Vega ételekben is finom a zakuszka, főleg sajttal és édesburgonyával

Naná, hogy brokkolival vagy karfiollal is helyettesítheted az édesburgonyát, és ha egyiknek sem vagy a rajongója, még mindig ott a klasszikus, burgonyás változat. Ha néhány kocka bacont és egy kevés füstölt kolbászt is adsz hozzá, húsevőknek is tökéletes lesz a végeredmény.

Más zöldségekkel is helyettesítheted az édesburgonyát.
Más zöldségekkel is helyettesítheted az édesburgonyát.Fotó: nobtis

Hozzávalók 2 személyre:

  • 5 nagyobb darab édesburgonya
  • 1 üveg zakuszka
  • 20 deka mozzarella felszeletelve
  • ízlés szerint só és zöld bors
  • 4 darab meghámozott paradicsom felszeletelve
Recept idők

Elkészítés:

Párold meg az édesburgonyát, majd felkarikázva tedd egy jánai aljára. Sózd és borsozd és tedd rá a paradicsomot, a zakuszkát, majd a sajttal is szórd meg. Végül pirítsd rá a sajtot a forró sütőben úgy 10 perc alatt. Ha van otthon parmezán és friss bazsalikom, azokból is érdemes szórnod a tetejére. 

Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob
Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob

Imádjuk a zakuszkát füst nélkül is, na de ebben a változatban már igazán verhetetlennek érezzük.

Tovább »

Még több recept

Édesburgonya, csili és füstölt paprika – köretként és főételként is bevetheted

Töltsd néhány házi tortillalap közepébe, vagy tálald párolt rizs tetején, mindenképpen finom és egészséges ez a zöldségragu, amit akár olaszos, paradicsomos változatban egy nagy adag sajttal is kipróbálhatsz.

január8., 06:04

Gyömbéres édesburgonya-pite – gesztenyerózsákkal a tetején varázsolhatod ünnepivé

Kevesebb cukorral készítve, kis adagokban előételként is bevetheted, egy nagy piteformában sütve pedig különleges desszert lehet egész télen ez az ünnepi édesburgonya-pite. Ha a karácsonyi időszakban tálalod, tejszínes, édesített gesztenyemasszából nyomj a tetejére díszítést a még különlegesebb ízekért.

2020. november25., 06:24

Próbáld ki ezt az egyszerű fogást édesburgonyával, májjal és friss borsóval!

Még egy egyszerű, összedobálós fogás, amit a tejszín dob fel igazán, a végén hozzáadott borsótól és mentától pedig egészséges és kissé különleges, keleti hangulata lesz.

2020. július15., 06:04

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

2020. szeptember17., 06:04

Édesburgonya és bulgur – tökéletes újévi, életmódváltó fogás

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz salátát, amit tortillalapokba töltve akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre. Ha hiányzik belőle a hús, néhány szelet napon szárított sonkát érdemes kínálod mellé.

január14., 06:04

Almás-mogyoróvajas zabkása – édes reggeli, ami nem dobja meg a vércukorszinted

Ezúttal nem hagyományosan, fahéjjal, hanem egy kevés mogyoróvajjal és friss, reszelt almával dobtuk fel a zabkásánkat. A jó emésztésért egy nagy kanál lenmagpelyhet is tettünk bele.

január15., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.