Ez a garnélaleves sáfránnyal és sütőtökkel lesz tökéletes

Hallal és kagylóval is készítheted ezt a gyors levest, ami a sáfrány íze és gyönyörű színe miatt igazán elegáns fogás lesz. Ha valami könnyűt szeretnél az ünnepekre, érdemes adnod neki egy esélyt.

Ha zöldségesebben szeretnéd, párolt zöldbabbal és zöldborsóval turbózd fel.
Ha zöldségesebben szeretnéd, párolt zöldbabbal és zöldborsóval turbózd fel.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka tisztított garnélafarok
  • 6 deci zöldségalaplé
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors és egy kevés sáfrány
  • 4 szelet lime a tálaláshoz
  • 1 darab zellerszár apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára 10 perc alatt a garnélát az alaplében, majd még forrón keverd hozzá a tejszínt és fűszerezd. Add hozzá az apróra vágott, friss zellert, és ha ezzel megvagy, el is készültél. Lime-szeletekkel tálald. Ha zöldségesebben szeretnéd, párolt zöldbabbal és zölborsóval turbózd fel. 

Még 10 bizonyított érv a halfogyasztás mellett
Még 10 bizonyított érv a halfogyasztás mellett

Érdemes néha grillezni belőle egy adagot, mert minden életkorban hasznos.

Tovább »

Még több recept

Ennek az ünnepi diós sültnek minden vega vendég örülni fog

Már csak egy nagy adag gravy, vörösáfonya-szósz és egy finom vajas krumplipüré kell mellé, ha pedig még elegánsabbá tennéd, barackos ragut és narancshéjjal ízesített hercegnőburgonyát kínálj köretnek.

2020. december18., 06:08

Lila káposztával, céklával és körtével készül az egyik legfinomabb téli saláta

Sertés- és marhasült mellett is remek ez friss és egészséges köret. Csak arra kell vigyáznod, hogy a húsokat már ne fűszerezd túl, elég lesz ízesítőnek egy kevés só és frissen őrölt fekete bors.

január22., 06:04

Banános-zabos palacsintákkal jól indul a nap

Egy kevés levendulás vagy vaníliás tejszínhabbal lesz igazán tökéletes ez a fogás, aminek a tésztáját akár előző nap is elkészítheted, ha spórolnál a reggelivel töltött idővel.

január20., 06:04

Még egy klassz előétel az ünnepekre: gyors lazacos kosárkák

Akár karácsonyi vendégváró is lehet ez a finomság, de egy hosszabb menüsor előtt előételként is bevetheted. Ha téli hangulatúvá varázsolnád, egy kevés friss gyömbérrel és egy csipet szerecsendióval érdemes megtenned.

2020. december25., 06:28

Ha már unod hagyományos változatban, készíts kardamomos-barackos zabkását!

Csak egy kis fűszer és egy kevés barack kell ahhoz, hogy új szintre emeld a reggeli zabkásád. Ha már unod almás és csokis-narancsos változatban, ezt dobd össze, és tálald egy kevés narancslekvárral a tetején.

január20., 06:04

Csirkés penne chorizóval – olaszosan készítve szeretjük a legjobban

Gazdag tésztás fogás, ami tele van ízekkel. Nálunk mindig durumpennéből készül, jó sok friss paprikával, paradicsommal, és ha épp szezonja van, egy nagy csokor snidling is kerül a tetejére.

január21., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.