Remek őszi vacsora: lasagne édesburgonyás sajtszósszal

Ha szereted a lasagnét és az édesburgonyát is, miért ne keverhetnéd két kedvenced egy fogásban? Nálunk vörös cheddar és mozzarella került a tetejére, de természetesen bármelyik kedvenc sajtottal isteni lesz ez a klasszikus.

Vörös cheddarral készítettük.
Vörös cheddarral készítettük.Justin Paget

Hozzávalók 3 személyre

A lasagnéhoz

  • 9 darab lasagnetésztalap
  • 60 deka bármilyen darált hús
  • 1 fej vöröshagyma felkockázva
  • 3 ek. olaj
  • 4 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 üveg Marinara-szósz
  • 1 ek. vörös pesto
  • 1 deci vörösbor
  • 1 mk. barna cukor
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, bazsalikom

A szószhoz

  • 2 nagyobb darab sült édesburgonya pürésítve
  • 2 deci tejszín
  • 15 deka reszelt cheddar
  • 15 deka reszelt mozzarella
  • 2 deka vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztalapokat osztd 3 részre és fogj egy kisebb jénait, amiben elkészíted majd a fogást. 

A ragu hozzávalóit alaposan puhítsd meg, kezdd a vöröshagymával, aztán süljön a hús 10 percet, utána egyszerre mehet bele a többi hozzávaló, és így is kapjon a keverék még 10 percet. 

Rétegezd a tésztát a hússal, és süsd fél órán át a sütőben. 

Az édesburgonyás szósz hozzávalóit melegítsd össze, amíg a sajt elolvad, majd öntsd a lasagne tetejére, és pirítsd rá a sütőben 15 perc alatt. 

Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt? Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt?

11 féle terméket kóstoltunk végig, hogy neked már ne kelljen.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Lasagne csalánnal? Mutatjuk, hogyan lesz isteni kedvencünk sokkal egészségesebb!

Ez a gyors, rakott tészta nagyon egyszerűen összedobható, a legtöbb munkát a sütő végzi majd el vele. Ricottával, pestóval és rengeteg olvadt sajttal lesz a legtökéletesebb.

2021. április12., 10:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Két kedvencünk egyben: édesburgonya-lasagne rengeteg olvadt sajttal

Egy adag lasagne bármikor jöhet, ha pedig egy kicsit egészségesebb verziójával találkozunk, még jobban szeretjük. Már mutatjuk is, milyen könnyen elkészíthető édesburgonyából.

2021. március26., 10:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek