Garnéla és édeskömény: különleges, mégis egyszerűen elkészíthető leves a végeredmény

Ha idén karácsony környékén a halat valami másra cserélnéd, próbáld ki ezt a levest garnélával és édesköménnyel. Tökéletes fogás az ünnepek második és harmadik napján is, amikor már semmi kedved a nehéz ételekhez.

Egy kevés tejszínnel lesz a legfinomabb.
Egy kevés tejszínnel lesz a legfinomabb.LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 deka tisztított garnélafarok (szobahőmérsékletű)
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 fej édeskömény apróra vágva
  • 2 szál fehérrépa apróra vágva
  • 150 ml fehérbor
  • 400 g paradicsomkonzerv (a paradicsomok apróra vágva)
  • ízlés szerint só, bors, paprika
  • 9 deci halalaplé
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 ek. napraforgóolaj
  • 1.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A forró olívaolajban pirítsd meg a hagymát a zöldségekkel, majd 10 perc után add hozzá a bort, és így is adj neki 5 percet. Ezek után mehet hozzá a paradicsom, az alaplé és a paprika, és adj neki kis lángon 20 percet. Ízesítsd a keveréket sóval és borssal, és add hozzá a tejszínt. Turmixold le a levest és szűrd le, majd süsd meg a növényi olajban a garnélákat a fokhagymával, és azzal tálald a levest. 

kapcsolódó Alapkonyha: leves mindenkinek
Alapkonyha: leves mindenkinek

Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi beledobálós: garnélás-édesburgonyás stir-fry őszi hangulatban

A csilitől és a szerencsendiótól igazán fűszeres, az édesburgonyától pedig abbahagyhatatlan lesz ez a fogás, ami nagyjából percek alatt elkészül. Ráadásul nagy konyhai szakértelem sem kell hozzá, csak jól összepirítani a sok remek alapanyagot, és forrón, fűszeresen tálalni.

október13., 09:00

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

október18., 09:24

Ezt a remek, vegán édesburgonya-levest kezdőként is könnyen összedobod

Ez a fogás remek pirított olajos magvakkal és egy kevés mazsolával a közepén, ha pedig nincs bajod a húsfélékkel, mozzarellagolyókkal és napon szárított sonkaszeletekkel dobd fel.

szeptember17., 11:24

Eperleves mentával és kecskesajttal – imádni fogod a szokatlan kombinációt

Egy gyors fogás, ha éppen vendégeket vársz, vagy csak valami újat próbálnál ki a megszokott gyümölcsleves után. Készíts mellé grillezett csirkét rukkola-eper salátával és citromos-joghurtos öntettel, így lesz tökéletes ebéd vagy vacsora belőle.

július10., 11:24

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

október24., 07:32

Heti sajtos-tejfölös: spenótos karfiol burgonyával

Nálunk valahogy mindig marad néhány nagyobb főtt burgonya a saláta készítése után. Ha te is túlgondolod a burgonyamennyiséget néha, a felkarikázott darabokat remekül felhasználhatod egy csípős lecsóban, vagy akár egy-egy olyan remek fogásban is, mint a mai. Könnyű vacsoraként és köretként is tökéletes.

október26., 10:24

Mustra