Tengerparti hangulat otthon – krémsajtos pizza szardellával és lime-mal

Vannak, akik nem szeretik a paradicsomot, na de olyanok azért már tényleg csak nagyon kevesen akadnak, akik a pizzát ne szeretnék. Mi következik ebből? Számos olyan olvasónk lehet, aki szomjazza egy-egy különleges, paradicsom nélkül készült pizza receptjét, a kemény magról nem is beszélve, akik minden formájában falnák a pizzát, színárnyalatoktól függetlenül. Szóljanak a fanfárok, ezen a héten különleges fehér pizzákra hoztunk ötleteket!

Utazni az idén a legtöbben jó eséllyel nem fogunk, így lassan el kell kezdenünk gondolkodni azon, hogyan lehet a legegyszerűbben megteremteni az egzotikus hangulatot otthon. Ez a pizza tökéletes módszer, már csak egy pohár Lambrusco, haladókak pedig néhány könyörtelen italo disco sláger kell a tökéletes olasz hangulathoz.

 

Garnélával és kagylóval is próbáld ki.
Garnélával és kagylóval is próbáld ki.Dontstop

Hozzávalók

  • 2 evőkanál tejföl
  • 0.5 doboz natúr sajtkrém
  • ízlés szerint só, bors, kapor
  • 0.5 darab biolime héja és leve
  • 1 kisebb doboz szardíniakonzerv
  • 1 adag pizzatészta
  • 1 gerezd fokhagyma összetörve
  • 10 deka szeletelt mozzarella
Recept idők

Boltokban vásárolható pizzatésztaalappal is készülhet, de nálunk is találsz egyszerű, bögrés receptet.

Elkészítés:

Keverd el a sajtkrémet a tejföllel, majd ízesítsd a sóval, fokhagymával, kaporral és borssal. Kend meg vele a tésztát, majd pakold a pizzára a többi hozzávalót. Negyedóra alatt, magas hőfokon, legalább 270 fokon süsd készre. Friss bazsalikommal és a lime héjával és levével tálald. 

Így készül a tökéletes, roppanós pizza Így készül a tökéletes, roppanós pizza

A tökéletes pizzarecept, ha jól alkalmazzuk arra is jó, hogy életünk párját meghódítsuk vele, nekem legalábbis sikerült.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Erre a tavaszi, tejfölös pizzára egy kevés torma is került, és nem bántuk meg

Pizzaszószban is remek a torma, mi egy tejfölös, mascarponés változatot készítettünk, amire mozzarellát olvasztottunk. A rukkola és vékony sonkaszeletek csak ezek után kerültek rá, így lett igazán tökéletes.

2021. április7., 10:44

Grillezett kenyér- és paradicsomsaláta – prosciuttoszeletekkel lesz mediterrán hangulatú

Gyors, olasz hangulatú fogás, amit mi hatalmas, töltött olívafalatokkal szeretünk a legjobban.

2021. június24., 10:24

Sütőben sült tejszínes gnocchi brokkolival és paradicsommal

Olasz hangulatúra sikerült ez a gyors fogás, ami ráadásul költséghatékony is lehet, ha házi gombócokkal készül és napon szárított, otthon készült paradicsom kerül bele.

2021. augusztus23., 12:52

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Olívás-articsókás csirke olasz hangulatban

Egy nagy adag házi tészta és egy gyors, vajas pirítós mellett egyaránt remek ez a klassz fogás, amivel nyáron és a téli hónapokban is sikert arathatsz.

2021. július8., 10:44

Paradicsomos rizottó: csirkés húsgolyókkal még tartalmasabb

Ha te is szereted az olasz konyhát, és most valami újat is kipróbálnál a tészták és a pizza után, ezt a remek, fűszeres rizst próbáld ki! Készíts belőle darált húsból bazsalikomos húsgolyókat egy nagy adag tejbe áztatott kalácsszelettel, és ezekből tálalj néhányat a tetején.

2021. szeptember25., 11:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek