Változatok könnyű vacsorára level zsillió: sült rizs tojással és garnélával

Ha van otthon egy is adag garnéla, ezt a fogást érdemes feldobnod vele. Hóvégi változatban a legjobb, ha egy kevés füstölt vagy olajos hallal készíted el.

Garnélával és füstölt halszeletekkel is finom.
Garnélával és füstölt halszeletekkel is finom.Janeth Warrick

Hozzávalók 2 személyre:

A rizshez

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre alaplé
  • 2 nagyobb darab tojás enyhén felverve
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 1 csokor friss petrezselyem és snidling apróra vágva
  • 1 kisebb darab csili- vagy kaliforniai paprika apróra vágva

A garélához

  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 nagy bögre tisztított garnélafarok
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál füstölt csiliszósz
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a csiliszószt, a mézet és a szójaszószt, majd a forró olajban, néhány perc alatt megpuhított (szobahőmérsékletű) garnélákat még forrón forgasd meg a keverékben. 

A rizst kis lángon főzd meg az alaplében, majd ha elkészült, add hozzá a vajat és a sóval, borssal ízesített tojást. Ha az is megsült, keverd hozzá a paprikát és a zöldfűszereket, majd tálald a tojásos rizst a garnélával a tetején. 

kapcsolódó Be kell áztatni a rizst főzés előtt?
Be kell áztatni a rizst főzés előtt?

Áztatni, vagy nem áztatni? A kérdés továbbra sem hagyja nyugodni az emberiséget.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Paella tenger gyümölcseiből – egy kis sáfránytól lesz igazán szép színe

Egy igazán klasszikus nyári fogás, aminek a tetejéről nem hiányozhat néhány szelet citrom és egy nagy csokor friss petrezselyem.

augusztus1., 12:52

Ha csak egy őszi desszertet próbálsz ki idén, az ez a tökös-sajtkrémes legyen az

Fura kombó, mégis isteni lesz a végeredmény. A már bekevert tésztát egy kisebb tepsiben, de akár muffinformákban is megsütheted, mindkét változatban remek lesz. A tetejére narancslikőrrel elkevert tejszínhab vagy fahéjjal ízesített mascarpone illik a legjobban.

október19., 11:24

Ebédről maradt köret: így csináld a sült rizst!

Kedvenceink azok a zero waste fogások, amiknek „második felvonása” sem véleményes, éppenhogy ehető saláta vagy leves, hanem határozottan felveszi a harcot eredeti verziójával. Nálunk az ebédről maradt köretből készült vacsorára ez a remek rizs, ami nemcsak versenybe szállt köretként tálalt önmagával, de simán el is verte az ízek versenyében.

október10., 15:24

Sárgadinnyés garnélasaláta – ez a tökéletes nyári ebéd

Könnyű, gyümölcsös és egy adag fehérje sem hiányzik ebből a mediterrán finomságból, aminek extra előnye, hogy percek alatt elkészül. Meleg, csípős garnélával és hideg dinnyefalatokkal a legfinomabb.

augusztus2., 10:24

Spenótos-citromos rizottó – a tökéletes nyári fogás

Ha húst vagy halat is ennél mellé, egy szelet fokhagymás csirkemell vagy halszelet éppen elég. Könnyen összedobható és gyors nyári fogás, ami a citromtól lesz igazán izgalmas.

május29., 10:24

Ez a szilvás-forralt boros desszert garantáltan feldobja az őszi napokat

Tudtad, hogy a forralt bor aromái akár szószokban és süteményekben is nagyon finomak tudnak lenni? Ha nem tudtad, fogadj el tőlünk egy tippet egy gyors sütire, amibe akár a házibuliból maradt forralt bor maradékát is felhasználhatod.

október20., 15:52

Mustra