Bankkártya nélkül is adnak pénzt ezek az automaták

GettyImages-140967511

Folyamatosan cserélik a bankautomatákat, így a legtöbb ATM-nél már lehet mobiltelefonnal is pénzt felvenni, ha van molbiltárca-alkalmazásba regisztrált bankkártyánk.

Egyre többen használnak mobiltárca-alkalmazást, a kifizetések 14 százaléka már okoseszközökkel történik, azt mégis kevesen tudják, hogy mobiltelefonnal már a legtöbb bankautomatából lehet pénzt felvenni, írja a Bankmonitor.

Tavaly év végére 1,2 millió kártyát regisztráltak valamilyen mobilalkalmazásba hazánkban, ez mintegy 105 százalékos növekedés az előző évhez képest. A trendet felismerve egyre több pénzintézet cseréli le bankautomatáit, hogy könnyítse a mobiltelefonos pénzfelvételt.

A mobiltelefonos kártyahasználat itthon is egyre jobban terjed
A mobiltelefonos kártyahasználat itthon is egyre jobban terjedmartin-dm / Getty Images Hungary

Figyelni kell viszont pár apróságra. Csak olyan ATM-et tudunk mobiltelefonnal használni, amelyen piktogrammal jelölték a mobilos felvételi lehetőséget

Érdemes továbbá a PIN kódot is észben tartani, mert enélkül továbbra sem tudunk készpénzt felvenni.

Havonta 2 alkalommal, legfeljebb 150 ezer forint értékben az érintés nélküli pénzfelvétellel is van lehetőségünk térítésmentesen hozzájutni a bankszámlánkon található összeghez.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek