Változatok könnyű vacsorára level zsillió: sült rizs tojással és garnélával

Ha van otthon egy is adag garnéla, ezt a fogást érdemes feldobnod vele. Hóvégi változatban a legjobb, ha egy kevés füstölt vagy olajos hallal készíted el.

Garnélával és füstölt halszeletekkel is finom.
Garnélával és füstölt halszeletekkel is finom.Fotó: Janeth Warrick

Hozzávalók 2 személyre:

A rizshez

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre alaplé
  • 2 nagyobb darab tojás enyhén felverve
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 1 csokor friss petrezselyem és snidling apróra vágva
  • 1 kisebb darab csili- vagy kaliforniai paprika apróra vágva

A garélához

  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 nagy bögre tisztított garnélafarok
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál füstölt csiliszósz
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a csiliszószt, a mézet és a szójaszószt, majd a forró olajban, néhány perc alatt megpuhított (szobahőmérsékletű) garnélákat még forrón forgasd meg a keverékben. 

A rizst kis lángon főzd meg az alaplében, majd ha elkészült, add hozzá a vajat és a sóval, borssal ízesített tojást. Ha az is megsült, keverd hozzá a paprikát és a zöldfűszereket, majd tálald a tojásos rizst a garnélával a tetején. 

Be kell áztatni a rizst főzés előtt?
Be kell áztatni a rizst főzés előtt?

Áztatni, vagy nem áztatni? A kérdés továbbra sem hagyja nyugodni az emberiséget.

Tovább »

Még több recept

Fahéjas tejberizs grillezett fűszeres szilvával és kókuszcsipsszel

Egy jó kis nyári desszert, amihez nem kell tésztát gyúrnod vagy bekapcsolnod a sütőt. Elég egy gazdag tejberizst megfőzni és mellé a grillen néhány szilvát megpuhítani.

2020. július29., 06:04

Görög lencseleves – kedvencünk mediterrán ruhában

Mi úgy vagyunk vele, hogy a levesekből bármikor jöhet egy-egy új változat. Ezt egy szelet pirított, vajas kaláccsal tálaltuk, és remek volt a sós-fűszeres falatok mellett az édeskés, kicsit ropogós kísérő.

február27., 06:00

Pulyka-vadrizs leves – egészséges és laktató fogás, ami nem nehezít el

A gazdag leveseket azért szeretjük, mert jó kis munkahelyi fogás lehet belőlük úgy, hogy nem nehéz egészségessé varázsolni őket. Ebbe nálunk mindig olyan zöldség kerül, amiből éppen van a hűtőben – a borsótól a karalábéig mindennel működik.

február20., 06:00

Hosszabbítsd meg a nyarat ezzel az afrikai hangulatú jollof rizzsel

Nem túl költséges, de annál izgalmasabb ez a fogás, ami a csirke-rizs kombináció egyik afrikai változata. Néhány új fűszer, és máris kevésbé magyaros, sokkal inkább afrikai hangulatú lesz az ebéded.

2020. szeptember12., 06:04

Ez az izgalmas mangó-feketebab-kukorica saláta szárnyasok mellett a legfinomabb

Izgalmas alapanyagok kombinációja keveredik ebben a salátában, amit apróra vágott hozzávalókkal salsaként, mártogatósként is tálalhatsz tortillacsipszek mellett. Jó csípősen szeretjük a legjobban egy szelet grillezett lazac vagy joghurtos csirkemell mellett.

február25., 06:00

Görög sült cukkini burgonyával – az egyik legfinomabb mediterrán köret

A briam egy hagyományos görög sült zöldségétel burgonyával, cukkinivel, paradicsommal és lila hagymával, sok olívaolajjal. A remek görög konyha tipikus fogása, ahol néhány egyszerű alapanyagból mindig finom étel készül, kevés erőfeszítéssel.

február26., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.