Napi beledobálós: garnélás-édesburgonyás stir-fry őszi hangulatban

A csilitől és a szerencsendiótól kellemesen fűszeres, az édesburgonyától pedig szinte abbahagyhatatlan lesz ez a remek fogás, ami nagyjából percek alatt elkészül. Ráadásul nagy konyhai szakértelem sem kell hozzá, csak jól összepirítani a sok remek alapanyagot, és forrón, fűszeresen tálalni.

Rizzsel és rizstészta tetején is finom.
Rizzsel és rizstészta tetején is finom.enviromantic

Hozzávalók 2 személyre

  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, csili, szerecsendió, fokhagymapor
  • 1 nagy ek. vaj
  • 3 ek. szezámolaj
  • 2 nagy ek. szójaszósz
  • 45 deka édesburgonya felkockázva
  • 30 deka tisztított garnélafarok
  • 2 darab fehérretek vékony csíkokra vágva
  • 15 deka mungóbabcsíra a tálaláshoz
  • 1 nagy ek. méz
  • 1 kisebb darab lime felszeletelve a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A garnélát pihentesd a konyhapulton, hogy szobahőmérsékletűre melegedhessen, közben kockázd fel az édesburgonyát, és főzd lobogó, sós vízben 10 percen át. 

A zsiradékokat egy nagyobb serpenyőben vagy wokban forrósítsd fel, add hozzá a garnélát és a fűszereket, majd 5 perc sütés után a batátát is. Innen már nem kell sok idő neki, csak annyi, hogy az ízesítők és az összes zöldség összepiruljanak, és kapjanak egy kis színt. 

Mindössze annyi dolgod van, hogy a kimaradt hozzávalókat sorban a wokba dobod és még maximum 5 percet adj a keveréknek. Melegen tálald, lime-szeletekkel. 

A legtökéletesebb köret mellé a rizs, de szójaszószban megpirított rizstészta tetején is finom.

kapcsolódó Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó?
Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó?

Ahhoz képest, hogy a legolcsóbb és legdrágább termék ára között kilencszeres különbség volt, nem is álltak olyan messze egymástól.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezt a remek, vegán édesburgonya-levest kezdőként is könnyen összedobod

Ez a fogás remek pirított olajos magvakkal és egy kevés mazsolával a közepén, ha pedig nincs bajod a húsfélékkel, mozzarellagolyókkal és napon szárított sonkaszeletekkel dobd fel.

2021. szeptember17., 11:24

Jöhet egy klassz mexikói recept? Édesburgonya nachos csípősen

Ha te is annyira szereted az édesburgonyát, amennyire mi, itt az ideje, hogy megismert ezt a remek, tunkolós fogást. Pakolj a tetejére mindent, amit szeretsz, hívd át a barátokat és ezzel kínáld meg őket a sajtos stangli helyett!

2021. október17., 11:24

Barbecue-csirkeraguval töltött édesburgonyák – egy adag rukkolasaláta is elég mellé

Tökéletes hús-köret kombináció, ami hagyományos burgonyával és batátával is működik. Olvaszd rá kedvenc sajtod, majd tálald fokhagymás tejföllel és friss zöldfűszerekkel.

2021. március27., 12:45

Édesburgonyás quesadilla napon szárított sonkával és jó sok olvadt sajttal

Ha maradt az ebédről egy kevés édesburgonya-püré, használd fel vacsorára, és készítsd el vele ezt a remek quesadillát. Rengeteg reszelt vörös cheddar kerül bele, és azért, hogy a friss, ropogós zöldségek se maradjanak ki belőle, paradicsomot és rukkolát is töltöttünk a tekercsekbe.

2021. október19., 09:24

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Mustra