Fizetős lesz a Google

GettyImages-1755514511
Olvasási idő kb. 1 perc

Noha egyelőre nem tudni, mikortól, de fizetnünk kell majd a Google egyes szolgáltatásaiért – mutatjuk, a változás mely funkciókat érintené.

Ha életbe lép a változás, az nagy hatással lehet az internet működésére. 

Fizetőssé tenné a keresőmotorja egyes funkcióit a Google. Ezt a lépést az óriásvállalat az Infostart cikke szerint a nemrég bevezetett generatív mesterséges intelligenciák magas költségei miatt fontolgatja. Mint írják, a hagyományos keresés továbbra is ingyenes maradna, az előfizetői rendszer a Gemini MI-asszisztenst, azaz a mesterséges intelligenciát alkalmazó funkciókat érintené.

Egyelőre nem tudni, mikor vezeti be a változásokat a Google
Egyelőre nem tudni, mikor vezeti be a változásokat a GoogleNurPhoto / Getty Images Hungary

A Google eddig a reklámbevételelből finanszírozta az általa kínált ingyenes szolgáltatásokat, ám a hirdetéspiac lassulása miatt más megoldásokat kell keresniük. Egyelőre nem tudni, hogy a techóriás miképp vezetné be a különböző árfekvésekben kínált MI-alapú keresést a fizetős szolgáltatásokba, a fejlesztők szerint azonban könnyen előfordulhat, hogy az ingyenes keresőmotorba építik be a legsikeresebb elemeket. Mint írják, a prémiumdíjakkal akár a teljes internet működése is átalakulhat.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek