Így válthatsz lakásbiztosítót, ha lemaradtál

GettyImages-1129109922

A lakásbiztosítási kampány április elején lezárult, de ha szeretnéd aktualizálni otthonod biztosítását, most is van erre lehetőséged.

A Grantis szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy vannak olyan kiskapuk, melyek lehetővé teszik a lakásbiztosítás felmondását vagy aktualizálását abban az esetben is, ha még nem telt el egy év annak megkötése óta. 

Amennyiben Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást kötöttél, a szerződéskötést követő 4. negyedévtől kezdve háromhavonta van lehetőséged felmondani a biztosítást. Ha ennél kevesebb ideje él a biztosításod, viszont növekedett az ingatlanod értéke, mert felújítottad, vagy jelentős vagyontárgyak kerültek házadba, lakásodba, akkor a szerződés aktualizálása kezdeményezhető.

Ha felújítottad otthonodat, szintén lehetséges a lakásbiztosítás aktualizálása
Ha felújítottad otthonodat, szintén lehetséges a lakásbiztosítás aktualizálásaKatarzynaBialasiewicz / Getty Images Hungary

Létezik még közös megegyezés lakásbiztosítás váltásának esetén is: ehhez hozzá kell járulnia a biztosítónak is. 

Ha új szerződésed is ugyanannál a biztosítónál kötnéd, nagyobb az esélye annak, hogy belemegy az idő előtti szerződésbontásba.

Fontos tudni azt is, hogy a biztosítási szerződés létrejöttéről szóló tájékoztató kézhezvételétől számított 14 napon belül pedig még indoklás nélkül is felmondható az, így új szerződés is köthető.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek