Nagyon látványos és szupergyorsan elkészíthető recept, amit akár hétvégén, akár az ünnepek valahanyadik napján is összedobhatsz. Ha lila színű burgonyából csinálsz mellé pürét vagy hercegnőburgonyát, nem dolgozol vele többet, mégis egy fenszi, különleges fogásnak tűnik majd a tányéron.
A csilitől és a szerencsendiótól igazán fűszeres, az édesburgonyától pedig abbahagyhatatlan lesz ez a fogás, ami nagyjából percek alatt elkészül. Ráadásul nagy konyhai szakértelem sem kell hozzá, csak jól összepirítani a sok remek alapanyagot, és forrón, fűszeresen tálalni.
Ez a fogás akkor is remek, ha csak egy nagyon kevés garnéla van otthon. Ha pedig szeretnéd egészségesebbé varázsolni, akkor tálalás előtt egy jó nagy darab avokádót kockázz a tetejére.
Könnyű, gyümölcsös és egy adag fehérje sem hiányzik ebből a mediterrán finomságból, aminek extra előnye, hogy percek alatt elkészül. Meleg, csípős garnélával és hideg dinnyefalatokkal a legfinomabb.
Ha diétás, mégis nagyon finom ebéd- vagy vacsoratippet keresel, ezt a fogást próbáld ki. Melegen és hidegen is finom, így akár munkahelyi ebédként is tökéletesen megállja a helyét. Ha nem számítanak a kalóriák, mogyoróvajat is kanalazz a mártásba.
Az ananász és a garnéla szuper páros. Mindkét alapanyag imádja a csilit, ahogy mi is, úgyhogy nem is hagytuk ki ebből a fogásból. A garnéla és a bab sem tartalmaz túl sok kalóriát, ezért még diéta alatt is elfér egy kevés rizstészta az elkészült ragu mellett.
A garnéla is remek a diétádban, hát még a cukkinitészta. Ezek mellett belefér egy adag édes-csípős szósz, egy kevés sajt és akár egy kis puha vaj is ebben a finomságban. Lényegében egy könnyű, meleg saláta ez, amit mediterrán hangulatban készítettünk el.
A rizottó akkor is finom, ha csak fehérbor, vaj és egy adag olasz sajt van a tetején, hát még egy adag frissen sült garnélával. Ha van otthon friss petrezselyem, abból is szórj egy keveset a tetejére.
Ha te sem rajongsz az unalmas salátákért, dobd fel az egyik legegészségesebb fogást ázsiai fűszerekkel és néhány különleges alapanyaggal. Sokkal finomabb és izgalmasabb minden hozzávaló ebben az édes-csípős hangulatban.
Hallal és kagylóval is készítheted ezt a gyors levest, ami a sáfrány íze és gyönyörű színe miatt igazán elegáns fogás lesz. Ha valami könnyűt szeretnél az ünnepekre, érdemes adnod neki egy esélyt.
Ha idén karácsony környékén a halat valami másra cserélnéd, próbáld ki ezt a levest garnélával és édesköménnyel. Tökéletes fogás az ünnepek második és harmadik napján is, amikor már semmi kedved a nehéz ételekhez.
Garnélából nem nagyon vesz az ember 2-3 kilót, így érdemes salátákban, levesek közepén vagy egy-egy ilyen klassz tésztaételben felhasználnod. Ez a tészta tökéletes mediterrán fogás hozzá.
Ha van otthon egy is adag garnéla, ezt a fogást érdemes feldobnod vele. Hóvégi változatban a legjobb, ha egy kevés füstölt vagy olajos hallal készíted el.
Nem kell megijedned a kombinációtól, az édes-csípős rákfalatok íze tökéletesen harmonizál az édeskés gyümölcssel, amit klasszul kísér a semleges avokádó és mozzarella.
Ha a gyümölcs-garnéla páros a te ízlésednek sok lenne, készítsd sült kápia paprikával vagy egy nagy adag fokhagymás-paprikás cukkinivel.
Ha még egészségesebbre szeretnéd, vágj extra vékony csíkokra szárzellert, répát és káposztát, hagyd őket negyedórára egy szójaszószos-balzsamecetes-mézes keverékben, és ezt is keverd a frissen elkészült, garnélás tésztához.
Más dolgod nem nagyon lesz vele, csak a grillen elkészíteni néhány perc alatt.
Ehhez aztán nem kell szakácstudomány, pár perc alatt összedobod.
Karácsonyi változatban egy kis garnélával dobtuk fel ezt az édeskés, krémes fogást. A kis fűszeres rákfalatokkal könnyű, de mégis különleges leves lett belőle.
A SZÉP-kártya keretösszegéhez is hozzányúlnak.
2 vármegye széllökések, 10 pedig havazás miatt érintett: a hó mennyisége jelentős lehet.