A kikapcsolt mobilt is megtalálod ezzel az újdonsággal

GettyImages-1192124048

A Google készülékkereső szolgáltatása jelenleg a kanadai és amerikai androidosoknak segít megtalálni telefonjukat - akár abban az esetben, ha kikapcsolt állapotban keveredett el valahova. Igaz, ez utóbbi kitétel csak a legújabb Pixelekre lesz igaz.

A rendszer Bluetooth-jelek segítségével határozza meg készüléked helyét, a következő hónapokban pedig egyre több országra terjeszti ki azt a Google. A világ több mint egymilliárd androidos készülékből álló halózatában így egyszerűbb lesz az otthon elkevert, elvesztett vagy ellopott mobilok nyomára bukkanni. 

A 9-es Android-verziótól fölfelé működő szolgáltatással mobilok, tabletek, illetve nyomkövetővel ellátott egyszerű tárgyak is kereshetők, akár offline állapotban. 

A Pixel 8 és Pixel Pro-tulajok számára lesz elérhető a legmeggyőzőbb funkció: ők a lemerült vagy kikapcsolt készülékekre is rábukkanhatnak a keresővel.

Sokkal egyszerűbbé válik megkeresni az elveszett mobilt
Sokkal egyszerűbbé válik megkeresni az elveszett mobiltAscent/PKS Media Inc / Getty Images Hungary

Az adatvédelmi aggályokat a végpontok közti titkosítással, illetve privát helyszínek megjelölésének lehetőségével igyekszik csitítani a Google. Az utóbbi helyeket a felhasználó választhatja ki, ha készüléke itt van, a rendszer nem mutatja majd térképen.

A lakáson belüli kereséseket a Google Nest okosotthon-rendszere segíti majd, a közelben eltűnt eszközöket pedig a közeli keresés funkció könnyíti meg.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek