A legjobb húsmentes csili édesburgonyával és kinoával (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Eszméletlen finom csili, amiből nem hiányzik a hús, de telis-tele van fehérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ráadásul egy mindent a serpenyőbe és főzzük készre receptről van szó, ami gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán.

Nyugodtan tehetünk bele más zöldségeket, paprikát, csemegekukoricát is akár, ízlés szerint.
Nyugodtan tehetünk bele más zöldségeket, paprikát, csemegekukoricát is akár, ízlés szerint.AmalliaEka

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 1 közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 bögre kinoa
  • 400-400 gramm babkonzerv (fehér és vörös)
  • 400 gramm apróra vágott, hámozottparadicsom-konzerv
  • 150 gramm paradicsompüré
  • 1 nagy vagy 2 kisebb (kb. 400 gramm) édesburgonya hámozva, kisebb kockákra vágva
  • 1,25 liter gluténmentes zöldségalaplé vagy víz (vagy vegyesen)
  • 1-1,5 evőkanál csilipor
  • 1 evőkanál kömény
  • 1 teáskanál oregánó
  • só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a hagymát, és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát, és további 1 percig pároljuk. Tegyük bele a fűszereket: a csiliport, a köményt, az oregánót, illetve a kinoát, a babokat, az apróra vágott paradicsomokat, a paradicsompürét, az édesburgonyát és a folyadékot (alaplé és/vagy víz). Keverjük össze jól, forraljuk fel, majd tegyük alacsony hőmérsékletre, és lefedve főzzük meg 30-40 perc alatt, időnként megkeverve. Akkor van kész, amikor az édesburgonya puha.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

kapcsolódó Klasszikus csokis brownie-alaprecept (gluténmentes, cukormentes)
Klasszikus csokis brownie-alaprecept (gluténmentes, cukormentes)

Ugyanúgy készül, és ugyanolyan ízű, mint a klasszikus brownie, csak nem kerül bele liszt. Gluténmentes, cukormentes recept.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a szilvás-forralt boros desszert garantáltan feldobja az őszi napokat

Tudtad, hogy a forralt bor aromái akár szószokban és süteményekben is nagyon finomak tudnak lenni? Ha nem tudtad, fogadj el tőlünk egy tippet egy gyors sütire, amibe akár a házibuliból maradt forralt bor maradékát is felhasználhatod.

október20., 15:52

Édesburgonyás krokett – kéksajtos öntettel és csirkemellel a legfinomabb

Ez a gyors krokett remek köret lehet, és ha vega vagy, csak locsold meg egy kevés sajtszósszal és grillezz mellé néhány szelet nektarint. Könnyű ebédként és vacsoraként is megállja a helyét.

szeptember29., 10:24

Édesburgonyás quesadilla napon szárított sonkával és jó sok olvadt sajttal

Ha maradt az ebédről egy kevés édesburgonya-püré, használd fel vacsorára, és készítsd el vele ezt a remek quesadillát. Rengeteg reszelt vörös cheddar kerül bele, és azért, hogy a friss, ropogós zöldségek se maradjanak ki belőle, paradicsomot és rukkolát is töltöttünk a tekercsekbe.

október19., 09:24

Jöhet egy klassz mexikói recept? Édesburgonya nachos csípősen

Ha te is annyira szereted az édesburgonyát, amennyire mi, itt az ideje, hogy megismert ezt a remek, tunkolós fogást. Pakolj a tetejére mindent, amit szeretsz, hívd át a barátokat és ezzel kínáld meg őket a sajtos stangli helyett!

október17., 11:24

Őszi burrito fűszeres babraguval és olvadt sajttal

Akár darált hússal készíted, akár egy fokkal könnyebb változatban, húsmentesen, a fahéj, a gyömbér és a szerecsendió egy kis adagban nagyon finom lesz ebben a fogásban. Az édesburgonyával és a mézeskalács klasszikus fűszereivel igazán téli hangulata lesz a tekercseknek.

október22., 09:24

Palacsinta édesburgonyából? Egy adag sós karamellszósz lesz a legfinomabb mellette

Ha már kóstoltad az amerikai változatot, az almásat, a sósat és a fűszereset, itt az ideje, hogy az édesburgonyás változatnak is adj egy esélyt. Juharsziruppal, sós vajjal és pekándióval a legfinomabb.

március26., 12:52

Mustra