Napi beledobálós: garnélás-édesburgonyás stir-fry őszi hangulatban

A csilitől és a szerencsendiótól kellemesen fűszeres, az édesburgonyától pedig szinte abbahagyhatatlan lesz ez a remek fogás, ami nagyjából percek alatt elkészül. Ráadásul nagy konyhai szakértelem sem kell hozzá, csak jól összepirítani a sok remek alapanyagot, és forrón, fűszeresen tálalni.

Rizzsel és rizstészta tetején is finom.
Rizzsel és rizstészta tetején is finom.enviromantic

Hozzávalók 2 személyre:

  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, csili, szerecsendió, fokhagymapor
  • 1 nagy ek. vaj
  • 3 ek. szezámolaj
  • 2 nagy ek. szójaszósz
  • 45 deka édesburgonya felkockázva
  • 30 deka tisztított garnélafarok
  • 2 darab fehérretek vékony csíkokra vágva
  • 15 deka mungóbabcsíra a tálaláshoz
  • 1 nagy ek. méz
  • 1 kisebb darab lime felszeletelve a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A garnélát pihentesd a konyhapulton, hogy szobahőmérsékletűre melegedhessen, közben kockázd fel az édesburgonyát, és főzd lobogó, sós vízben 10 percen át. 

A zsiradékokat egy nagyobb serpenyőben vagy wokban forrósítsd fel, add hozzá a garnélát és a fűszereket, majd 5 perc sütés után a batátát is. Innen már nem kell sok idő neki, csak annyi, hogy az ízesítők és az összes zöldség összepiruljanak, és kapjanak egy kis színt. 

Mindössze annyi dolgod van, hogy a kimaradt hozzávalókat sorban a wokba dobod és még maximum 5 percet adj a keveréknek. Melegen tálald, lime-szeletekkel. 

A legtökéletesebb köret mellé a rizs, de szójaszószban megpirított rizstészta tetején is finom.

kapcsolódó Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó?
Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó?

Ahhoz képest, hogy a legolcsóbb és legdrágább termék ára között kilencszeres különbség volt, nem is álltak olyan messze egymástól.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Csípős-fokhagymás garnéla cukkinitésztával – fűszeres finomság, amivel kalóriákat spórolsz

A garnéla is remek a diétádban, hát még a cukkinitészta. Ezek mellett belefér egy adag édes-csípős szósz, egy kevés sajt és akár egy kis puha vaj is ebben a finomságban. Lényegében egy könnyű, meleg saláta ez, amit mediterrán hangulatban készítettünk el.

február28., 06:00

Édesburgonyás quesadilla napon szárított sonkával és jó sok olvadt sajttal

Ha maradt az ebédről egy kevés édesburgonya-püré, használd fel vacsorára, és készítsd el vele ezt a remek quesadillát. Rengeteg reszelt vörös cheddar kerül bele, és azért, hogy a friss, ropogós zöldségek se maradjanak ki belőle, paradicsomot és rukkolát is töltöttünk a tekercsekbe.

október19., 09:24

Cukkinitészta csilis garnélával – még egy remek fogás, amiben alig van kalória

Ha diétás, mégis nagyon finom ebéd- vagy vacsoratippet keresel, ezt a fogást próbáld ki. Melegen és hidegen is finom, így akár munkahelyi ebédként is tökéletesen megállja a helyét. Ha nem számítanak a kalóriák, mogyoróvajat is kanalazz a mártásba.

április18., 10:44

Sárgadinnyés garnélasaláta – ez a tökéletes nyári ebéd

Könnyű, gyümölcsös és egy adag fehérje sem hiányzik ebből a mediterrán finomságból, aminek extra előnye, hogy percek alatt elkészül. Meleg, csípős garnélával és hideg dinnyefalatokkal a legfinomabb.

augusztus2., 10:24

Isteni, őszi tökleves baconnel: gyors recept hétköznapokra

A sütőtök egy kisebb háztartásban megsütve általában annyi szeletet eredményez, amivel az ember nem biztos, hogy azonnal megbirkózik. Másnap még finom, de már nem sült tökként fogyasztanád, akkor jöhetnek a remek turmixok, sütemények, vagy ez a remek, őszi leves. Levesbetétként egy kis bacon és pirított dió keveréke került bele, de fűszeres tökmaggal is TÖKéletes.

október15., 12:52

Olasz garnélarizottó – friss zöldfűszerekkel és egy kevés lime-mal a legtökéletesebb

A rizottó akkor is finom, ha csak fehérbor, vaj és egy adag olasz sajt van a tetején, hát még egy adag frissen sült garnélával. Ha van otthon friss petrezselyem, abból is szórj egy keveset a tetejére.

február26., 06:04

Mustra