szakértő is akad, aki a korallzátonyok egészségi állapotára is ügyel, nem csak a sajátjára.

Betekintés a kulisszák mögé

A naptejek a legerőteljesebb, és a legtöbbet vizsgált kozmetikai szerek közé tartoznak, nem árt tehát a profikra bízni a választást. A Huffington Post gyűjtésében bőrgyógyászok mondják el, melyek azok a készítmények, amelyekért saját bőrüket is vásárra viszik. Sokak számára meglepő lehet talán, hogy a profik sem feltétlenül a legdrágább szereket használják, többen is könnyen hozzáférhető saját márkás naptejeket javasolnak.  És náluk sem csak a védelem a fontos, a bőrgyógyászoknak is sokat számít, milyen érzést kelt bennük az a krém, nem feltétlenül a naptejek tankjával indulnak harcba. 

naptej belső
Távolról sincs vége, olvasson még »

8 tipp, hogyan gondoskodj kedvenc ruhadarabjaidról

moana 2017. május 20., szombat 10:16

A fast fashion márkáknak köszönhetően sokan kilószámra veszik a ruhákat, amiket a következő szezonban már nem is hordanak, és valószínűleg csak akkor veszik elő a szekrényből, amikor ki akarják válogatni, hogy mit dobnak ki vagy mit adnak tovább. Persze azért vannak, akik szeretnék, ha ruhadarabjaik minél tovább hordhatóak lehetnének, ezért a Refinery29 meg is kérdezett pár hozzáértőt, hogy mivel lehet meghosszabbítani a ruháink élettartamát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pofonegyszerű trükk a mocskos billentyűzet tisztításához

Aladár 2017. május 19., péntek 16:47

Ha a billentyűzet rései közt felgyülemlő morzsa, hajszál és szösz gyűjtemény elérte azt a kritikus szintet, hogy egy-egy betűt csak kalapáccsal lehet működésre bírni, ideje a tettek mezejére lépni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg a főnök a hibás?

Aladár 2017. május 19., péntek 07:50

A következő pontok alapján kiderül, ki is a felelős az irodai pokolért. Vajon jogos, hogy a felettesed hibáztatod?

Ha sokszor kerülsz kellemetlen helyzetbe a munkahelyeden, ha sok a frusztráló és zavaró körülmény, és hiába keresed, nem találod magadban a hibát, itt az ideje, hogy kielemezd a főnököt. Elvégre nem mindenki születik olyan jó vezetői képességekkel, mint Nicki Minaj. A Lifehack 10 (9) pontján végigszaladva gyorsan kiderülhet, kit terhel a felelősség a rossz munkahelyi hangulatért. A főnökkel van a baj, ha:

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 hotelszobás tipp, ami minden nyaralást jobbá tesz

mimi 2017. május 18., csütörtök 19:34

Kiderül, miért érdemes szétszedni a pótágyat, milyen összefüggés van a hoteltévé, egy üres bögre és a telefonod között, és miért ne akaszd ki a "takarítást kérek" táblát ha nem túl bizalomgerjesztő helyen szállsz meg.

Irigyled azokat, akik bár ugyanannyit fizetnek mint te, mégis tágasabb, világosabb és szebb kilátású hotelszobát kapnak? Legyél te az, akit mindenki irigyel! 8 tipp mit kell tenned, ha szép, praktikus – és ágyi poloskáktól mentes – hotelszobára vágysz a közelgő nyaralásodon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Többet költesz, csakhogy részesülhess az ingyenes szállítás szentségéből?

Aladár 2017. május 18., csütörtök 11:51

NE rendeld meg azt a kerti törpét, nem kell!

Az Amazon megint csökkentette azt a minimum összeget, ami felett már ingyenes szállítást biztosít a helyi rendelések esetében, ezúttal 25 dollárra. Bár a nemzetközi rendelésekre ez nem vonatkozik, a Walmarttal versenyző online óriás felhasználási feltételeit taglaló cikk néhány felvetése nagyon is vonatkozik ránk. 

shutterstock 380086414
Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: elő a virágos miniszoknyákkal

moana 2017. május 17., szerda 15:36

Kevés tavasziasabb viselet van, mutatunk is négy szettet, aminek ez a ruhadarab a központi eleme.

Úgy tűnik, hogy stabilizálódott a jó idő egyelőre, és már egyre többen merészkednek rövidnadrágban, nyáriasabb ruhában vagy éppen szoknyában az utcára. A hajtás után adunk egy kis ihletet, hogyan is hordhatod a virágos minit. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így vegyél mosógépet!

Juhász Edina 2017. május 17., szerda 09:36

Újra itt a támogatott mosógépcsere-program, de hogyan válassz olyan gépet, ami hosszú évekig segít tisztán tartani a ruháidat?

Mosógépet nem egy-két évre vesz az ember, ezért fontos, hogy átgondoltan és jól válasszon, valamint az is, hogy a rendelkezésre álló keretből olyan típust válasszon, ami a leginkább megfelel az igényeinek, vagyis ha valaki egyedül él, nem kell hatalmas kapacitású gép, mert kevesebb ruhát mos, nem úgy mint az, akinél a több gyerek miatt gyakorlatilag állandóan megy a mosógép és nincs a lakásnak olyan pontja, ahol ne lógnának ruhák száradni. De akkor hogyan döntsünk? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Repülővel mész nyaralni? Tudd le rekordidő alatt a biztonsági ellenőrzést!

mimi 2017. május 16., kedd 14:37

Az utazás napján ne vegyél fel ékszert és övet, viszont húzz balerinacipőt és a rúzsodat se felejtsd el bedobni az átlátszó piperés zacskódba. Ha muszáj sietned, a gyorsítósávba is befizetheted magad. Bevált praktikák a reptéri biztonsági ellenőrzés gyors és fájdalommentes átvészeléséhez.

Közeleg a nyaralószezon, sokkal többen ülnek majd repülőre, mint máskor. Sokkal többen is idegeskednek majd a reptéren, mint máskor. Mert valljuk be, az utazásnak nem csak szép részei vannak, hanem sok a frusztráló tényező is – közülük is kiemelkedik sokak mumusa, a reptéri biztonsági ellenőrzés. Pedig egy kis rákészüléssel máris nem akkora tortúra. A ráhangolódáshoz mutatom a Budapest Airport videóját, évek óta ezt vetítik sorban álláskor, de hátha még nem láttad. Aztán pedig mondom azokat a dolgokat, amik nekem váltak be. Öt éven át egy utazási magazinnak dolgoztam, szóval volt időm kitapasztalni a reptéri ellenőrzés folyamatát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A rákrudacskák titkos élete

Aladár 2017. május 16., kedd 10:04

Miből készül a szurimi? A jó hír, hogy van benne hal.

A szurimi, vagy rákrudacska néven futó készítmény valamilyen hal, legtöbbször a sárga tőkehal szanaszét darált, és a szagokat és a vért eltüntetendő vízzel alaposan átmosott húsából készül. A végeredmény egy szagtalan és íztelen valami, amit rengeteg különféle adalékanyag, és szerencsés esetben némi rákhús hozzáadásával tesznek rákszerűvé.

Alcsonyabb a fehérjetartalma, de legalább sós

Kukoricakeményítő, cukor, só, tojásfehérje, valamint jó pár ízfokozó, és a gumis állagért felelős anyag teszi a fehér masszát fogyaszthatóvá, és persze néhány százaléknyi rákot is be szokás dobni a gyakran többféle, egyéb célokra már nem felhasználható hal összetevők mellé. Mindez azt eredményezi, hogy a készítmény fehérje tartalma messze elmarad a valódi halakétól. Ezért olyan olcsó tehát az a szusiválogatás, amit a surimis nigirik dominálnak. A rákrudacskák vöröses részét a hozzáadott paprika és kármin adja, ami egy a pajzstetvek családjába tartozó bíbortetűből kinyert állati eredetű színezék. A szurimi zsírtartalma amúgy kifejezetten alacsony! Bon appétit!

shutterstock 529691983
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit érdemes tudni a spórolás lélektanáról?

moana 2017. május 16., kedd 07:54

Ha valaki spórolni akar, nem elég ha szorgalmasan számolgat, kellően elszántnak és motiváltnak is kell lenni. És igen, ez a nehezebb része.

 Brad Klontz pszichológus és pénzügyi szakember szerint ennek az egyik oka az, hogy a spórolás vagy költségvetés szavakhoz olyan negatív dolgokat társítunk, mint a lemondás, szenvedés. Igen, pontosan úgy mint a diétázáshoz, és míg rövid távon nagyon sokan tudják tartani a fogyókúrát, addig hosszú távon sokan elbuknak - olvasható a New York magazin vonatkozó cikkében. 

Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hello, valóban korlátlan telefonos netezgetés

Juhász Edina 2017. május 15., hétfő 15:44

A Telenor bevezette a korlátlan internetes tarifacsomagokat. Mit tud a többi szolgáltató?

A Telenor piacra dobott egy új csomagot, aminek azok fognak különösen örülni, akik rengeteget mobilneteznek, viszont eddig mindenfajta kiegészítő csomagokat kellett venniük, hogy ne fogyjon le hamar a havi keretük. Anno mi is ezen nyígtunk már rengeteget, hiszen eddig a szolgáltatók úgy viselkedtek a mobiladat-csomagokkal, mintha az valami luxus lenne, de most végre valami elkezdődött, és itt a  a Hello Data díjcsomag, amihez korlátlan mobilinternet jár. Mutatjuk a részleteket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Koncentrálj a soft készségeid fejlesztésére, megéri!

Aladár 2017. május 15., hétfő 10:15

Nemcsak a diploma és a munkatapasztalat számít, legalább olyan fontos az is, hogyan kommunikálunk, illetve hogyan reagálunk egy-egy élesebb szituációban.

Egy önéletrajz elküldésekor, illetve egy esetleges interjú során az emberek többsége a szakmai kompetenciára helyezi a hangsúlyt, azaz azokat a képesítéseit és készségeit emeli ki, amelyek könnyen igazolhatóak számokkal és dokumentumokkal. A Lifehack szerint ugyanakkor hiába mindez, ha valaki nem rendelkezik azokkal a „soft készségekkel”, amik egy újonnan megszerzett állás megtartásához kellenek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi az a BL? Mi az az 55? - Lisztiránytű a Díványon

Anomál Amál 2017. május 15., hétfő 07:55

Rizikósabbak a teljes kiőrlésű lisztek? És ha igen, mennyire? És azt tudtad, hogy az otthoni kenyérsütésre a BL55-ös lisztek alkalmatlanok?

Az elmúlt időszakban a teljes kiőrlésű lisztek egyre nagyobb helyet kérnek maguknak a boltok polcain. Nem véletlen, hogy a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemrég ezeknek a mikotoxin-tartalmát vizsgálta. Egyik termékben sem találtak T-2, illetve HT-2 toxint, ellenben a DON toxin két eset kivételével mindegyik termékből kimutatható volt, igaz, egyik esetben sem érte el a határérték felét. Az egészségyi problémákat okozó mikotoxinok szempontjából tehát megfeleltek a vizsgált készítmények, ugyanakkor azzal érdemes tisztában lenni, hogy élelmiszer-biztonsági szempontból a teljes kiőrlésű lisztek rizikósabbak a sima liszteknél.

“A korpázottsággal növekedhet a rosttartalom, ez egészséges, de ezzel együtt könnyebben lehetnek bennük, mármint a búza héjában oda nem való anyagok, például ólom, kadmium, valamint a fuzáriumok toxinjai a mikotoxinok" - mondta a Diványnak Szigeti Tamás, a független élelmiszer-laboratóriumot működtető Wessling Hungary Kft szakértője. Ugyanakkor a finomlisztből előállított készítményekben, például kenyerekben 10-50 százalékkal kevesebb vitamin és ásványi anyag van, mint a korpát, illetve teljes kiőrlésű lisztet is tartalmazó termékekben, ez pedig melletük szól.

shutterstock 574269415
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés