Tengerparti hangulat otthon – krémsajtos pizza szardellával és lime-mal

Vannak, akik nem szeretik a paradicsomot, na de olyanok azért már tényleg csak nagyon kevesen akadnak, akik a pizzát ne szeretnék. Mi következik ebből? Számos olyan olvasónk lehet, aki szomjazza egy-egy különleges, paradicsom nélkül készült pizza receptjét, a kemény magról nem is beszélve, akik minden formájában falnák a pizzát, színárnyalatoktól függetlenül. Szóljanak a fanfárok, ezen a héten különleges fehér pizzákra hoztunk ötleteket!

Utazni az idén a legtöbben jó eséllyel nem fogunk, így lassan el kell kezdenünk gondolkodni azon, hogyan lehet a legegyszerűbben megteremteni az egzotikus hangulatot otthon. Ez a pizza tökéletes módszer, már csak egy pohár Lambrusco, haladókak pedig néhány könyörtelen italo disco sláger kell a tökéletes olasz hangulathoz.

 

Garnélával és kagylóval is próbáld ki.
Garnélával és kagylóval is próbáld ki.Fotó: Dontstop

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál tejföl
  • 0.5 doboz natúr sajtkrém
  • ízlés szerint só, bors, kapor
  • 0.5 darab biolime héja és leve
  • 1 kisebb doboz szardíniakonzerv
  • 1 adag pizzatészta
  • 1 gerezd fokhagyma összetörve
  • 10 deka szeletelt mozzarella
Recept idők

Boltokban vásárolható pizzatésztaalappal is készülhet, de nálunk is találsz egyszerű, bögrés receptet.

Elkészítés:

Keverd el a sajtkrémet a tejföllel, majd ízesítsd a sóval, fokhagymával, kaporral és borssal. Kend meg vele a tésztát, majd pakold a pizzára a többi hozzávalót. Negyedóra alatt, magas hőfokon, legalább 270 fokon süsd készre. Friss bazsalikommal és a lime héjával és levével tálald. 

Így készül a tökéletes, roppanós pizza
Így készül a tökéletes, roppanós pizza

A tökéletes pizzarecept, ha jól alkalmazzuk arra is jó, hogy életünk párját meghódítsuk vele, nekem legalábbis sikerült.

Tovább »

Még több recept

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

október16., 06:04

Íme a pizza egyszerű változata: pizzás, házi melegszendvicskrém kétféle sajttal

Nálunk általában egy nagy adag marinált articsókával a tetején készül ez a pofonegyszerű fogás, ami mellé tökéletes a nem túl markáns mozzarella, de a jó kis alaphoz tetszőleges feltéteket adhatsz a kolbásztól a tonhalig.

június24., 06:00

Kedvenc bejgliváró receptünk ez a mákos palacsinta

Naná, hogy fűszeres, rumos meggyel készül ez az isteni téli palacsinta, ami a kedvencünket egy kicsit még alkalmibbá és izgalmasabbá varázsolta.

december3., 06:04

Készítsd ma a halat szicíliai hangulatban, nem fogod megbánni!

Ha szereted a halászlevet és minden olyan fogást, ami percek alatt elkészül, ezt az olaszos halételt nem érdemes kihagynod a repertoárból. Bazsalikommal és oregánóval ízesített bulgur mellett a legfinomabb.

október30., 06:08

Gluténmentes alaprecept: pizza

Gluténmentes lisztből sem lehetetlen a megszokott, vagy ahhoz leginkább hasonlító, ízélményt nyújtó pizzát készíteni. Gluténmentes alaprecept.

június9., 06:00

Ez itt a glögg, a svédek isteni forralt bora

Lepd meg a vendégeket idén egy nagy adag svéd forralt borral! Tálalj mellé fahéjas kekszeket és egy nagy tál frissen sült gesztenyét a tökéletesen téli hangulathoz.

december3., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.