Garnéla és édeskömény: különleges, mégis egyszerűen elkészíthető leves a végeredmény

Ha idén karácsony környékén a halat valami másra cserélnéd, próbáld ki ezt a levest garnélával és édesköménnyel. Tökéletes fogás az ünnepek második és harmadik napján is, amikor már semmi kedved a nehéz ételekhez.

Egy kevés tejszínnel lesz a legfinomabb.
Egy kevés tejszínnel lesz a legfinomabb.LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 deka tisztított garnélafarok (szobahőmérsékletű)
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 fej édeskömény apróra vágva
  • 2 szál fehérrépa apróra vágva
  • 150 ml fehérbor
  • 400 g paradicsomkonzerv (a paradicsomok apróra vágva)
  • ízlés szerint só, bors, paprika
  • 9 deci halalaplé
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 ek. napraforgóolaj
  • 1.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A forró olívaolajban pirítsd meg a hagymát a zöldségekkel, majd 10 perc után add hozzá a bort, és így is adj neki 5 percet. Ezek után mehet hozzá a paradicsom, az alaplé és a paprika, és adj neki kis lángon 20 percet. Ízesítsd a keveréket sóval és borssal, és add hozzá a tejszínt. Turmixold le a levest és szűrd le, majd süsd meg a növényi olajban a garnélákat a fokhagymával, és azzal tálald a levest. 

Alapkonyha: leves mindenkinek Alapkonyha: leves mindenkinek

Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

2021. október18., 09:24

Vörösboros aszalt szilvakrém-leves: vajban puhult gombákkal a legfinomabb

Jól illik a közepébe a bacon, a kalácsból készített házi kruton, de nagyon finom vajban puhított erdei gombákkal is. Hedonista változatban próbáld ki mindegyikkel!

2021. november16., 07:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Napi beledobálós: garnélás-édesburgonyás stir-fry őszi hangulatban

A csilitől és a szerencsendiótól igazán fűszeres, az édesburgonyától pedig abbahagyhatatlan lesz ez a fogás, ami nagyjából percek alatt elkészül. Ráadásul nagy konyhai szakértelem sem kell hozzá, csak jól összepirítani a sok remek alapanyagot, és forrón, fűszeresen tálalni.

2021. október13., 09:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek