Olasz garnélarizottó – friss zöldfűszerekkel és egy kevés lime-mal a legtökéletesebb

A rizottó akkor is finom, ha csak fehérbor, vaj és egy adag olasz sajt van a tetején, hát még egy adag frissen sült garnélával. Ha van otthon friss petrezselyem, abból is szórj egy keveset a tetejére.

A garnélát tonhallal is helyettesítheted.
A garnélát tonhallal is helyettesítheted.photosimysia

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka tisztított garnélafarok
  • 2 nagy ek. vaj
  • 1 ek. olaj
  • 1 bögre rizottórizs
  • 2 bögre alaplé
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 mk. barna cukor
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom
  • 10 deka frissen reszelt parmezán a tetejére
  • 0.5 deci fehérbor
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • néhány csepp lime-lé
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékének egyik felén süsd meg a garnélát a fokhagymával, majd fűszerezd és locsold meg néhány csepp lime-lével. 

A másik felére szórd a rizst, és néhány perc után öntsd hozzá a fehérbort. Ha elpárolgott, kis adagonként, folyamatosan kevergetve puhítsd meg a rizst. Ha elkészült, fűszerezd, add hozzá a paradicsompürét, a garnélát, és tetejére szórt sajttal tálald.  

Ezt teszik az egészségeddel a zsírok, amiket eszel Ezt teszik az egészségeddel a zsírok, amiket eszel

Telített vagy telítetlen? Hasznos vagy káros? Elmondunk mindent, amit tudnod kell a zsírsavakról.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Ez a legfinomabb téli rizottó baconnel és gesztenyével

Ha egy igazán téli hangulatú rizottót keresel, megtaláltuk a kedvenced!

2021. december18., 11:24

Napi beledobálós: garnélás-édesburgonyás stir-fry őszi hangulatban

A csilitől és a szerencsendiótól igazán fűszeres, az édesburgonyától pedig abbahagyhatatlan lesz ez a fogás, ami nagyjából percek alatt elkészül. Ráadásul nagy konyhai szakértelem sem kell hozzá, csak jól összepirítani a sok remek alapanyagot, és forrón, fűszeresen tálalni.

2021. október13., 09:00

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Tökös-zsályás rizottó csirkemájjal – egy igazi különlegesség, ami nem kerül vagyonokba

Egyedül arra kell figyelned, hogy a rizottót folyamatosan kevergesd, mert úgy lesz igazán krémes.

2021. augusztus25., 12:52

Fokhagymás szerecsendiós garnéla – lila burgonyából készült hercegnőburgonyával lesz a legkülönlegesebb

Nagyon látványos és szupergyorsan elkészíthető recept, amit akár hétvégén, akár az ünnepek valahanyadik napján is összedobhatsz. Ha lila színű burgonyából csinálsz mellé pürét vagy hercegnőburgonyát, nem dolgozol vele többet, mégis egy fenszi, különleges fogásnak tűnik majd a tányéron.

2021. november24., 07:30

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek