Garnéla és édeskömény: különleges, mégis egyszerűen elkészíthető leves a végeredmény

Ha idén karácsony környékén a halat valami másra cserélnéd, próbáld ki ezt a levest garnélával és édesköménnyel. Tökéletes fogás az ünnepek második és harmadik napján is, amikor már semmi kedved a nehéz ételekhez.

Egy kevés tejszínnel lesz a legfinomabb.
Egy kevés tejszínnel lesz a legfinomabb.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 deka tisztított garnélafarok (szobahőmérsékletű)
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 fej édeskömény apróra vágva
  • 2 szál fehérrépa apróra vágva
  • 150 ml fehérbor
  • 400 g paradicsomkonzerv (a paradicsomok apróra vágva)
  • ízlés szerint só, bors, paprika
  • 9 deci halalaplé
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 ek. napraforgóolaj
  • 1.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A forró olívaolajban pirítsd meg a hagymát a zöldségekkel, majd 10 perc után add hozzá a bort, és így is adj neki 5 percet. Ezek után mehet hozzá a paradicsom, az alaplé és a paprika, és adj neki kis lángon 20 percet. Ízesítsd a keveréket sóval és borssal, és add hozzá a tejszínt. Turmixold le a levest és szűrd le, majd süsd meg a növényi olajban a garnélákat a fokhagymával, és azzal tálald a levest. 

Alapkonyha: leves mindenkinek
Alapkonyha: leves mindenkinek

Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.

Tovább »

Még több recept

Medvehagymás karalábéleves – könnyű, diétás tavaszi fogás, amit gyorsan összedobsz

Ha te is szereted a könnyű, tavaszi leveseket, ezt az édeskés-fokhagymás medvehagymásat mindenképpen kóstold meg. Egy nagy adag csipetkével önálló fogásként is megállja a helyét.

április7., 12:52

Lazacos raguleves borsóval és fokhagymával – egészséges és isteni fogás

Ha csak egy kevés lazac van otthon, de összedobnál belőle egy remek kétszemélyes vacsorát, készítsd el ezt a sűrű levest, amit mi fokhagymával és friss kaporral dobtunk fel.

május23., 12:52

Ebbe a baconnel készült, kukoricás leves tetején tökéletes az újhagyma zöldje

Ki ne dobd az újhagyma értékes zöldjét! Bár kevésbé aromás, remekül felhasználható salátákba, levesbetétként, de akár főzelékek tetején is.

április29., 12:52

Mexikói vegán saláta

Ha ezt a gazdag salátát elkészíted, nem is kell sokat gondolkodnod azon, milyen húst tálalj mellette, mert egy natúr vagy fokhagymás csirkecomb is bőven elég lesz az ízkavalkád mellett.

június12., 10:24

Te is imádod az olasz konyhát? Készíts tortellinilevest friss bazsalikommal a tetején

Egy nagy adag reszelt parmezán sem hiányozhat ennek a levesnek a tetejéről, és ha még egészségesebbre készítenéd, a legvégén apróra vágott, hámozott paradicsomot és egy kevés felkockázott zellerszárat is adj hozzá.

május23., 10:24

Baconös-borsós penne

A bacon igazi dzsóker a konyhában, és amíg nem lesz fogásaink alapja, addig talán a háziorvos sem kap rohamot, ha megtudja, hogy hetente néhányszor eszünk belőle. Ebbe a fogásba nem kell belőle sok, és mellette ott lesz a borsó és a petrezselyem, amelyek viszont kifejezetten segítenek abban, hogy új kedvenc ételed egy kicsit egészségesebb legyen.

június10., 10:52

Mustra