Változatok könnyű vacsorára level zsillió: sült rizs tojással és garnélával

Olvasási idő kb. 1 perc

Ha van otthon egy is adag garnéla, ezt a fogást érdemes feldobnod vele. Hóvégi változatban a legjobb, ha egy kevés füstölt vagy olajos hallal készíted el.

Garnélával és füstölt halszeletekkel is finom.
Garnélával és füstölt halszeletekkel is finom.Janeth Warrick

Hozzávalók 2 személyre

A rizshez

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre alaplé
  • 2 nagyobb darab tojás enyhén felverve
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 1 csokor friss petrezselyem és snidling apróra vágva
  • 1 kisebb darab csili- vagy kaliforniai paprika apróra vágva

A garélához

  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 nagy bögre tisztított garnélafarok
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál füstölt csiliszósz
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a csiliszószt, a mézet és a szójaszószt, majd a forró olajban, néhány perc alatt megpuhított (szobahőmérsékletű) garnélákat még forrón forgasd meg a keverékben. 

A rizst kis lángon főzd meg az alaplében, majd ha elkészült, add hozzá a vajat és a sóval, borssal ízesített tojást. Ha az is megsült, keverd hozzá a paprikát és a zöldfűszereket, majd tálald a tojásos rizst a garnélával a tetején. 

Be kell áztatni a rizst főzés előtt? Be kell áztatni a rizst főzés előtt?

Áztatni, vagy nem áztatni? A kérdés továbbra sem hagyja nyugodni az emberiséget.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A tojásos rizs a legegyszerűbb változatában a legfinomabb

Akár a délről maradt rizsből is összedobhatod vacsorára ezt a kicsit izgalmas, mégis nagyon egyszerű fogást. Ha mindkét fő alapanyagot szereted, jó, ha tudod, hogy együtt még finomabbak. Mint minden hasonló ételre, erre is vonatkozik, hogy maradékmentésre remekül alkalmas: mehet bele minden hűtőben árválkodó zöldségféle, ahogy a vizespohárban várakozó zöldfűszerek is.

2021. szeptember22., 11:24

Őszi barnarizses saláta almával és pirított dióval

Nálunk egy kis kéksajt is kerül bele, így lett tele igazán izgalmas, őszi aromákkal. Ha még tovább fokoznád az izgalmas ízeket, egy marék vörösszőlőt és néhány szelet fügét is adj hozzá.

2021. október2., 10:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Napi beledobálós: garnélás-édesburgonyás stir-fry őszi hangulatban

A csilitől és a szerencsendiótól igazán fűszeres, az édesburgonyától pedig abbahagyhatatlan lesz ez a fogás, ami nagyjából percek alatt elkészül. Ráadásul nagy konyhai szakértelem sem kell hozzá, csak jól összepirítani a sok remek alapanyagot, és forrón, fűszeresen tálalni.

2021. október13., 09:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek