Ez a garnélaleves sáfránnyal és sütőtökkel lesz tökéletes

Hallal és kagylóval is készítheted ezt a gyors levest, ami a sáfrány íze és gyönyörű színe miatt igazán elegáns fogás lesz. Ha valami könnyűt szeretnél az ünnepekre, érdemes adnod neki egy esélyt.

Ha zöldségesebben szeretnéd, párolt zöldbabbal és zöldborsóval turbózd fel.
Ha zöldségesebben szeretnéd, párolt zöldbabbal és zöldborsóval turbózd fel.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka tisztított garnélafarok
  • 6 deci zöldségalaplé
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors és egy kevés sáfrány
  • 4 szelet lime a tálaláshoz
  • 1 darab zellerszár apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára 10 perc alatt a garnélát az alaplében, majd még forrón keverd hozzá a tejszínt és fűszerezd. Add hozzá az apróra vágott, friss zellert, és ha ezzel megvagy, el is készültél. Lime-szeletekkel tálald. Ha zöldségesebben szeretnéd, párolt zöldbabbal és zölborsóval turbózd fel. 

Még 10 bizonyított érv a halfogyasztás mellett
Még 10 bizonyított érv a halfogyasztás mellett

Érdemes néha grillezni belőle egy adagot, mert minden életkorban hasznos.

Tovább »

Még több recept

Könnyű és isteni: fokhagymás pulykahússal töltött karalábé

A töltött karalábé az a fogás, ami akkor is remekül sikerül, ha egy kicsit egészségesebb változatát dobjuk össze. Mi már próbáltuk rizstejszínnel és kamuhússal is – úgy is remek volt, hát még ebben a könnyű, pulykás-barna rizses változatban!

május4., 10:24

Ebben van a bejglicsücskök helye: narancsos-sajtkrémes bejgli pop cake

Ez a sütinyalóka mákos, gesztenyés és akár diós bejgliből is összedobható. Csak törd morzsásra az alapanyagokat, adj hozzá klassz, narancsos aromákat és mártsd kedvenc csokid felolvasztott változatába. A gesztenyésnek akár a fehér csokis matchabevonat is jól áll.

2020. december26., 06:04

Ha nem félsz, hogy rákattansz, ezt az epres-mandulás tiramisut érdemes összedobnod

Ha az eperzsákmány nem lett éppen a legtökéletesebb, legédesebb, akkor rétegezés előtt egy kevés eperszörppel vagy eperlekvárral keverd el a megvásárolt adagot, így még finomabb lesz a desszerted. Ha egy kis mandulalikőrt is adsz hozzá, sokkal izgalmasabbá varázsolhatod.

május2., 12:52

Készítsd a zöldségfasírtot karalábéval, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Akár burgonyapüré mellett, de pitával töltve, zöldségekkel és joghurttal is remek ez a fasírt. Ha épp azon gondolkodsz, hogy kevesebb húst ennél, mindenképpen adj neki egy esélyt.

május5., 12:52

Te is szereted a mogyoróvajat? Ebben a gyors desszertben tökéletes helye van!

Ha nem aggódsz a kalóriák miatt, dobd össze ezt a krémes, tejszínes, mascarponéval készült desszertet, amit mi ezúttal sós karamellel dobtunk fel. Ha aggódsz, akkor is csináld meg, csak válassz egy kisebb szeleted, mert ezt a gyors finomságot nagyon nem érdemes kihagynod.

május2., 10:44

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.