Olasz garnélarizottó – friss zöldfűszerekkel és egy kevés lime-mal a legtökéletesebb

A rizottó akkor is finom, ha csak fehérbor, vaj és egy adag olasz sajt van a tetején, hát még egy adag frissen sült garnélával. Ha van otthon friss petrezselyem, abból is szórj egy keveset a tetejére.

A garnélát tonhallal is helyettesítheted.
A garnélát tonhallal is helyettesítheted.photosimysia

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka tisztított garnélafarok
  • 2 nagy ek. vaj
  • 1 ek. olaj
  • 1 bögre rizottórizs
  • 2 bögre alaplé
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 mk. barna cukor
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom
  • 10 deka frissen reszelt parmezán a tetejére
  • 0.5 deci fehérbor
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • néhány csepp lime-lé
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékének egyik felén süsd meg a garnélát a fokhagymával, majd fűszerezd és locsold meg néhány csepp lime-lével. 

A másik felére szórd a rizst, és néhány perc után öntsd hozzá a fehérbort. Ha elpárolgott, kis adagonként, folyamatosan kevergetve puhítsd meg a rizst. Ha elkészült, fűszerezd, add hozzá a paradicsompürét, a garnélát, és tetejére szórt sajttal tálald.  

kapcsolódó Ezt teszik az egészségeddel a zsírok, amiket eszel
Ezt teszik az egészségeddel a zsírok, amiket eszel

Telített vagy telítetlen? Hasznos vagy káros? Elmondunk mindent, amit tudnod kell a zsírsavakról.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Csípős-fokhagymás garnéla cukkinitésztával – fűszeres finomság, amivel kalóriákat spórolsz

A garnéla is remek a diétádban, hát még a cukkinitészta. Ezek mellett belefér egy adag édes-csípős szósz, egy kevés sajt és akár egy kis puha vaj is ebben a finomságban. Lényegében egy könnyű, meleg saláta ez, amit mediterrán hangulatban készítettünk el.

2021. február28., 06:00

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

2021. május6., 12:52

Spárgás rizottó fehérborral és parmezánnal – elegáns vega vacsora lesz belőle

Ha a spárgán kívül más zöldséggel is megkóstolnád, legközelebb brokkolival, karfiollal vagy fehérrépával is készítsd el ezt a fogást. Sültek mellett, de akár azok nélkül, vegetáriánus változatban is működik.

2021. április20., 12:52

Ropogós káposzta-garnéla saláta – könnyű vacsora ázsiai hangulatban

Ha te sem rajongsz az unalmas salátákért, dobd fel az egyik legegészségesebb fogást ázsiai fűszerekkel és néhány különleges alapanyaggal. Sokkal finomabb és izgalmasabb minden hozzávaló ebben az édes-csípős hangulatban.

2021. január23., 06:04

Egyszerűen elkészül és nagyon finom ez a csirkemájas rizottó

Nem a legegyszerűbb fogás a rizottó, ami akkor a legfinomabb és legkrémesebb, ha folyamatos kevergetés mellett készül. Ha megvagy vele, már csak néhány perc, amíg megpirítod a májat és a borsót, és már mehet is a tányérokra.

2021. január30., 06:04

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Mustra