Vega ételekben is finom a zakuszka, főleg sajttal és édesburgonyával

Naná, hogy brokkolival vagy karfiollal is helyettesítheted az édesburgonyát, és ha egyiknek sem vagy a rajongója, még mindig ott a klasszikus, burgonyás változat. Ha néhány kocka bacont és egy kevés füstölt kolbászt is adsz hozzá, húsevőknek is tökéletes lesz a végeredmény.

Más zöldségekkel is helyettesítheted az édesburgonyát.
Más zöldségekkel is helyettesítheted az édesburgonyát.nobtis

Hozzávalók 2 személyre

  • 5 nagyobb darab édesburgonya
  • 1 üveg zakuszka
  • 20 deka mozzarella felszeletelve
  • ízlés szerint só és zöld bors
  • 4 darab meghámozott paradicsom felszeletelve
Recept idők

Elkészítés:

Párold meg az édesburgonyát, majd felkarikázva tedd egy jánai aljára. Sózd és borsozd és tedd rá a paradicsomot, a zakuszkát, majd a sajttal is szórd meg. Végül pirítsd rá a sajtot a forró sütőben úgy 10 perc alatt. Ha van otthon parmezán és friss bazsalikom, azokból is érdemes szórnod a tetejére. 

Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob

Imádjuk a zakuszkát füst nélkül is, na de ebben a változatban már igazán verhetetlennek érezzük.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Jöhet egy klassz mexikói recept? Édesburgonya nachos csípősen

Ha te is annyira szereted az édesburgonyát, amennyire mi, itt az ideje, hogy megismert ezt a remek, tunkolós fogást. Pakolj a tetejére mindent, amit szeretsz, hívd át a barátokat és ezzel kínáld meg őket a sajtos stangli helyett!

2021. október17., 11:24

Két kedvencünk egyben: édesburgonya-lasagne rengeteg olvadt sajttal

Egy adag lasagne bármikor jöhet, ha pedig egy kicsit egészségesebb verziójával találkozunk, még jobban szeretjük. Már mutatjuk is, milyen könnyen elkészíthető édesburgonyából.

2021. március26., 10:24

Sült csirke édesburgonyával és fűszeres joghurttal

Indiai változatban is remek lehet a fűszeres joghurt egy adag garam masalával, de nálunk most egy kanál juhtúró, citrom, kapor és többféle, kerti zöldfűszer került bele.

2021. augusztus9., 10:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Barbecue-csirkeraguval töltött édesburgonyák – egy adag rukkolasaláta is elég mellé

Tökéletes hús-köret kombináció, ami hagyományos burgonyával és batátával is működik. Olvaszd rá kedvenc sajtod, majd tálald fokhagymás tejföllel és friss zöldfűszerekkel.

2021. március27., 12:45

Édesburgonyás quesadilla napon szárított sonkával és jó sok olvadt sajttal

Ha maradt az ebédről egy kevés édesburgonya-püré, használd fel vacsorára, és készítsd el vele ezt a remek quesadillát. Rengeteg reszelt vörös cheddar kerül bele, és azért, hogy a friss, ropogós zöldségek se maradjanak ki belőle, paradicsomot és rukkolát is töltöttünk a tekercsekbe.

2021. október19., 09:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek