![Jó sok borssal a legfinomabb.](https://kep.index.hu/1/0/3629/36291/362911/36291193_2773459_35a0cb41a4c47ed51f6121a62759a100_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
A salátához
- 30 deka tisztított garnélafarok
- 0.5 kisebb darab káposzta lereszelve
- ízlés szerint só és frissen tört bors
- 10 deka mungóbabcsíra
- 1 darab répa lereszelve
- 2 ek. szezámmag
- 1 ek. puha vaj
- 2 ek. olaj
- 5 gerezd fokhagyma (zúzott)
Az öntethez
- 1 ek. tahini
- 2 ek. füstös csiliszósz (vagy más csípős szósz)
- 1 ek. méz
- 1 ek. fehérborecet
- 1 késhegynyi só
- 2 ek. olívaolaj
- 1 csipet szárított gyömbér
- 2 ek. szójaszósz
Elkészítés:
A forró zsiradékok keverékén süsd meg néhány perc alatt a besózott és borsozott garnélákat a fokhagymákkal együtt. Vedd ki a serpenyőből, majd tedd a tálba a káposztát és puhítsd meg azt is. Ha ezzel megvagy, keverd el az összes alapanyagot, majd rázd össze alaposan az öntet hozzávalóit, és azzal a tetején tálald a salátát.
![Meleg saláták, hogy a hideg napokon is egészséges maradj](https://kep.index.hu/1/0/2978/29782/297822/29782211_2286357_abc2269f7f346fd2852b65f81b0c4032_wm.jpg)
Kolbásszal, dióval és babbal támadnak a téli vitaminbombák.
Tovább olvasom